Министерски съвет решава днес! В 12 часа Пиринско ще има нов областен управител!
05 януари 2022 05:42 Mobile watches 17588 прочита Mobile comments 7 коментара

Министерски съвет ще реши кой ще е новият областен управител на Пиринско, това ще стане на редовното заседание, което ще се проведе днес. Министър председателят Кирил Петков е готов с проектопредложенията, които ще бъдат внесени за разглеждане в МС. Най-късно до 12 часа Благоевградска област ще има нов губернатор. Както Struma. com съобщи преди всички, при разпределението на квотите мястото на областен управител бе дадено на БСП, а ИТН ще има заместник- областен.

Вероятната управленска двойка е Валери Сарандев - областен лидер на БСП и зам. кмет на Гоце Делчев, и Анита Коцелова от ИТН Петрич. Няма никакво съмнение, че Коцелова ще стане зам. областен, леки колебания има около името на Валери Сарандев, тъй като според мълвата за мястото са се обсъждали имената на бившия кмет на Благоевград Румен Томов и на директора на басейнова дирекция и бивш областен управител Владимир Димитров.

Битката на лобита и подкрепата на лидера на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова ще определи областния управител. Като се има предвид, че гоцеделчевската структура е основният стълб, около който се крепи БСП в региона, то Валери Сарандев е с най-голям шанс да оглави областта, а и гоцеделчевското лоби- признати кадровици, няма да допуснат друг да поеме руля на управлението, след като им е дадена тази възможност.  

Така, че ние очакваме днес на обяд Валери Сарандев да приеме властта от досегашния областен управител Николай Шушков, който за съжаление бе повален от Ковид 19 и няма да присъства на официалното събитие .

В тоэи момент на кризи и бедствия е изключително важно, кой ще ръководи областта и кой ще защитава интересите и пред държавата. Ще успее ли Сарандев да преодолее политическото влияние и надскочи политическата си принадлежност, при решаване на проблемите в областта?!

Това предстои да видим. Днес ще съобщим името на новия губернатор. А по-късно ще разберем, дали ще има и втори зам. областен освен Анита Коцелова-бивш депутат от ИТН. Очаквайте подробности. 
Петър Костадинов 

 

7 коментара
Коментирай
05.01.2022 09:26 | Българи
ДИМИТРОВ - ПРОСТАК НА БКП и неграмотен човек;
ТОМОВ - ПРОСТАК на БКП и шарлатанин;
ШУШКОВ - ПРОСТАК НА БКП И ПРЕСТЪПНИК колко комисиони взе от АРМЕНЦИТЕ за пренос на дрога и .....ГЪРЦИЯ има 13 области с население 11-12 милиона, а БЪЛГАРИЯ 28 области с население 6-7 милиона....
05.01.2022 09:44 | Неврокопски
Сарандев?! Боже, божеееее... На аналогова област - аналогов управител. Както и Шушков, междувпрочем. Свършиха младите, кадърните, знаещите.... Това са хора от миналото, което трябваше вече да е забравено. Как тия горе с харвардските дипломи, ще провеждат политиката си с хора от АОНСУ? Хора, народе, това ли е промяната? Виенски колелета без край. Ще повърна...
05.01.2022 09:50 | �� ����
ПЪЛНО ПАДЕНИЕ. ЖАЛКО ЗА БЛАГОЕВГРАД. НИКОГА НЯМА ДА ОТЛЕПИМ ОТ ДЪНОТО.
05.01.2022 10:26 | Балък
Въобразявам ли си или едни и същи хора, роднините и протежетата им си връткат постовете през 4 години... И нямам нищо против, ако имаха цялостен план, но за сега са на принципа 1 крачка напред и 3 назад... Друго, което ми прави впечатление е огромния брой администрация в страната и няма никаква полза от това... над 120 000 хиляди търтея!
05.01.2022 10:27 | +++
Сега Р. Томов заедно с Б. Борисов и помакинята гнусна певица от Банкя Поли Паскова, ще превземат региона..... Мирише на лайна....
05.01.2022 11:52 | браво
Томов????? Тая Нинова нормална ли е. Баси простия народ. БСП на власт- гладните въшки
05.01.2022 20:06 | ГРОБАРИЯ
ей сега доган ще е шефа на благоев градско област. поради .зам. кметовете на гоце делчев. които са от неговата партия. иначе москов губи поста. такъв начин корни лъжата .е за белене.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар