Нинова смълча НС: Такова разрушително политическо озверяване, каквото се случва сега, не съм виждала
16 юни 2022 13:24 Mobile watches 9937 прочита Mobile comments 6 коментара

Младите хора в това НС нямат опит. Това може и да е проблем, но е и плюс в някаква степен, защото не носят негативите.

Това заяви от парламентарната трибуна министърът на икономиката Корнелия Нинова.

„Искам обаче аз да ви поговоря от позицията на опита, базирайки се на една стара бг поговорка – не питай старило, питай патило“, каза тя.

„Цял ден се говори за задкулисие, мафия и борбата с тях. Била съм депутат и сме водили ожесточени битки със задкулисието и г-н Борисов. Опитаха да ни купуват, омаскаряваха ни. На мен ми правеха три пъти вътешнопартиен преврат. Всичко съм изпитала от задкулисието“, обясни тя, пише БЛИЦ.

„Това бяха много тежки 5-6 години на опозиция и ние издържахме, не се продадохме и не се предадохме тогава и затова продължаваме и днес в правителството на Кирил Петков, защото от години водим тази битка. Имаме цел, имаме и съмишленици“, категорична бе министърката на икономиката.

„Виждали сме много тежки сцени в тази зала, но такова разрушително политическо озверяване, каквото се случва в последните дни, не съм виждала Разрушително, без грам мисъл, как ще изкараме следващите дни, есента, зимата“, каза тя.

„Рушите, а няма алтернатива. „“Възраждане“, ДПС, ГЕРБ и ИТН, това ли ли е изборът и алтернативата“, запита Нинова.

По думите й, това което днес се задава на хоризонта като алтернативна коалиция няма нито принципна, нито ценностна стойност. Тя запита как се съчетава желанието за напускане на НАТО и ЕС от „Възраждане“ с проатлантическата насоченост на ДПС.

Нинова поясни, че леви и десни са се събрали заради общата цел – разгромът на задкулисието. „Това ни обедини преди месеци, това ни държи и сега заедно и ще ни държи и занапред. Мафия и задкулисието имат само една идеология – пари“, каза тя.

Според нея темата с оставката на Минчев е политическа.

„Македония не е тема – тя беше изкуствено повдигната и поддържана, за да се даде патриотичен привкус от хора, които искат да крадат постоянно“, отсече Нинова.

Тя обясни, че РСМ не е била тема, защото още в началото е заявена като червена линия:

 „Ние не бихме позволили да се вдигне ветото, без да се изпълнят ангажиментите по договора. Това нямаше как да се случи, темата е употребена и се злоуптребява просто с патриотичните чувства на българите“, каза Нинова.

По думите й темата днес е „задкулисие срещу правила и ред, кражби срещу справедливост, незаконно обогатяване на една клика срещу доходите на хората, здравеопазването и справедлива съдебна система“, каза тя.

"Постът за председател на парламента ми бе предложен през 2017 година от Бойко Борисов. Този пост се търгува от тогава, за да няма опозиция", каза тя.

"Постовете не са власт, пари, коли и облаги. Постовете са лостове за промяна. Може да ни атакуват, да свалят господин Минчев. Важно е да продължаваме, не се страхувайте, не се поддавайте", призова Нинова и завърши, че народът ще прецени кой е крив и кой е прав в тази битка. 

6 коментара
Коментирай
16.06.2022 15:42 | един друг
реве ми се - кой ще бори корупцията.....
16.06.2022 16:11 | МАЛЕ МАЛЕ
епа родата по министерствата и агенциите ще я борят, както досега я бореха... кой им вярва и кой залъгват.....
16.06.2022 16:17 | факт
Борейки корупцията, членовете на БСП са най-подготвени и дай-добре представилите се на т. н. конкурси в държавната администрация в Благоевград
16.06.2022 16:34 | ������� РЕАЛИСТ
госпожа лъжа. с 26. преставители и натакъв пост. ти е напълно достатъчно времето което си прекарала. и си комунистизирала градъ ни на наи високите местенца. а сега нито парламент. та нито претседател на. б. с. п. ще си. заминаваи в пенсия. унищожителка на холдинга по времето на. с. д. с. и царицата на приватизацията. на. б. с. п.
16.06.2022 22:56 | Абе,
заминавай при зеленият наркоман, на който "не му даваш" и патрон
18.06.2022 08:01 | Джоро
След дванадесет години глад и перспектива да изпусне софрата, озверяването е най малкото което ще се случи..
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар