На сесия на ОбС! Съветниците в Сандански сътвориха прецедент! РЗС не подкрепиха техен човек за трети зам. председател! Яне Янев изригна:
28 март 2019 17:37 Mobile watches 20780 прочита Mobile comments 23 коментара

Истински прецедент сътвориха днес съветниците в ОБС Сандански на редовната си сесия .С гласовете на всички политически сили ,с изключение на РЗС бе избран за трети заместник председател, човекът от групата на Яне Янев, Илия Георгиев. Изборът му създаде известно напрежение в залата ,тъй като изненадващо той не бе подкрепен от своите с неясни мотиви.

Предложението бе направено от съветника Румен Пачов,от Земеделски съюз "Ал-Стамболийски " и бе прието единодушно от останалите представители на политическите сили. На сесията лидерът на РЗС Яне Янев се заяви отново с пиперливия си език и отправи няколко питания, на които поиска спешен писмен отговор.

"Искам "Апартамент гейт" и в Сандански ,гражданите имат право да знаят кой ги управлява. Янев поиска писмен отговор от кмета Кирил Котев какви имоти, земи и апартаменти, имат кметът, заместник- кметовете, администрацията и техните близки. „Искам да разбера всеки един от тях с какъв имот се е сдобил като УПИ или земеделска земя, на каква стойност и при какви условия“, каза Янев. Неговите въпроси бяха свързани и с това дали общински съветници и техни роднини по права линия, са преотреждали УПИ-а в съседство на общински имоти, за да уголемят своите имоти. „

„ На миналата сесия, по точка 18 са отпуснали 4 хиляди лева за опожарена къща в Катунци, която от снимките на селския кмет на Катунци и други свидетели, е видно, че само коминът се е запалил, както обикновено се случва на селските къщи. Къде са отишли тези 4 хиляди лева и това не е ли крайна практика и други пари по подобен начин да се изписват?,попита Янев.

Той отправи и питане свързано с общинската фирма „Стройкомтранс“: Колко машини са купени през този мандат сметосъбиращи и сметоизвозващи, на каква цена, какви са техническите им характеристики и поиска да му се представи копие как са заприходени като амортизационни отчисления. Колко контейнера се водят на „Стройкомтранс“ и колко има пред домовете на гражданите?

Лидерът на РЗС поиска подробен отговор на всичките си въпроси от общинска управа писмено и спешно

На днешното заседание на ОБС съветниците разгледаха общо 33 точки и приеха предложенията на кмета Котев ,за започване на процедури за финансиране по оперативни програми за ремонти в едно от училищата в Сандански, както и за изграждане на компостиращи инсталации. Съветниците одобриха и предложение за отпускане на финансова помощ на семейството на трагично загинал в катастрофа мъж от Ново Делчево.

Цв. Иванова

23 коментара
Коментирай
28.03.2019 18:03 | ДЖУМАЛИЯ
НЕ МУ СЕ ПЛАШЕТЕ НА ЯНЕВ НОИ Е БЕЗОПАСЕН ТОИ ЩЕШЕ ДА ВКАРА БОИКО В ЗАТВОРА А СЛЕД НОВА МУ ЛИЖЕШЕ ГЪЗЪ КАТО КРОТЪК МИШОК
28.03.2019 18:20 | Krum Argirov
Ako ne e Yane Yanev i grupata na RZS toq obshtinski savet e palna skrab... Neshtastnici sabrani samo da gledat lichniq kelepir
28.03.2019 18:33 | Рзс
Яне само празни приказки, ако наистина държиш на народа ще изведеш твоята група от този компрометиран общински съвет и кмет
28.03.2019 19:11 | Чичо
Тоя е жена
28.03.2019 20:10 | ЦЕЦО
Жена ли е мъж ли е, Яне казва доста истини.
28.03.2019 20:26 | Крум Аргиров
Този кмет и общински съвет е тотално компоментиран. Яне Янев е колос в сравнение с мишока Киро
28.03.2019 20:29 | Н.Шаламандов
На тези местни избори Яне ще ги издуха като тайфун. Целия град е настръхнал с/у крадливите гербери.
28.03.2019 21:19 | Гербаджията
Пухи клюна е най големия мизерник в общинския съвет, котев му дава обществени поръчки и купува бетон от него, къде спи прокуратурата. Жоро плоскалийски и пухи секът гори в катунци.
28.03.2019 22:14 | ГЕРБ
Оставете ме още един мандат на власт и града “цъфна”, както България “цъфна” от ГЕРБ.
29.03.2019 00:20 | Чикаго
Браво Яне най после предлагаш нещо което отдавна трябваше да се разрови . Но по добре късно от колкото никога
29.03.2019 00:39 | Народа
До Яне Янев, господин Янев ако вие успеете да разплетете курупционите схеми на настоящия кмет и неговия пречественик Тотев не се съмнявайте че всички граждани от Сандански и Райна ще застанат зад вас. Народа вече не издържа преминаха се всички граници на унижение, безнаказаноста в България бълва само незаконо забогатяващи управляващи. Но не забравяй че гарван на гарван око не вади докажи че си чист и народа е с тебе. Никога не прави това което прави сегашното кметско управление и предходнот “Гласувайте за нас пък като дойдеме на Влас няма да се сетиме за вас “това ми го е казвал дядо ми който живя 103 години. Пожелавам ти успех борбата за правдата е най Велика.
29.03.2019 07:01 | старогражданин
Местният "бизнес" няма нужда от силен Герб и силно РЗС. Цветанов е кадровика на местната далавера, както в Благоевград. Поне до юни не виждам дори и опит за промяна.
29.03.2019 10:06 | АДВОКАТ
Да се разследва имотното състояние на Кмета .
Натрупа много имоти и хотели .
Заграби и много земи
29.03.2019 11:06 | Bai S.I.M.O.
ЧЕСТИТО СЕЛАНЕ ГРАЖДАНЯ И СЕЛАНДУРИ на САНДАНСКА ОКОЛИЯ

ДПС Аспарух Костадинов за

ГЕРБ Стоян Ангов за
ГЕРБ Катерина Тренкова за
ГЕРБ Иван Терзиев за
ГЕРБ Георги Георгиев за
ГЕРБ Георги Синански за

ВМРО Панчо Панчев за
ВМРО Георги Панчев за

РБ Антон Цанев за
РБ Димитър Станоев за

ЗС Звездан Гацев за
ЗС Кирил Ханджийски за
ЗС Румен Пачов за

НС Янко Ангелов за
НС Евгени Панайотов за

БСП Андон Ризов въздържал се

НФСБ Виолета Ждрапанска за
НФСБ Живко Иванов против

РЗС Красимир Станков за
РЗС Румен Гърчев за
РЗС Илия Георгиев за
РЗС Калин Терзийски въздържал се
РЗС Яне Янев против
РЗС Костадин Станоев против

Това са убавците гласували данъците на 20. 12. 2018г.
А им се радувайте са ...кой си познае партията халал да му е
29.03.2019 23:35 | Народа
Киро дошло е лошо време скоро ще ти изкарат кирливите ризи на показ. Но дано този път народа да проумее че гласува за кърлежи които пият народните пари без никакъв срам. Срам за Сандански и общината . Не гласувайте за партийни лидери кандидати за кметове . Нима между беспартийните граждани няма достойни за този пост огледайте се обменете мнение между вас и ще намерите достойния кандидат. Не гласувайте за подадени квоти от измислените партии вНългария стига сме търпели .Всички партии са едни и същи не успелите комунисти са ГЕРБ а БСП опозиция и все кой се бори за власт а не за доброто на народа. Проблема се решава с ново Велико Народно събрание и пълна преработка на конституцията, независима съдебна система с избиране на магистрати через Народно гласуване а не с назначения от правителството
29.03.2019 23:48 | Народа
По времето на царуването на цар Кирчо Котев и Цанев успя да си построй хотел . Коре в понеделник и аз идвам за разрешително
30.03.2019 11:57 | Яне
Данс и Нап ще ги докарам да то разследват
30.03.2019 13:41 | Гражданин
Да се разследват имотните сделки на Котев, неговите зам. кметове и нач. отдели. Гражданите се убедиха, че това ръководство работи само за себе си и своите приближени. Нека хората ги опознаят по-добре. Това да стане до изборите.
30.03.2019 14:01 | Народа
Кире чакаме разпореждане от тебе на дансчните служби в общината, да се преразгледат прекомерно повишените данак сгради и да се върнат парите на хората. Не да се попълват декларации от потърпевшите и хората да чакат . Престанете спорочните практики да ограбвате народа и после да се хвалите че ще разширявате парка с кои пари бе смотаняци.
30.03.2019 14:06 | Народа
Чуй ме приятелю нито ДАНС НИТИ НАП ще свършат работа. Та теса избрани от ГЕРБ. Не забравяте че колко корумпирани кадри има в тези учереждения.
30.03.2019 14:25 | Джо
Вдигат данаците, а една улица няма в града нормална за движение .
02.04.2019 09:00 | Сандански
И римските императори са правили по 100дни празници за забавления на народа, за да отбият недоволството на народа от управлението им и кражбите! Вдигате данъците на имотите, с какво право??? Кирчо, ще остане в историята на града като една мажоретка на ГЕРБ, който не е лошо от края на лятото като паднат ГРОБ да си се премести в Плоски, че тук в Сандански няма място за лъжливи и долнопробни политици! Вместо да намалите данъците на хората, за да ви помнят с добро, вие се осрахте хубавичко, да може всеки ден като минавате по главната хората да ви пращат по един “поздрав” на майките!!!
03.04.2019 14:26 | Петя Узунова
Личи си, че всички по-горни коментари срещу кмета на общ. Сандански са писани от едно и също лице. Не се мъчи тролче, ще си останеш само с духането на супата. Котев ще бъде преизбран за втори мандат кмет на общината.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар