Над 14 000 хиляди в зала "Арена Армеец"! ГЕРБ показа каква сила е! Бойко Борисов: Държавата никога не е била в по-добро състояние
19 май 2019 19:13 Mobile watches 22866 прочита Mobile comments 52 коментара

Нямаме нито една област, в която държавата да е в по-добро състояние отсега. БВП нараства, външният дълг намалява, увеличава се износът, непрекъснато се строят заводи, пътища, както и се повишават доходите.
Ние можем да гарантираме на Европа инфраструктура, доходи и най-вече опазване на външната граница. Много усилия влагаме и се справяме добре, неслучайно в Европа ни дават за пример. Кандидатите, избрани оттази листа, ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще изпълняват общите решения на ЕНП. Всички ще подкрепят Манфред Вебер за председател на ЕК. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател наБългария Бойко Борисов пред над 14 000 души по време на централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в столичната зала „Арена Армеец“. Специално за  националния форум на ГЕРБ в София пристигна водещият кандидат на ЕНП за председател на ЕК.

„Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост. Навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро, а сега всичко това е направено. Все още обаче има недоволни и затова всеки ден трябва да се доказваме. Имаме още много енергия да си изкараме мандата и местните избори“, коментира председателят на ГЕРБ. Той благодари на всички партии, подкрепили листата на ГЕРБ и допълни, че именно те са истинските десни, а останалите са помагачи на БСП.

Бойко Борисов предупреди, че идния четвъртък или петък очаква нова манипулация от политическите опоненти на ГЕРБ в стил „Костинброд“ – пълна лъжа. В тази връзка председателят на ГЕРБ призова структурите да бъдат максимално концентрирани. „Удариха ни лошо. Направихме си промените, извлякохме си поуките, но партията се вдигна, върна се духът на ГЕРБ. Това БСП ги плаши“, отбеляза той и допълни, че на предизборния дебат между ГЕРБ и БСП ясно се е проличало колко голяма е резликата между водачите на двете партии. „Една злобна, гневна, другата – умна, компетентна информирана“,уточни Борисов.

„Кохезионната политика е единственият шанс за развитие на Западните Балкани и държавите от Източна Европа. Точно тя трябва да ни е приоритет. Важно е, защото освен автомагистралите „Струма“, „Тракия“, „Марица“ и„Люлин“, сме обещали на българите и „Хемус“, както и пътят от Враца към Монтана. За Шенген няма да напомням – не че ни е важно, но е обидно, защото ние се справяме много по-добре от други държави“, каза още министър-председателят.

Бойко Борисов бе категоричен, че не е работа на нито една от властите и държавните институции да се бърка в работата на съдебната система. „Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите – прокурорите, затова е ВСС. Законовите промени стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, обясни премиерът.

„Министър-председателят Борисов вече 10 години гради имиджа на България, на която Европа има доверие. Ние пазим външната ни граница на Съюза както никой друг. На тези избори отново вярвам, че всеки ще даде най-доброто от себе си, за да покажем, че с премиера Бойко Борисов и ГЕРБ България следва непоколебимо европейския си път на развитие.

Да, не сме идеални, работим, грешим, но и бързо поправяме грешките си. Грижим се за всяко населено място. Ще покажем, че с труд, реалистични ангажименти и конкретни идеи ще продължим да работим за по-добър жизнен стандарт и развити региони, за Европа, която закриля и два перспективи“, посочи водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел. Тя се обърна и към кандидата за председател на ЕК Манфред Вебер с думите: „Скъпи, Манфред, познаваш силата на премира Борисов и делегацията на ГЕРБ в ЕП. Годините ни съвместна работа са показали, че можеш да разчиташ на сплотен, силен, знаещ и можещ отбор. Всеки един е доказал се професионалист и българин, работил и имащ още много да даде на Европа и България“.

„Кaто председател на ЕК първото нещо, за което ще работя - България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията. Благодаря на Мария Габриел води европейската политика към развитие на технологиите и участие на младежите“, посочи водещият кандидат на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

„Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, където никой да не напуска държавата си и да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството“, отбеляза Вебер. По думите му през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП от Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Мария Габриел, Ева Майдел и всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ. „Благодарение на тези хора България я уважават в ЕП. Бойко Борисов води България уверено в Европа за повече сигурност и благоденствие“, каза Вебер в заключение.

„Само когато сме заедно - можем да постигнем всички успехи. Държавата е в отлично състояние и в основата на всичко това стои правителството начело с премиера Борисов, което успява непрекъснато да генерира допълнителен финансов ресурс, който да разпределя на нуждаещите се сектори или региони. Благодаря на СДС и останалите партии, с които подписахме споразумения за политическо партьорство - за това, че няма да допуснем разпиляване на десните гласове в България на вота. Уверен съм, че европейското развитие на България ще продължи, като за целта е нужно гражданите да гласуват за ГЕРБ с номер 12 в бюлетината на 26 май“, обърна се към хилядите в залата зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

„Искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери във всичко с нашите глобални приятели. Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара, и е загубила хъс. Докато Европа има дръзка цел, докато Европа се развива, тя е млада. Имаше времена не много отдавна, когато в България имаше разруха, когато не се създаваше нищо ново, а изграденото се разграбваше. Сега е време да се гради и надгражда България. Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавата, ако тя се скъса, не сме държавници, а самозванци. Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

„Само за 5 години БВП е нараснал с 40 на 100. Положителна тенденция се наблюдава, спрямо предходното четвъртмесечие. Предвидихме увеличение на минималната работна заплата на 650 лв. и стриктно работим за това.Предложихме мерки за връщане на деца в училище, само за две години върнахме 42 хил. деца. До края на 2021 ще се работи само на последните 82 км. от Велико Търново до Търговище“, изтъкна финансовият министър Владислав Горанов. Според него използването на лъжата в политиката не е помогнало на никого. „Това е престъпление срещу поколенията. Алтернатива има, но тя не е по-добра от ГЕРБ“, допълни Горанов.

Ние заставаме пред хората на фона на свършената работа. На нашия фон има и грешки и пропуски. Всеки, който работи може да го разбере. Това са всекидневни усилия, от които не се става герой, просто си вършим работата. Подложени сме на агресивни атаки от нашите опоненти, защото не могат да признаят, че е направено. Голяма група депутати от ГЕРБ и СДС означава силна защита на българските проекти. Решения, които променят живота ни“, заяви на свой ред кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов коментира, че ПП ГЕРБ е длъжна да спечели изборите не защото досега партията няма загуба на вот, а защото тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени заради бъдещето на Европа, заради България, заради българските региони. “Без европейската солидарност и подкрепа ние нямаше как да решим натрупаните дългогодишни проблеми, свързани с
инфраструктурата“, каза още Николов.

„Изправени сме пред избори, които ще спечелим, защото имаме прекрасна листа, с еврокомисар, петима евродепутати, които показаха на Европа как да работи. Благодаря на г-н Борисов, че благодарение на него се обединиха двете политически сили ГЕРБ и СДС“, отбеляза председателят на СДС Румен Христов.

52 коментара
Коментирай
19.05.2019 19:30 | Ало ,Струма
Ало, Струма, вас да не ви купиха ГЕРБ, каква е тази пропаганда. Б. Б уби държавата е вие го възхвалявате.
19.05.2019 19:42 | Пирин
Браво г-н Камбитов. Пирин успя.
19.05.2019 20:05 | Живко
Добре, че Черноморец Балчик играха честно и изравниха (след това вкараха и втори гол) в 89 та минути. Тримата мускетари (кмета, кучката и Венко Попов) убиват футбола в Благоевград.
19.05.2019 20:06 | Живко
Струма, това, което правите е грозно, дори привържениците на герб не ви харесват.
19.05.2019 20:08 | Живко
ГЛАСУВАНЕТО ЗА ГЕРБ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
19.05.2019 20:09 | Живко
С такива поръчкови статии въобще не се учудвам, че сме на 111 място (от 145 държави) по свобода на словото.
19.05.2019 20:11 | Живко
От 10 години управляват герб и все някой друг им е виновен, България стана най бедната страна в Европейския съюз, първи сме по смъртност и корупция в цяла Европа, от 8 години управлява Камбитов и Благоевград е най бедния град в България, с най мръсния въздух и най ниските доходи. Цифрите не са нито сини нито червени.
19.05.2019 20:14 | Живко
За герб гласуват хората на държавна хранилка, фирмите близки до властта и ромите. Всички честни, работещи българи не са слепи и виждат как от ден на ден народа обеднява.
19.05.2019 20:25 | Е добре за Курнела
Е добре за Курнела ли да гласувам, за Румен Гечев ли, за Елена Йончева ли и тези не са цвете, но БКП - БСП са за ОБЕСВАНЕ само за ради това, че криха ЧЕРНОБИЛ 40 дни от НАРОДА и сега мреме като въшки от рак във всичките му форми.
19.05.2019 20:27 | Бойко
На помак0 син0 за черно тото го разпитват в Банско, а ние го взимаме. А после другите виновни. ГРОБ, ЩО БИРОИ С ДЪРЖАВНИ 5МЛН ДЪРЖИТЕ В А ГРУПА, А ПИРИН НА КАРАМБИТОВ СТЕ ГО ДАЛИ ДА ГО ОПОСКВА?
19.05.2019 20:31 | Живко
Герб е най голямото зло сполетяло България в последните 30 години.
19.05.2019 20:43 | Живко
Има една държава, от която 3 милиона от народа избяга за да оцелее, в която на всяка улица има просяци, в която работещите са бедни, а крадците богати, в която може да се произвежда от пиле мляко, но се внася всичко. Държава, която изкла животните си за да внася замразени 20 годишно месо, държава, която е земен рай, а внасяне ябълки и домати, в която всички народни ресурси са дадени на концесия на чужди господари, държава, в която децата получават по малко пари от държавата от бездомните животни, държава, в която минималната заплата е минимум за оцеляване. Тук управлява един самозванец диктатор избиран с изборни манипулации и фалшификации, като гласоподавателите са повече от действителното пълнолетни население, държава, в която управляващите служат не на народа си, а на чужди господари. Държава, която остана без армия, нарязва оръжието си, а дава милиарди за да купи старото оръжие на господарите си. Странно как управляващите считат, че в далечна Венецуела има диктатура, а тук демокраци
19.05.2019 20:44 | Живко
Защото така са им казали господарите, а нашите управляващи са много послушни. Промиване то на мозъци е необратимо, а след това ще останат само овце.
19.05.2019 20:54 | Вангел кефалот
Бива лъжи, ама това е прекалено ! Какво гнусно, угодническо безочие и гьонсуратлък ! Пропаганда на твари отдавна загубили съвестта си
19.05.2019 21:01 | РОМРЕАЛИСТ
ОЩЕ ЛИ ЕВРОФОНДОВЕ ОЩЕ ЛИ АПАРТАМЕНТИ ИСКАТЕ НЕ ВИ ЛИ СТИГА ОТКРАДНАТОТО АЛЧНИ ПСЕТА НЕ НАЯЛИ СЕ. НО БГ. НАРОДА ЩОМ НЕ СЕ СЪБУЖДА ОТ ДЪЛБОКИЯТ СИ СЪН .ХАЛАЛ ДА ИМ Е БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ.
19.05.2019 21:01 | Живко
Струма, за пореден път паднахте много ниско, вие сте подлоги на герб и кмета.
19.05.2019 21:03 | Живко
На снимката на трубуната са се наредили крадец до крадец, мамини убавци.
19.05.2019 21:04 | Живко
Герб си отивааа спете спокойно децааа :)
19.05.2019 21:30 | Иван Василев
Повече от 20 години гласувам само за десни партии-но това ми прилича на пленум на БКП и ме връща в 80те години на миналия век
19.05.2019 21:32 | Андрешко
Само цитирам:"... ние можем да гарантираме на Европа... ", "... още много да даде на Европа... ". Е, ако това ви е целта - давайте. Аз искам да давате, но на хората в България. Прекалено говорите за ЕС, Европа - това е лайтмотива в политиката ви. Спомням си, навремето един друг български политик пречупваше всичко през призмата за "вечната и нерушима дружба с великия Съветски съюз". Човек, охраняван в последните му земни дни от сегашния сторонник за подобни отношения с друг голям брат. Аман от този сателитен синдром на българските политици - гледат да се лепнат като малка рибка/сателит/ до огромна акула с единствената цел да оцелее по-дълго в океана. Ето, затова политиката/политиците/ ме принуждават да не гласувам.
19.05.2019 21:47 | ....мършаааааа
КПСС- БКП..... КПСС- бкп... НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО.??? Това/ДУШЕВНО порно/ съм го гледал, преди... 30 -тина години/е по блеи като цвят, ама -ТЕЛЕВИЗОРИТЕ се развиха, вече са умни.... /. И съм сигурен, много от вас- ПАРТИЙНИ ПИЛИГРИМИ - сте били там, В ОНОВА ВРЕМЕ .....Свършване нямате -ЕВТИНА, ДВУЛИЧНА, АЛЧНА, ПЕРФИДНА, готова на всичко сган .... МРЪСЕН, УВРЕДЕН болшевишкОгероиченОбоклучарски ген М. ка ви черва Ех, Алекоооо
19.05.2019 21:47 | Nicola
Много загубен народ ! Абе вие не знаете ли, че сме в предизборна кампания струма, мума, и прочие .Сега партиите си плащат за да ги хвалят не ви ли е ясно 1
19.05.2019 21:51 | До Струма
Вие сте едно ниво по-нагоре в развитието, от дъждовен червей
19.05.2019 22:23 | Бимбо
Ако само преди избори Струма взимаше страна да им го просим, но те целогодишно манипулурат и откровенно се навеждат пред герберите.
19.05.2019 22:26 | DOG
Прост народ - слаба държава, нагли политици, платени лизачи....
Още ли има хора, които се надяват на някаква промяна гласувайки за БСП ?
БСП, Герб, НДСВ, патриоти, ВМРО ДПС - всички са едни и същи кърлежи забити в България. Валери Симеонов беше министър- послушко и той не става. Спрете, като идиоти, да повтаряте една и съща грешка! Гласувайте за нещо различно, колкото и минимален шанс за промяна да има.
19.05.2019 22:28 | Живко
И кое е различното? Най добре е тези да се махнат, че направиха доста поразии.
19.05.2019 22:45 | kurdokulenko
Смърт на герб свобода на нсрода
19.05.2019 22:50 | ееее
Е, навремето хората са живеели в пещерите,..... но..... много е направено, той човешкия прогрес е хубаво, че не спира! Смешки.....!!!
19.05.2019 23:12 | iCO
Aз пък Ти казвам, че прогреса е спрял, даже не е спрял ами е почнало обратно броене от няколко години в тоя Град
19.05.2019 23:19 | Гражданин
14 хиляди, чиновници заведени надила
20.05.2019 06:57 | старогражданин
От мен преференция за ЛИЛЯНА ПАВЛОВА. Партията все още е на Цветанов и вчерашната постановка пак беше негова. Още една седмица безвремие...
20.05.2019 07:00 | До Бойко Борисов
Едно въпросче само:
Не разбрах за какво ни дават, за пример в Европа, може ли да ми кажете?

Мисля че се сещам за какво може да е, но няма да е лошо да ми помогнете!
1. Корупция
2. Беднотия
3. Простотия...
20.05.2019 07:33 | яна
БСП обра страната ни и с хиляди години няма да се оправим.
20.05.2019 07:35 | старогражданин
1. Корупцията намалява щом стигнаха да друсат и Цветанов.
2. Беднотията вече е на степени, а не повсеместна.
3. Намаляват чугунените глави.
20.05.2019 07:40 | Гражданин
съсипаха Народа и Държавата!
20.05.2019 07:54 | ...
Ей затова няма да се оправим. Никога!
20.05.2019 08:21 | в изгнание
Баце предупреди дебилчетата в „Армеец“, че четвъртък или петък ще излезе нов компромат тип „Костинброд“. Той си знае, че няма да му се размине, затова подготвя матриялът предварително. Като им втълпи в промитите мозъчета, че това са лъжи, те като зомбита ще викат „лъжи, лъжи“ и изобщо няма да се замислят. Още повече, че след като се са хванали на хорото ГЕРБ, са се компрометирали и вече нямат избор, освен да играят докрай…. до разтуряне на седянката.
И всъщност вече няма значение още някой компромат. Такова пренасищане с престъпления ви се получи, че нищо не може да ви спаси. Защото може и да събрахте зависими от вас служители в „Армеец“, но излезте на улицата и пребройте ТЕЗИ, КОИТО ВИ МРАЗЯТ! Вижте дори тези, които зорлем превърнахте във фенове на БСП, само и само да се махнете вие с крадливите си ръчички и изгладени мозъци!
20.05.2019 08:25 | в изгнание
Баце ще прави всички наши села и градове морски и океански пристанища.
Почва с Търговище, щото оттам са хората на Доган и Карадайъто, все морски лъвове.
Ще реже там лентите на две морски линии Търговище-Сингапур и Търговище-Сан Франциско в петък, 9:00 ч. И Цецо ще бъде там.
После щял да направи морски пристанища Враца, Горно Уйно и Хасково.
А пък Дупница, Ямбол и Кърджали щели да станат океански пристанища.
После Полски Тръмбеш щял да стане космически център с космодром и с редовни космически линии Полски Тръмбеш-Марс и Полски Тръмбеш-Сатурн.
И всичко това е щото гербаджиите са много умни и въобще не крадат и щото имаме магистрали и къщи за гости.
Баце е велик! Велииик!
20.05.2019 08:52 | bobi
хахах тиквата проста еба майката на държавата
20.05.2019 09:18 | Съгражданка
Яно, Яно много сте си прости като вожда ви! Едно си знае баба едно си повтаря .Не виждате ли никой не ви иска вече, едни калинкички сте мале, мале какъв срам сте само
20.05.2019 09:19 | ъйкб
цялата зала пълна с работници накарани на сила от шефовете си . 10 години робство на Гроб и 10 години масово изселение от държавата, радеам се че се махнах от нея и семейството ми е на чисто и спокойно място
20.05.2019 09:46 | Дружно всички в затвора
14000 чиновници принудени чрез заплахи да се явят при Тиквун. Гроб съсипаха държавата. След изборите всички дружно в затвора.
20.05.2019 10:32 | 555
Браво Герб комунизма си отива, Подгонете сивия сектор да няма укреванв на данаци, да няма контрабанди, сицко на тезгяха, Победа, ДОЛУ КОМУНИЗМА,
20.05.2019 10:39 | До 555
Спешно трябва да си купиш правописен речник. Тотален идиот си
20.05.2019 10:42 | iii
До Живко. Струма падна много ниско, а ти още по ниско като ги четеш. Това твоето се казва олигофрения. Нещо е паднало ниско, а ти продължаваш да го четеш и коментираш, тоест ти си още по- ниско и от тях. По цял ден стоите и коментирате тук, вместо да работите осърдно, както го правят хората в другите държави. Там се бачка здраво, а тук всички скатават и очакват резултата, после ГЕРБ са виновни, ако БСП дойдат на власт те ще са виновни. Всички са виновни освен народа.... няма такава просташтина.
20.05.2019 11:37 | Живко
За разлика от теб аз бачкам за себе си, не съм държавна калинка, плащам данъци, спазвам законите, най лошо е, че честните и работливи хора в България са бедни, до там ни докараха герберите.
20.05.2019 11:38 | Живко
А работата на медиите да поднасят информация, не да взимат страна и да хвалят едни крадци.
20.05.2019 17:02 | Андрешко
България била в най-добро състояние?! Но е в най-лошото състояние в ЕС. Явно гениалните ни управници сравняват България със ... самата България. Това в момента не работи. Така никога няма да да стигнем развитите държави.
21.05.2019 07:14 | Жоре Костадинов
Нямя да гласувам. Файда няма от избори защото народа не му се работи за жълти стотинки.
21.05.2019 08:50 | до пожарникара
НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ВЕЧЕ, ДА ИЗЛИЗАШ И ДА МИ КАЗВАШ КОЛКО ДОБРЕ ЖИВЕЯ И КОЛКО СЪМ ДОБРЕ?
21.05.2019 20:20 | новогражданин-Дупничанин
ГЕРБ Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА-СТРУМА Е ПРЕВЪРНАТА В ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ УБИИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ. ПОДКРЕПАТА ЗА ГЕРБ Е ПОДКРЕПА ЗА УБИИЦИ.
22.05.2019 08:29 | До яна
На ясно сме че БКП ни опоска. За 50 години. Ама яко. Ами тия сега-герб?! За 10 години надминаха БКП-то! И каква е разликата между ГЕРБ и БКП??? -НИКАКВА!!! За какво е сега борбата? -За власт! А защо име е власт като е "много работа", разправии, недоволни хора, непризнателни хора??? Ами стойте си на страна и си гледайте бизнесът. Да, ама НЕ! Явно е, че борбата за власт е, защото тя е ДОХОДОНОСНА! Не могат да ни убедят в обратното!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар