Нова партия-нов късмет! Учредяват "Български глас" в Благоевград ! Ексдепутатът от ИТН Г. Попов- основна движеща сила в Пиринско
17 декември 2022 07:35 Mobile watches 31794 прочита Mobile comments 31 коментара

Новата партия "Български глас", за която се говори от месеци, ще бъде учредена днес в Благоевград. Движещата и сила в областта ще бъде бившият депутат от ИТН в Пиринско, Георги Попов, а основателите и са протестърите от 2020-та Т.Василев и А Христов.  Днес в областния град са поканени всички, които припознават идеите на партията, родена от разочарованието и от липсата на промяна и надежда за българския народ.

Основателите и се наричат "народняци", тъй като произлизали от народа и ще работят за народа. Обявяват се категорично против административния натиск върху бизнеса, липсата на инвестиции и дейността на така наречените "бухалки " в държавата -НАП, ДАИ, ИТ и други. "

"В България се усеща чувствителна липса на справедливост. Това може да се промени сравнително лесно. Законите ни са добри, просто трябва да се завиши сериозно контролът  по спазването им", казват от новата партия, откъдето са категорични, че основни виновници за сегашното състояние на народа са: 
"Апатията, примиримостта в обществото и загубата на възрожденски дух по отношение на политическите процеси в страната ни....

Зала "22 септември" в областния център  ще приюти днес членове и симпатизанти на новата партия, а домакинът Георги Попов и основателите и, ще представят вижданията си за дейността на партията оттук нататък. Припомняме, че спряганият за  областен координатор на новата партия, Георги Попов влезе в политиката, стана депутат от ИТН, в разцвета на партията, във време,когато водени от желанието за промяна, хиляди припознаха в идеите и -новото начало.

Попов   стана част от 45-ото и 46-о народно събрание, когато областен на ИТН бе сегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов, който успя да изведе партията до победния и резултат в региона. Депутатстването на Попов обаче, продължи кратко, заради краткия живот и на двата парламента.

Не успяха хората да го припознаят като техния депутат, заради невъзможността му да се изяви достатъчно категорично като народен представител от региона и от трибуната на парламента. За него се чу като се заговори за разпада на ИТН. Появиха се отцепници, които заявиха, че напускат  заради Попов, той пък ги обвини, че е разочарован от партията, заради тях, и така крамолите сред хората на Слави Трифонов, станаха обществено достояние, а Попов напусна партията.

Коментарите бяха, че той е загърбил ИТН заради това, че не му бе отредено водещо място в кандидат-депутатската листа на последните избори, с което бе отхвърлена възможността отново да има място в Народното събрание.  И пак според слуховете в политическия мир, през лятото на миналата година, Георги Попов правил опити да стане част от "Български възход" на ген. Стефан Янев като оглави партията в областта, но генералът заложи на юриста Надежда Самарджиева да е областен координатор и водач на кандидат-депутатската листа .

Попов коментира слуховете, заявявайки, че поддържа добри отношения с ген. Янев, но и двамата не са поемали ангажименти един към друг.  Така, след тази шеметна политическа кариера, днес виждаме Георги Попов в "народняческата партия" -"Български глас"..

Дали новият политически субект ще повтори екзалтирания възход на ИТН, ще видят ли хората в новите политици -новото начало?!.. Това предстои да се разбере, както и това, кои ще са съратниците на Георги Попов в новата партия в Пиринско. Очаквайте подробности след учредителното събрание... 
П. Костадинов  

31 коментара
Коментирай
17.12.2022 08:33 | наблюдател
, Пременил се Илия - пак в тия.,
17.12.2022 08:34 | Коня
Поредния политически хамелеон.
17.12.2022 08:34 | Патерица
Такива партии се формират само за да откраднат гласове от истински опонент. В случая- от ПП. Този ще има 100 гласа на изборите. 100! А сега се запитайте кой има интерес от поредния "българи" нещо си.
17.12.2022 09:09 | Мерлуза
ВЪРТИГЪЗЕЦ!
17.12.2022 09:22 | Игнасио
Като чуя вече “български” нещо си и ми се придрисква
17.12.2022 10:57 | Ех
Поредният кандидат-лапач!
17.12.2022 11:10 | Уйко
Черния от кои ще бъде, че не останаха партии за него :))))
17.12.2022 11:56 | Светулко Фъртунков
Аман от нереализирали се професионално политически проститутки-“калинки“!
17.12.2022 12:05 | Стефанов
Явно ще има още една нова "еднопроцентова", разбирай субсидирана партия. Или казано иначе "Много вожд, малко индианец". Явно мерака на българина да е началник на някого е непреходен.
17.12.2022 12:52 | Опа
Нова партия-нова тежест в бюджета и в джоба на данъкоплатеца.... нов късмет-на куково лято....
17.12.2022 13:22 | Пиринска Македония ..
Има ромска партия Евророма, има турска партия ДПС, има и един куп български партии. А кога ли ще позволят да се регистрира и една Македонаска партия в България - като ОМО, Илинден, например ?? Но, за съжаление това е днес българската демокрация. Македонците в България продължават да са дискриминирани въпреки, че Комитета на министри настоя пред България българският съд да позволи регистрация на Македонските Сдружения.
17.12.2022 14:09 | Чука
Когато титопитеците си признаят, че са БЪЛГАРИ и, че Македония е само географска област! Не съм чул Баварците, да искат да си регистрират партия или да им се признае език?!
17.12.2022 15:44 | до Пиринска македония
Пиринска македония е гоеографска област, в която винаги са живяли и продържават да живеят БЪЛГАРИ. Тези македонци, които получиха българско гражданство са българи от Република Северна Македония, респективно титовска македония. Те не са учредители на ОМО Илинден, и нямат претенции за учредяване на такава партия, защото те не живеят в България.
17.12.2022 15:51 | до Пиринска македония
Македоните известни също като антични] или древни македонци, са населението на изчезналата антична държава Древна Македония, възникнала на Балканите и установила господство над Древна Гърция, Древна Тракия, Древен Египет, Персийската империя, Бактрия и др. в ІV в. пр. Хр.
За пръв владетел на областта се счита Пердика I, утвърдил Македонско царство в 640 г. пр. Хр. според сведенията на гръцките хронисти. Забележителният възход на царството започва при Филип II, който успява с девиза за обща борба срещу персите да наложи своята хегемония над почти цяла Гърция, Пеония и голяма част от крайбрежна Тракия, като създава изключително силна армия, станала основа за бъдещите завоевания на сина му Александър. Александър III Велики не губи нито една битка и по време на походите си е обожествен и провъзгласен за фараон на Египет и цар на Персия. Именно той успява да превземе почти целия познат тогава свят, като освен хегемонията, която установява над Елада и Тракия, империята му се простира на три
17.12.2022 15:52 | до Пиринска македония
простира на три континента – от гръцките колонии в Италия до Египет и Индия. Не само писмеността, но и културата на тази империя са изцяло доминирани от древногръцкия модел с някои азиатски и египетски особености. Най-значими нейни центрове са Александрия в Египет, Пергам и Антиохия в Мала Азия и Бактрия в Средна Азия. Това е новата култура на елинизма, разцъфтяла въз основа на синтеза на богатата гръцка култура с местните традиции.
След смъртта на Александър множество от жителите на Македония се преселвали на изток, където често намирали по-благоприятни условия за живот. Така Македония не била само обезкървена от продължителната война, но и обезлюдена. Наследниците на Александър, за да избегнат разорението на страната си, почнали да заселват външо население в Стара Македония: гърци, илири, пеони, келти, малоазийски племена и най-вече траки. Така, през късната елинистическа епоха от предишното македонско население остава само това в по-важните и стари градища и крепости. Някои римски п
17.12.2022 15:52 | до Пиринска македония
Някои римски писатели твърдят, че по тяхно време, когато Рим завзел Македония в средата на ІІ в. пр. Хр., само благородничеството имало до известна степен македонско самосъзнание, докато войниците и останалото население, принадлежали към други етноси. Така с изчезването на древната македонска държава, само около 200 години след като се утвърждават на Балканите, бързо изчезват и македоните, за разлика от елините, траките и илирийските племена, които видно не се нуждаят от определена държавна подкрепа за съществуването си, което потвърждава схващането за чисто етатисткият характер на конгломерата, визиран под понятието древномакедонска народност
17.12.2022 15:53 | до Пиринска македония
Социалистическа република Македония е република в състава на бившата Социалистическа федеративна република Югославия.
Югославската македонска държавност възниква първоначално под името Демократична федерална Македония на 2 август 1944 година, на първото заседание на АСНОМ.
Между 1944 – 1948 г., под покровителството на Коминтерна, Тито и Сталин, и с одобрението на новата българска комунистическа власт в лицето на Георги Димитров, новосъздадените македонски държавни власти подготвят учители и книги, които са изпратени в НР България, за да разгърнат съвместно с БКП заплануваното мероприятие по умишлена македонизация на Пиринско, целяща последващо предаване на въпросните земи от страна на НР България на НФР Югославия като евентуална стъпка към по-широка Балканска федеративна република. Този план пропада след 1948 г., когато настъпва разрив в отношенията между Сталин и югославския министър-председател Тито.
През 1946 година страната променя официалното си име на Народна република Македони
17.12.2022 16:03 | Петрич
Нема защо да пишеш тези дълги памфлети и да ни убеждаваш, че сме некакви си българи. Ние тука в Пиринска Македония сме си Македонски народ, македонци.
17.12.2022 16:26 | До Петрич
Роден съм в Благоевград и никога не съм се чувствал Македонец. Който се се чувства помияр да ходи в тази измислена държава. Не вменявайте на хората с БЪЛГАРСКО самосъзнание, че са ПОМИЯРИ!
17.12.2022 16:53 | Благоевград
И в Благоевград сме македонци.
17.12.2022 21:12 | До Петрич и Благоевград
Добре де. Вие сте "македонци", а ние сме "бугари-татари". И как така пишете и четете така добре тоя "татарски" език? И майките ви са ви говорили на него, и бащите ви. Значи и вие сте татари, иначе ни бихте го разбирали този език. А ако ние сме татари, то северномакедонците са "кумани", защото имат голям град Куманово, а ние нямаме нищо с името Татар или Македониска... не знам какво си. Радвайте се на мир и благополучие, че половината Скопие и 1/3 от "македония" са шиптарски, та след 50 години ще станете маке шиптари. Ама албанският език също го разбирате.
18.12.2022 07:45 | Човек
Поредния играч за власт
18.12.2022 09:41 | хан Аспарух
Македоните, според драскача по-горе, имали за първи цар Пердика I, а сегашните северни макаци-маймуняци, имат за шеф Педеруковски и името му баш му приляга!
18.12.2022 22:41 | realist.
tova e rabota na kafiavio kmet za da se kanditira s tazi partia
19.12.2022 09:28 | сержант Кромидаров
За гърците Македония стана Северна Македония, за нас си е Западна България!
19.12.2022 10:56 | гражданин
За Турция е Булгаристан, а един полски художник нарисува България като Кенеф.
19.12.2022 11:02 | Маке
ке си земеме пиринска македония
19.12.2022 13:29 | Каруцар
Най-после някой да работи за народа. Чакам да видя това дървено желязо.
20.12.2022 09:32 | асддас
Поредните политически помияри
21.12.2022 09:42 | бай Иван
баси честната физиономия
21.12.2022 14:59 | до Маке от Пиринска макед
Ами опитайте де! Ама да не стане като с Украйна понастоящем?!?!?!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар