Корнелия Нинова в Благоевград: Приета е много сериозна инвестиционна програма за общините в областта /Видео/
08 юли 2024 13:47 Mobile watches 11641 прочита Mobile comments 7 коментара

Нинова наруши мълчанието си, но отказа да отговаря на вътрешнопартийни въпроси

Депутатът от  БСП  Корнелия Нинова  пристигна днес в Благоевград за среща с актива на партията и журналисти. Пред медиите Нинова заяви категорично, че няма да говори за вътрешнопартийните проблеми, а само за  внесената от служебното правителство промяна в държавният бюджет  

Тази промяна въпреки в средата на годината касае инвестиционната програма на общините,заяви Нинова. В парламента е приета една много сериозна инвестиционна програма за общините, която засяга тяхното ежедневие: улици, вик мрежа, пречиствателни станции, спортни площадки, училища и детски градини.  Област Благоевград е много сериозно представена. "В тази актуализация на бюджета в нашата област се засягат 180 общински проекта: Банско- 4 проекта, Белица -7, Благоевград -71,  Гоце Делчев -19, Гърмен- 6, Кресна - 3,  Петрич - 14,  Разлог - 7,  Сандански - 7 , Сатовча - 14, Симитли -18, Струмяни - 2, Хаджидмово  - 3,  Якоруда  - 5. 

Общо 180 проекта са внесени в народното събрание за корекция.  Нинова заяви още, че е  че е готова, межд първо и второ четене в парламентарна зала ,ако някои от кметовете и общините  имат нужда от предложение, което да бъде внесено в парламента за корекция да го направи  като народен представител от областта.  Прогнозният размер за проектите е 6226400 лв .Сумата е и от националният бюджет и от европейски средства, общините трябва да са с висока степен на готовност, за да не ги изпуснат. 

Всичко зависи разбира се от това дали ще заработи парламента, посочи тя. 

В парламента има внесени 33 закона от всички парламентарни групи: социални, за електронното управление, данъчни закони .  

K. Нинова обяви, че ще се срещне с хора от общините,  засегнати от бурите и градушката, по тяхна покана. Тя е задала въпрос към министъра на земеделието  за отпускане на обезщетения за засегнатите и ще предложи да настоява да се отпуснат целеви финансови средства през бедствия и аварии, за обезщетяване на пострадалите земеделски стопанства в Благоевградско   На въпрос какво се случва в държавата тя отговори: 

"Разпад на държавността, нефункциониране на институциите и парламента, невъзможността да се направи министерски съвет означава нефункциониране на изпълнителната власт. Служебните кабинети имат определени функции, които се изчерпват с организиране на избори и поддържане на администрацията и административните отношения. Тежка политическа институционална и партийна, в някои партии криза.  

Шанс за третият мандат Нинова  каза, че той трудно се дава, но в тази ситуация трябва да се гледа по - сериозно на него.  Дали ще се случи тя заяви, че е трудно ще се направи , при тези  противоречия между партиите, включително лични нападки, извън политика и партии, дават се крайни оценки. Трудно е да се преодолее разлома между партиите. Виждането й за нови избори е, че избирателната активност ще бъде още по - ниска, институцията парламент ще бъде още по - малко представителна и легитимна.

При ниска избирателна активност лесно се преодолява бариерата, може да влязат още партии, което ще направи още по - разпокъсан парламента и труден за събиране на някакво мнозинство. Има разочарование и апатия у хората към политическия процес в България.   Според нея  е нужно  да се вдигне избирателната активност и да се намери някакъв надпартиен разум, който да не прекрачва границите на разумните компромиси.  

Грета Георгиева

7 коментара
Коментирай
08.07.2024 14:20 | Каруцар
То и аз съм приел сериозна инвестиционна програма за себе си, ама немам пари. Така, че програмата ми нищо не струва.
08.07.2024 15:09 | Бсп
Това смешно ръководство кога ще последва примера на Корни вън боклуци от БСП
08.07.2024 16:14 | Кабано
Ах колко е сладка, малка палавница...
08.07.2024 16:21 | о..
Има ли още такава партия ??
08.07.2024 17:32 | djumalia.
izpe4ena kradla si ti korni.
08.07.2024 20:37 | КУР за
Курнелия ....
09.07.2024 16:32 | Плажо
Не си ни интересна.
Изпята песен
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар