Манолова в Благоевград : РИОСВ да бъдат разформировани и преосновани, защото масово не изпълняват задълженията си  
17 октомври 2020 10:37 Mobile watches 19569 прочита Mobile comments 13 коментара

  

Манолова: РИОСВ да бъдат разформировани и преосновани, защото масово не изпълняват задълженията си 
 
РИОСВ масово не изпълняват задълженията си, прикриват замърсителите на въздуха и се подиграват на гражданите. Нашето предложение е да бъдат разформировани тези структури и да се преосноват. Рестартът на държавата не означава само детронирането на Борисов, а и на всички институции, които не защитават интересите на гражданите. Във всеки по-голям град в България има икономически силни субекти. Тъй като става дума за огромни печалби, институциите са на колене, с вързани ръце, в унизителната роля на пешки и не смеят да предприемат действия срещу замърсителите. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград вчера, където се срещна с граждани. 

От „Изправи се. БГ“ подкрепихме протестите срещу мръсния въздух в Благоевград, както и във Враца, Велико Търново, Нова Загора и Пещера. Настояваме пред пореден здравен министър за въвеждането на правила за отстоянието на промишлените обекти в населени места. Всеки си отваря промишлено предприятие както желае, ако е достатъчно силен го прави и без ОВОС. Благодарение на нашите настоявания беше спряна кариерата в Белащица, вероятно няма да бъде направена и кариерата в Първенец, допълни Манолова. 

Тя подчерта, че „Изправи се. БГ“ ще участва в следващите парламентарни избори с партньорска мрежа и няма да става партия. Наши партньори в страната са граждански организации, инициативни комитети, хора с различни каузи и няколко партии, сред които ДБГ, „Волт“, земеделци, социалдемократи, движение „ДНЕС“ и движението на Татяна Дончева, уточни Манолова. 

Имаме икономически план, който има седем приоритета. На първо място е увеличаването на доходите. Целта ни е минималният месечен доход на работещ човек да стане 1000 лв. чрез справедлива почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния доход от 2017-2018 г. Увеличението на доходите е единственото решение за спиране обезлюдяването на България и задържането на младите и активните тук, допълни председателят на „Изправи се. БГ“. 

Настояваме цялата подкрепа от Европейския съюз и от държавата за справяне с кризата с коронавируса да е за малкия и средния бизнес с условие запазване на работните места и достигане на минимален месечен доход от 1000 лв. Ковид мерките на правителството се оказаха обикновена пропаганда, която започна да има предизборен характер - опит за купуване на гласове. Унизително е на пенсионерите да се дава допълнително по 50 лв. до март месец 2021 г., когато са изборите, заяви Манолова. 

Тя обясни, че има огромно количество публичен ресурс, който се насочва към избрани фирми предизборно. Знаем как се избират изпълнителите на обществените поръчки. В строителния бизнес се използва държавната фирма „Автомагистрали“, която печели търгове. След това проектите се разпределят на определени фирми, които са на софрата и са добре с криза и без криза, каза Манолова. 

Тя заяви, че са получени сигнали, че микропредприятия, които са получили пари по антикризисните мерките, трябва да връщат част от получените. 

Бизнесът предупреждава, че второ затваряне на търговските обекти означава фалит. Липсват адекватни и своевременни мерки. Грантовете между 30 и 150 хил. лв. за средни предприятия все още не са получени. Мудността на администрацията е преднамерена, категорична бе Манолова. 
*** 

13 коментара
Коментирай
17.10.2020 12:28 | Gocho
С тая крива муцка си за негледане.
17.10.2020 12:50 | ���
Долна и властолюбива кучка
17.10.2020 13:28 | Ушев
Та нали си зад Томов ма? Кажи му да затвори Рубин... отрови градо, а томчо обещаваше преди изборите да го затвори
17.10.2020 14:14 | ива
Мая не ти ли омръзна да говориш глупости. Ако човек те слуша най- добре да затворим държавата и само такива като теб да живеят. Не ми е ясно ти освен да лалаш какво си направила ти за тая държава дали една плочка си положила
17.10.2020 16:23 | Джуди
А помниш ли как свиреше на Васко Горчев на кавала за да завършиш право аа партал такъв???
17.10.2020 16:37 | ��������� ������
Няма ли да се спре това откачено женище най-после
17.10.2020 16:58 | Запознат
Майче Майче, така те изигра Курнелия че вече за нищо не ставаш. А като те гледам с тая крива муцка и мераклии нямаш вече.
17.10.2020 18:31 | krum
dobre sega kavae taq lajla koi i dava pole za izqva
17.10.2020 19:36 | Митко
Евтина червена селска пръчка жадна за власт!!!! няма нищо истинско и искрено с нея!!!!
17.10.2020 19:56 | Нако
Тая баба Галева ако ми плати 200 евра ше им дам да посвири на кожения ми стерео кавал с две тонколони. За повече не. Грозна е.
17.10.2020 21:26 | ���. K������� ������
ТОЗИ ОТВРАТИТЕЛЕН ЧЕРВЕН БИОЛОГИЧЕН ОТПАДЪК ЩО ТЕРА МАКЯ СИ У НАШИО ГРАД????
17.10.2020 22:21 | Gocho
Е вече няма ли кой да развиеш та си се раздира като арабин в пустиня.
18.10.2020 18:18 | ?!?
Тая нагла кучка да се маха от Благоевград!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар