Кирил Добрев в Благоевград: БСП е единствената опозиция. Сега доказваме, че сме и единствената алтернатива
11 октомври 2018 09:29 Mobile watches 10038 прочита Mobile comments 19 коментара

„На всички е ясно, че БСП е единствената най-голяма опозиция на управляващите. Време е да покажем, че сме и единствената алтернатива. За това ще ни помогне проектът “Визия за България”. Това е документ, който ние пишем заедно с всички български граждани. Всеки може да участва в неговото писане чрез своите предложения“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на среща с граждани в Благоевград за Визията. Той подчерта, че документът е продължение на всичко онова, което левицата е писала и като управленски програми, и на алтернативния бюджет, който е изготвила миналата година.

„Визията здраво стъпва на конгресни решения и документи, които сме приемали през годините. След като премине през цялото обществено обсъждане, след като бъде дискутирана във всички организации по места, ще бъде изготвен окончателен вариант на документа, който да бъде гласуван и на заседание на НС. След това ние ще имаме самочувствието, че зад тази програма не стоят няколко човека, а стои голяма част от българското общество“, каза още той.

„Нещата в Благоевград вървят зле- закриват се културни институции има недостиг на места в детските ясли и градини“. Това заяви бившият кмет и член на НС на БСП Костадин Паскалев. Той коментира, че инфраструктурата е сериозен проблем, за който не се работи системно и големите обещания не се изпълняват. Доходите, както и заетостта, са на много ниско ниво.

По време на срещата гражданите подчертаха, че майчинството трябва да бъде обвързано към минималната работна заплата. Те попитаха- защо майките, отглеждащи близнаци, не получават по- голямо парично възнаграждение. „Искаме Визия за Благоевград - младите хора завършват по две магистратури, а всички са сервитьори, закри се цигарената фабрика, в частния сектор работят хора без трудови договори. Трябва да се вземат мерки“, заявиха гражданите. В дискусията взеха участие народните представители Тома Томов, Петър Витанов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

Николай Иванов: Визията показва, че е възможна национална политика за изоставащите региони

„Визия за България“ е подадена ръка за диалог с всички български граждани. Този стратегически проект е надежда за Северозападния регион- че е възможна национална политика за изоставащите региони и за хората, които са останали да живеят в тях“, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Иванов по време на представянето на Визията на среща с Движението на ветераните във Враца. Той заяви, че левицата ще предложи в окончателния вариант на Визията още приоритетни за регионите мерки, включително и засилване ролята на българските общини чрез реална децентрализация, не само на отговорности, но и на финансови ресурси. По думите му е време е за нов Закон за местното самоуправление и местната администрация и БСП е партията, която ще стартира този процес.

Народният представител от региона Иван Генов подчерта, че амбицията на БСП е „Визия за България да срещне такава подкрепа от обществото, че в бъдеще да се превърне в управленска програма. „Тежките демографски проблеми на Северозапада трябва да бъдат основен приоритет в регионалната политика, защото обезлюдяването е огромен риск за региона“, категоричен бе той. По думите му Визията е проект на стратегически документ, който трябва, с помощта на безценния опит и на Движението на ветераните социалисти, да се популяризира и да достигне до всички български граждани.

Събралите се на срещата поставиха въпроси за повече конкретика за финансовите ресурси, с които ще се реализира Визията. Те подкрепиха идеята на БСП да бъдат изработени регионални и общински визии. Областния председател на движението Кръстьо Трендафилов представи своя книга, която прави детайлен анализ на разрушаването на икономиката на Северозапада в годините на прехода.

И. Иванов

19 коментара
Коментирай
11.10.2018 09:41 | митничарО
Кика, Добрев, кво стана с чантата с марките и доларите ?
11.10.2018 10:04 | БСП
Какво доказвате бе, вместо да извадите депутатите си от парламента вие ги държи те да пазят кворум на крадците от ГЕРБ, народа започва да си мисли че сте заедно
11.10.2018 10:25 | Пинева
леле, леле, ак не ги е срам да се показват тези
11.10.2018 11:11 | старогражданин
Баш-кметът на Благоевград е проблем на Паскалев и компания, а не Камбитов. Крайно време е това да се осъзнае и уважава.
11.10.2018 11:29 | Пит
Напъна се и..
.. написа глупост, държавна калинко
11.10.2018 12:26 | 123
Крадеца Паскалев, който въведе корупционната практика при строителствата на магистрали като пишман министър, като докара македонската Маврово уж да изпълнява строителството до Диканите. Човека, който многократно излъга благоевградчани, човека, който последния път като кмет от Благоевград беше избран със съдействието на МВР под натиска на Петков тогавашен министър, припомнете си арестите вечерта преди изборите тогава, за това се готви БСП в момента, като си мисли, че ще вземе властта и пак със силата на МВР и прокуратура да спечели. Нищо друго не ги интересува, а само лапачка. Те доказаха, че не са социална партия, даже и наскоро с присъствието си в петзвездния хотел в Баня и препълнените маси с подбрана храна и питиета, над 1000 лв. на човек на ден. Не те е срам да се появяваш тук.
11.10.2018 12:31 | защо?
Само не разбрах Паскалев в качеството на какъв се изказва и седи отпред на трибуната
Та той дори не членува в БСП-Благоевград, а в Оборище-София, и от там е избран за член на НС на БСП. Между другото нали напусна ИБ на БСП, или нещо бъркам?
В залата бяха и други членове на НС на БСП, и то избрани от област Благоевград, но те културно и кротко си седяха по местата.
В залата присъстваха и други "бивши" областни управители, директори, депутати, зам. кметове и т. н.....
11.10.2018 12:38 | Съгражданка
До 123! Не ми пиши, че Паскалев е крадец! От гереберисите по крадливо племе не е имало! Запомнете го добре мили ми съграждани!
11.10.2018 12:44 | Кумчо Вълчо
Фанете разкарайте оня псевдо активист Кукувицата че само ви излага. Взел се е на сериозно, а требе да се лекува.
11.10.2018 15:24 | старогражданин
Паскалев е много нива над тези, които ги редите като присъстващи на конгреса или конференцията на БСП. Седеше си на същото ниво в залата в компанията на непознати и за него младежи. Стил на поведение в публичното пространство, който му държи отворена вратичката в дясно от БСП. Това, че го виждате все по-често в Благоевград не е плюс за Камбитов. Търси му цаката. Дори и да я намери това е под 50% от необходимото му за успех на местните избори. Той чака друго развитие на националните събития. Като катализатор на енергия за скок на местно ниво . Дано не дочака.
11.10.2018 18:01 | кики
браво! пожелавам ви дълги години да сте опозиция! щото и за друго не ставате!
11.10.2018 18:31 | Sando
Пишещите, само Паскалев одумвате ! Голямо шубе
11.10.2018 18:38 | Шанел
Ами с 50% се увеличиха чиновниците в общината от преди 7-8 години.
Ако се върне Паскалев ще ги резне обратно, тежко им. Затова пишат злобни коментари/ през работно време/
11.10.2018 20:04 | Кума Лиса
Кой е този Кукувицата за който говориш.
11.10.2018 20:19 | рундьо
Когато Добрев ми обясни на кой е "Мол Благоевград" може би ще гласувам за шумкарската им банда.
11.10.2018 20:41 | старогражданин
Баща му беше по-скромен. Приватизация на Фармация Дупница от новгородски бизнесмен. Падна Виденов и всичко пропадна.
12.10.2018 00:55 | Съратник
Малко срам и свян, няма да ви навреди, другари. Смалете се, че и се смирете.
13.10.2018 19:05 | Господин
Добрев, никой не ви вярва, никога няма да помиришете власт
25.10.2018 12:31 | БСПКГ
Кирчо, не плачи, че си опозизия. Ти реално упровляваш Благоевград чрез Емил Костадинов, Васил Тинчев, Калрачки и много кадри на Паскалев и Причкапов - все членове на БКП.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар