На пресконференция! Тежката артилерия на БСП Кирил Добрев дойде да спасява Независимия Румен Томов и да изрази подкрепата си в неговата "невинност" по чл. 41 от ЗМСМА!
27 януари 2020 19:25 Mobile watches 22145 прочита Mobile comments 34 коментара

Заместник- председателят на БСП Кирил Добрев пристигна днес в Благоевград по покана на местното ръководство на партията, водена от все още незаелия поста зам. кмет на община Благоевград, Любен Милев.

Целта на пресконференцията бе БСП да изрази становището си по отношение развиващите се напоследък събития около благоевградския кмет, връхлетели го като ураган, след жалба на екскмета Ат. Камбитов. Камбитов пусна сигнал до ОИК, че Томов в рамките на законовия 30 дневен срок не се е заличил като търговец по смисъла на закона.

На пресконференцията, лидерът на БСП Благоевград Любен Милев  направи опит да окачестви действията на Румен Томов. Според него, кметът предприел "заличаване " като прехвърлил фирмата си в законовия срок.  и това  според Милев. е достатъчно, защото показва волята му за действия по закон.

В изказването си общинският лидер , засегна отново удобния им за коментари и оправдания,бивш градоначалник, оспорвайки неговия " морал ", след като дръзнал да депозира жалба, при условие, че и той бил допуснал същата грешка във втория си мандат. В края на изказването си червеният водач бе категоричен, че БСП продължава да стои твърдо зад Румен Томов "избран с гласовете на близо 19 000 души". Към неговите думи се присъдини и Кирил Добрев, който обобщи казаното и бе категоричен, че освен, че остават твърдо зад Томов, те няма да допуснат да се влияе върху ОИК ,или някоя друга институция, ангажирана с казуса.

И двамата изразиха силната си вяра в съда, надявайки се, ВАС да отсъди "Справедливо ". Няма да коментираме надеждите им, тъй като благоевградският Административен съд излезе с категорично решение по казуса, указвайки на ОИК да прекрати правомощията на Румен Томов.

Без всякакво съмнение, което да разклаща увереността на съдията в справедливото му решение, съдия Д. Узунов постанови  ОИК да спази закона и да прекрати пълномощията на кмета. Но от пресконференцията стана ясно, че и Милев и Добрев, считат, че щом Томов е прехвърлил дяловете на сина си, е предприел и действия по заличаването и.

Това обаче показва, че те не са запознати детайлно с нарушението на кмета Томов. Никой не оспорва факта, че Томов е предприел действия по ПРЕХВЪРЛЯНЕ на дяловете на фирмата му ,нарушението му е в следващият етап от действията му, а именно - ЗАЛИЧАВАНЕТО му като търговец.

Кметът е погазил чл. 41 и 42 от ЗМСМА,, съгласно които  е трябвало в 30 дневен срок, чрез председателя на ОБС или ОИК, да изрази писмено намерение за заличаването на фирмата му в Търговския регистър. Такова заявление, подадено в срок -няма, установи категорично съда, освен това не е подадено и заявление към регистъра за заличаване. Законът има три изисквания по темата, които Томов не е спазил. При Томов процедурата е спряла само до Прехвърляне на дяловете.

ВАС, където е постъпило обжалване на решението на АС Благоевград, разглежда документи и доказателства и се произнася въз основа на документи,. разглеждат решението на Административен съд, приложените доказателства и мотивите, довели съдията по делото до него Изказващите се червени лидери, сякаш удобно забравиха спасителната операция, която направи техния човек в ОИК Йордан Симонски и опита му да "притисне " членовете на комисията да антидатират документ, който уж Томов внесъл в срок.

За този скандален акт, който може да бъде окачествен дори като опит за фалшифициране и който изразява едно престъпно намерение,, червените другари си затварят очите и коментират, как някои се опитвали да влияят и пресират общинската комисия.

Нито една политическа партия ,нито един участник в процеса, в който освен ГЕРБ има и други три партии -МИР, Свобода и Нова Алтернатива, не се позволи да коментира съдебно решение, излязло от Административен съд Благоевград.

Червените обаче "вярват в справедливостта на ВАС ", изстрелвайки една друга препратка към местния административен съд. Сам кметът Томов заяви : Трима съдии, мислят по -добре от един ", коментирайки решението на Административен съд в национален ефир....

Пред фактите, приложените доказателства и подробно изложените мотиви, едва ли има съд, които "да измисли " нещо друго, освен да спази закона ,а той е категоричен:

Томов е нарушил разпоредбите му и следва да понесе "неприятните последици от това си действие ". В крайна сметка, днес стана ясно, че БСП продължава да подкрепя Независимия кандидат за кмет Румен Томов. А утре ще стане ясно, Любен Милев става ли заместник-кмет на община Благоевград или ще чака още произнасянето на ВАС по казуса "Томов " ,за да вземе решението за напускане на общински съвет.

Защото, ако Румен Томов падне, с него си отива и екипът му, но който веднъж е напуснал ОБС повече не може да се върне като общински съветник. Кметът Томов обяви преди повече от 2 седмици, че Милев е новият кмет по Сигурност в общината, но Милев все още не е напуснал ОБС. Извиняваме се, ако днес е входирал молбата си за напускане на общински съвет, но не сме разбрали.

П. Костадинов

34 коментара
Коментирай
27.01.2020 19:35 | Иван
Бсп - смешници
27.01.2020 19:49 | �������
И ГЖ. ЛЪЖА ДА ИДВА ТАЯ СИ Е А ПЪК НА ТОЗИ БАНДИТ АЛЧЕН ДОБРЕВ АКО МУ СЕ ОСЛАДИ ОТ ОПЕРАТА И Е РЕШИЛ ДА ГУШКНЕ ВСИЧКО АПЕТИТНО В ЦЕНТЪРА НОРМАЛНО Е ДА ДРАПА ЗА ОСТАВАНЕ НА ПИЯНАТА КУКЛА. НО ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ И ЩЕ ГО МАХНЕМ НЕ ЧЕ НЯМАМ ДОВЕРИЕ НА ВАС.
27.01.2020 19:53 | ����
Какво правят там 2-та общински съветници от гражданскатс квота, къде са членовете на БСП,
27.01.2020 20:27 | 123
Евала, между чистките в администрацията и на Шумантов глупостите, ви остана време и за пресконференции. Кога ще започнете да работите? Дайте пресконференция за работните места, които сте открили???? Янчева и тя се изтъпанчила, вече с ново тълкуване на закона. Смешници.
27.01.2020 21:15 | Ясен
Нали, беше независим, бе, ДОЛУ
27.01.2020 21:17 | До 123
И пресконференция не могат да направят като хората, дъно са, с мирис на бъчва
27.01.2020 22:39 | Шумантов
Я не ме закача те мене, че ще ви трепъ с пушката
Да, не бяхме поканени на тази прес Милев се готви за кмет, самостоятелно
27.01.2020 23:05 | Запозната
А Томчо къде е, или се е насрал, ами сега кой ще ви върши нещата, страх ви ееее, че Милев няма да стане зам. кмеъ, А Киро Добрев ще изпусне операта, ей смешни стеее
27.01.2020 23:11 | ДОНЧО
Милев страх те е мършо, знаеш че вече никога не можеш да се докопаш пак до власта.. ах ти ЗАХРНО ПЕТЛЕНЦЕ долноооо...
28.01.2020 01:38 | Коко Шанел
До дончо
Не го мисли Милев, той ще си е общински съветник, нищо чудно да те смени след 6 месеца, а ти си педофил
28.01.2020 01:58 | Тошо
Тия на снимката защо мислят, че имаме къса памет! Техните предшественици докараха само и единствено мизерия, глад, нищета.... Трябва ли отново да се гаврят с нас, за да усетим истината на думите на Тачър, че" Социализмът се проваля тогава, когато свършат парите..... на другите"?
28.01.2020 10:32 | ����
Що за адвокати са тия двете щом не знаят законите и не успяха да предотвратят тази излагация. И ние се доверяваме на тези адвокатки ???
28.01.2020 10:33 | Гошо
Що за адвокати са тия двете щом не знаят законите и не успяха да предотвратят тази излагация. И ние се доверяваме на тези адвокатки ???
28.01.2020 10:54 | Мартин
Добрев дето взема и операта ли? Всичко ни е ясно, независим Томов, честен търг на култово заведение..... Баси, при комунизма не е било така....
28.01.2020 11:03 | До струнката
Струна. Кон вие сте НИЩОЖЕСТВА и ПОДЛОГИ.
28.01.2020 11:09 | колега
БИСЕР СТОЙЧЕВ И ДО НЕГО МОМЧЕНЦЕТО ОТКОГА СТАНАХА БЕСЕПАРИ...
28.01.2020 11:10 | питанка
а златка къде е в тази картинка... ……..
28.01.2020 12:08 | ива
Що за наглост. Те БСП и техните хора никога не са виновни. Добрев завладе Гоце Делчев сега е ред на Благоевград.
28.01.2020 12:09 | запознат
Скрийте се бе гнусни другари. Как не ви е срам да подлагате на съмнение съдебното решение? Кои сте вие? Сега, като ВАС потвърди решението на АС, ще тръгнете друго да говорите или да напускате първи потъващия кораб. Гнусна, гадна, сган, водена от милиционера Милев. Аман!
28.01.2020 12:10 | ооооооооооооо
Милев- оди си на Железница. Не ставаш!
28.01.2020 12:10 | срам
Смешници! Мръсници! Гадове долни! Измет!
28.01.2020 12:13 | 001
Да горите в ада!
Как не ви е срам да приказвате такива глупости?
Милев, долу, ти помийо долна, комунистче мижаво, махай се, бе смотан!
28.01.2020 12:17 | до Милев
Милев, ти ли ще говориш за морал? Ти, дето побърка съпругата си, а в последствие тя си отиде от този свят? Ти, дето скри, с помощта на Полицията несретния си син, хванат да управлява МПС пиян? Ти, дето му прибра в Железница и колата, с която е хванат? Ти, дето втората ти жена от години взима помощи от социалните, за да гледа чужди деца, защото за друго не я бива? Ти, дето назначи в Полицията най- некадърните хора? Ти, дето влезе в общинския съвет с позорно малко преференции, само защото беше водач на листа? Ти, дето страх и от Господ показваш, че нямаш! Ще те накаже. Да знаеш.
28.01.2020 12:18 | ГОСПОД
АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ МЕРЗАВЦИ
28.01.2020 14:29 | за Кирил Добрев
ШИРОКОТО ВЕТРИЛО НА Кирил Добрев и Корнелия Нинова не работи . Ветрилото ще ги отвее!
Ветрилото е следното:
По инструкция на Корнелия Нинова Кирил Добрев дойде в г. Сандански преди изборите, за да наложи "бизнесмен“ за кандидат за кмет и водач на листата. На разширеното събрание и на конференцията на 31. 08. 2019г. Кирил Добрев се държа нагло и арогантно, като обиждаше ( УНИЖАВАШЕ - това са негови думи ; Цитат: "Сега ще търпите още унижения"), както председателката, зам. председателя така и всички присъстващи членове на БСП-Сандански. Такова арогантно поведение на "деец на НС на БСП" не е имало дори по времето на Т. Живков, въпреки тоталитарната система. Ако при Т. Живков някой деец от градски или окръжен комитет имаше непристойно нагло поведение над редовите членове, Т. Ж. щеше да го прати в 13-та глуха линия и залеза му на партийно величие щеше да бъде неминуем. А сега К. Добрев е ненаказуем и възвеличаван.
И така: Клуба на БСП-Сандански беше извзет от ЛЕГИТИМНИТЕ членове на БСП
28.01.2020 14:30 | за Кирил Добрев
ШИРОКОТО ВЕТРИЛО НА Кирил Добрев и Корнелия Нинова не работи . Ветрилото ще ги отвее!
Ветрилото е следното:
По инструкция на Корнелия Нинова Кирил Добрев дойде в г. Сандански преди изборите, за да наложи "бизнесмен“ за кандидат за кмет и водач на листата. На разширеното събрание и на конференцията на 31. 08. 2019г. Кирил Добрев се държа нагло и арогантно, като обиждаше ( УНИЖАВАШЕ - това са негови думи ; Цитат: "Сега ще търпите още унижения"), както председателката, зам. председателя така и всички присъстващи членове на БСП-Сандански. Такова арогантно поведение на "деец на НС на БСП" не е имало дори по времето на Т. Живков, въпреки тоталитарната система. Ако при Т. Живков някой деец от градски или окръжен комитет имаше непристойно нагло поведение над редовите членове, Т. Ж. щеше да го прати в 13-та глуха линия и залеза му на партийно величие щеше да бъде неминуем. А сега К. Добрев е ненаказуем и възвеличаван.
И така: Клуба на БСП-Сандански беше извзет от ЛЕГИТИМНИТЕ членове на БСП
28.01.2020 14:32 | за Кирил Добрев
И така: Клуба на БСП-Сандански беше извзет от ЛЕГИТИМНИТЕ членове на БСП и даден на външни случайни хора, за да се явяват от листата на БСП за кметове и общински съветници, макар че те нямат добро име всред обществеността на г. Сандански.
С една дума, беше извършен преврат от К. Д. и 240 членове на БСП-Сандански бяха изхвърлени от клуба. На Кирил Добрев и на Корнелия Нинова не им трябва партийни организации в общините, а им трябва електорална, коорпоративна подкрепа от бизнесмени и от берачите на ябълки и череши. ИЗВЪРШВА се по всички общини ПОДМЯНА на партийните структури (изгонване) с шепа послушни бизнес-протежета, които ще осигурят вечното лидерско място на Корнелия Нинова и местата в парламента за 30-40 миропомазани от "БОГА-Корнелия и К. Д. ( 31-ин избирателни района по едно сигурно място и в голямите райони още по 2-3 за да са на топло с голями заплати до максимум 40-50 хрантутника от БСП). Ако някой е слушал ВНИМАТЕЛНО изказване на К. Д. пред Цветанка Ризова ще се убеди, че м
28.01.2020 14:36 | за Кирил Добрев
Ако някой е слушал ВНИМАТЕЛНО изказване на К. Д. пред Цветанка Ризова ще се убеди, че моите думи са правдоподобни.
А претекста на понятието ШИРОКО ветрило е ГРАЖДАНСКА квота, за да гласуват уж тези, които не ходят да гласуват???!!! И пак има негласуващи, защото предложените не са подходящи или хората ги мразят. А какво е ГРАЖДАНСКА квота ????!!!! Кой си е задал въпросът?? Ами гражданска квота е подмяна на неудобните и поставяне на послушковци, на редовите членове на БСП, майната им, да тичат да лепят плакати, да агитират от врата на врата в полза на партийните величия. То пък "едни величия", разбират само да запушват дупките на световните комуникации със световния океан.
Редовите членове са тежест за партийните величия, имат само задължение да плащат членски внос, за да лапат в централата, а ако много се правят на отворени им прибираме членския внос, гоним ги от клуба, не им даваме пълномощно, няма легитимност и местната организация ще се саморазпадне. Така е в Сандански, Ва
28.01.2020 14:37 | за Кирил Добрев
Така е в Сандански, Варна, Хасково, Пазарджик, Казанлък, Монтана, Видин и ще ги последва Бургас и т. н.
Всяка една организация ерозира, се саморазрушава от ВЪТРЕ, но БСП ще бъде разрушена от ръководството на БСП.
Четете СТРУМА. КОМ и СТРУМА. БГ и ще разберете що за ръководство има БСП на Позитано-20 и как партията се разпада.
28.01.2020 16:14 | служител ОБС
Не се правете на юристи. Никъде в нормата не пише да е заличил, или да е прекратил. Навсякъде пише "ДА е предприел действия за прекратяване, а не за заличаване ". И важно: ДА, един месец за да се започне действието, а не да се завърши, защото може да има работници за обещетение, активи за разпродажба и т. н. А Томов е предприел съвестно всички действия, даже нещо повече : Не е оставил нищо с активи, които да му служат. Какво повече искате. А съдия Узунов е толкова мизерен и безпомощен доносник, че ако не се подчини ще иде на село да пасе овцете, защото няма и понятие от юридически практики и закони.
28.01.2020 17:06 | мери
до служител на ОБС
Пълен неграмотник си, като си толко печен и вещ що не станеш съдия. По начина по който обиждаш съдия Узунов личи ти интелекта. Не се знае и ти от кое село си.
28.01.2020 17:13 | ДО СЛУЖИТЕЛ НА ОБС
Май само ти си вярваш. Пишеш пълни глупости. Такива дела са решавани от съдилищата, не са едно и две, а те казват обратното на това, което ти пишеш, така, че айде у лево.
31.01.2020 16:34 | Томка
Чао, Румене, чао
09.03.2020 12:29 | До Добрев!
Що за морал е това да даваш акъл на хората като нямаш ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ!
От Симеоново - направо в Парламента! Такива тикви сте всички - такава ви е и партията!
Баща му не дел тенковете да дойдат! Та това мотив ли е да го правят герой!? Първанови простотии. И прост народ, който клати глава одобрително! Не заради мърши като Добрев, а и заради такъв народ сме на това дериже!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар