На горещия стол, без цензура! Депутатът Д. Савеклиева: За ПП ГЕРБ черният пиар никога не е бил опция! Осъждаме подобна практика! Трудно ще разклатят устоите ни! В добра кондиция сме!
10 април 2019 09:21 Mobile watches 27612 прочита Mobile comments 0 коментара

В разгара на динамични процеси в държавата, на входа на европейските избори-За България, ГЕРБ, Опозицията, Благоевград и черния пиар, разговаряме с народния представител от Благоевградска област, Областният координатор на ПП ГЕРБ, Даниела Савеклиева..

1. Г -жо Савеклиева, свидетели сме на една изключително агресивна антиГЕРБ кампания. Наслушахме се на апокалиптични прогнози за разгрома на водещата политическа партия и управлението. Каква е ситуацията в структурите на ГЕРБ в областта?!

Структурите в областта са в добра кондиция. Няма как обаче именно агресивната кампания, насочена към отслабването на най-голямата партия да не предизвика сътресения и въпроси. За мен по-важно е, че прекият контакт с ръководствата и структурите е постоянен. Само преди няколко дни проведохме областно съвещание и всички колеги декларираха пълна мобилизация и готовност за предстоящите избори.

Хората обаче не приемат Евровота като изключително важен, тъй като смятат, че той не е пряко свързан с ежедневието им. Затова и нашите усилия ще бъдат насочени към прекия контакт и разясняването на важността на тези избори за всеки един. Появиха се коментари, че кандидатите на ПП ГЕРБ за членове на ЕП трябвало да говорят на „разбираем“ език, както правела г-жа Йончева. Но „разбираемия“ за нея и БСП език се свежда до няколко опорни точки, целящи да насочат дебата към оплюване на опонента на личностно ниво, а не на професионално. Защо да не говорим какво ни донесе членството в Европейския съюз, защо не говорим за изключително успешното ни първо Европредседателство?

Защо да не говорим за огромния авторитет, който страната ни придоби благодарение на усилията на Бойко Борисов: веднъж - като върна доверието на европейските институции след експеримента „Орешарски“, втори път – като отстоява сигурността на границите ни, трети път - като постави на картата на Европа Западните Балкани?!.

2. Разклати ли устоите на ГЕРБ така наречения "Апартамент гейт". Изкуствено създаден ли е този скандал предизборно?!

Винаги преди избори се търсят конфликти и нагнетяване на напрежението. Целта е да се създаде усещането, че „Всички са маскари“, да отврати хората от изборите като тяхно демократично право и да не отидат да гласуват. Всеки е невинен до доказване на противното, но министърът на правосъдието Цецка Цачева, двамата зам. -министри и Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов постъпиха достойно като подадоха оставки. По този начин отхвърлиха всички твърдения за недосегаемост или влияние върху проверяващите органи. От ПП ГЕРБ сме доказали, че можем да носим отговорност. Какво обаче да кажем за хора на други високи позиции и политици, замесени в скандала. За едни лидери на партии да купуват жилища за по 300 лв на квадратен метър е нормално, а за други, които са платили 1200 на квадратен метър са виновни...... Е, не е ли изкуствено създаден този гейт?!

3. Появиха се някакви намеци в пространството, че случилото се с Цв. Цветанов ще помете и неговите приближени в региона, сред които сте и вие, така се твърди! Имате ли някакви притеснения, могат ли да ви замесят в "Апартамент гейт", например? Някои "сериозни политически анализатори и пророци" дори заплашиха, че ви чака голям удар под кръста предизборно и ние тръпнем в очакване- какъв скандал ще се завихри около името ви?!

Няма да коментирам каквито и да било намеци, тъй като съм свикнала да работя с факти. Няма да коментирам и имотното си състояние, тъй като декларациите ми са надлежно подадени и публично достъпни. Няма да коментирам и заплахи от хора, разследвани и осъдени за рекет и изнудване, хора, които и аз самата съм осъдила.

4. Голям успех и признание е, че трима от област Благоевград бяха поставени на челните места в листата ви за евроизборите. Как вие като областен лидер, оценявате работата на нашите евродепутати?

Сериозното присъствие в национална листа освен, че е признание за работата на областната ни структура, е и висока оценка за професионалните качествата на всеки един от кандидатите. Престижното френско издание "Льо Поaн" посочва българския еврокомисар Мария Габриел като един от най-активно работещите комисари. Седмичникът отбелязва, че Мария Габриел се нарежда на първо място, заедно със своя унгарски колега, еврокомисар Наврачич по произнесени речи - 11 на месец.

Андрей Новаков е вносител на на одобрения от Европейския парламент Бюджет за България за периода 2021 – 2027 за 18 милиарда евро. Това е най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, заетост и околна среда от присъединяването на страната ни към Европейския съюз досега.

Приоритет в работата на Асим Адемов е и темата за етническата и религиозна толерантност в България. Тя беше и сред приоритетите на Българското председателство на ЕС и съвместно с зам. председателя на ЕНП в ЕП Андрей Ковачев те организираха форум „Толерантността в Западните Балкани - ключ към Европа“. А големият успех вярвам, че ще дойде на 26 май.

5. А как се справят депутатите от групата ни в Народното събрание?! Ще ви попитам накратко. Какво свършихте в парламента?!

За две години от настоящия си мандат съм съвносител на 20 законопроекта и проекти на решения. За мен винаги е било най-важно да не губя връзката си с хората от моя избирателен район. Затова и въпросите ми към министрите са били свързани с проблемите на областта. В края на миналата година попитах министър Аврамова за един сериозен от години проблем с липсата на осветление по Е 79 от м. Антените до кв. Струмско.

Имам уверение, че след приключване на анализа в национален мащаб ще бъдат предприети и конкретни действия по въпроса от АПИ. С това не се изчерпва работата ми по казуса и пращам конкретно до председателя на АПИ писмо с искане за срокове, в които ще довършат започнатото. В предстоящият петъчен контрол очаквам отговори от министъра на туризма, министъра на икономиката и министъра на труда и социалната политика.

От министъра на туризма Ангелкова очаквам информация за мерките против некоректните туроператори, чиито нелоялни практики подвеждат хората, когато избират мястото си за почивка и в същото време вредят и на коректните фирми в туризма. По мое предложение в пленарната зала преди седмица изслушахме министъра на икономиката Емил Караниколов относно преките чуждестранни инвестиции и инвестиционната среда в България. Въпросът ми към него тази седмица е продължение на темата, но с фокус област Благоевград като цяло, и всяка от общините в частност. Защото все повече се говори за липсата на такива.

Отново в тази връзка е и питането ми към министър Петков за нивата на безработицата в региона и мерките за преодоляването й. Продължавам с редовните си приемни, както в Благоевград, така и в областта всеки понеделник, защото както споменах в началото важен е личният контакт. Същото мога да кажа и за моите колеги.

6. В Благоевград отдавна се вихри ожесточена политическа война. Чухме всякакви несъстоятелни обвинения срещу градската управа. Най-често, че градът обезлюдява, защото няма работа, няма инвестиции и т. н. В тази връзка какво направи и не направи кметът Ат. Камбитов, за което бихте могла да бъдете критична?!...

Ще се върна малко назад във времето. Преди местните избори през 2015 г. община Благоевград наброяваше вече около 107 хиляди жители, за разлика от четири години преди това когато беше около 74 хиляди. За това и броят на общинските съветници беше променен от 37 на 41. За какво обезлюдяване говорим? По последни данни от Регионалната агенция по заетостта безработицата в общината е 5, 8%, което е под средната за страната от 6, 2%.

За ИНВЕСТИЦИИТЕ! Трябва да отбележим един изключително важен факт: Община Благоевград не разполага с атрактивни терени, които да предложи на големи инвеститори, не можем да отговорим и на изискванията на самите инвеститори за необходимия им брой специалисти. В същото време се наблюдава тенденция към разширяване на вече съществуващи производства. И за всичко това общината е в помощ. Тук е мястото да отбележа, че кметът Камбитов и неговият екип полагат ежедневни усилия да направят града ни по-добро място за живеене. Той е човек неуморен, с визионерски поглед за бъдещето на града, който успя да надгради направеното преди него. И продължава да го прави „Ожесточената“ предизборна кампания залага на фалшиви новини: БИРЕНАТА ФАБРИКА щяла да затваря! ЛЪЖА!

Само преди половин месец на среща при Областния управител Н. П. Посланикът на Дания категорично заяви, че това никога не е стояло на дневен ред и няма да се случи! ЮЗУ ЩЕ ПРЕХВЪРЛЯ цели факултети в Пловдив, София и някъде другаде! ЛЪЖА!

На 25-ти март заедно с еврокомисаря Мария Габриел и кмета Камбитов имахме среща с Ректора и неговия екип. Всички бяха категорични – няма такова нещо! И всичко това се прави, за да се създаде смут, недоволство, отвращение и да обслужва други политически партии и користни цели. На тази кампания Камбитов трябва да отговори с … мълчание. Да! Вместо да говори, трябва само да показва - всичко променено, обновено, новопостроено за последните осем години. А то е видимо, резултатите на Камбитов са видими.

7. Готови ли сте за евроизборите?!

За избори се работи постоянно. Смятам, че изборите са оценката, а не същността на една политическа партия.

За ПП ГЕРБ те са важни и ние винаги сме готови, но държим да бъдат честни, прозрачни и оценката, която получаваме да бъде обективна. Нашите членове и симпатизанти знаят, че позитивната кампания винаги е била ключът към успеха. Да показваш позитивен пример и хората да се убеждават в добре свършена работа е наш приоритет.

Структурите в Благоевград са мобилизирани и готови, но това не е просто предизборно – това е метод на работа. Много е лесно да правиш негативна кампания и да плюеш опонентите си, за да извлечеш полза от това. За ПП ГЕРБ черния PR не само, че не е опция, но и твърдо заставаме против тази практика. Затова още през м. февруари стартирахме серията граждански диалози „Европа в нашия дом“, за да отчетем инвестираните средства по европейски програми и да получим обратна връзка от гражданите за тяхната ефективност. Искрено вярвам, че за пореден път хората ще се убедят, че делата са по-важни от думите и на 26 май да гласуват за кандидатите на ПП ГЕРБ.

Благодаря ви.

Разговаря П. Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар