Нова версия! Защо се отложи партийна конференция! БСП - Благоевград чакат кандидата за кмет Румен Томов да се регистрира и тогава да решат него ли да подкрепят или да изберат лидера си Любен Милев?!
05 септември 2019 12:00 Mobile watches 13594 прочита Mobile comments 37 коментара

Слухове, интриги, караници тресат местната структура на БСП в навечерието на Местни избори 2019. Както бяха обявили, че конференцията им ще е на 4-ти, така решиха да я отложат и от техни вътрешни хора, се чуват какви ли не версии за случващото се в партията.

Вчера ви съобщихме, че една от причините за отлагането на конференцията са неразбориите и липсата на консолидация около името на независимия кандидат Румен Томов, който да бъде подкрепен от червените.

Някои изразяват мнение, че Томов не бил достатъчно разпознаваем, което ще ги затрудни в изборната битка. Други твърдят, че получилият най-много номинации за кмет, Любен Милев трябва да бъде подложен на гласуване на конференцията и ако кандидатурата му бъде одобрена, той той да е партийната кандидат-кметска кандидатура.

Спрягат се имената на депутата Н. Бошкилов и съветничката Гергана Янчева също като кандидати за кметове, но това се оказа опашата лъжа. Депутатът Николай Бошкилов отдавна е подал писмен отказ, заявление, че няма да се кандидатира за кмет, отказ имало и от страна на Янчева. Нейните претенции били за място в червената листа. Засега тя е на 5-то, но с включените в листата лица от гражданската квота, каквито са Злата Ризова на 2-ро място и Бисер Стойчев на последно, съветническото и място било застрашено.

Червените сериозно се изпокараха на последния им пленум за подредбата на листата. Искат второто място на Ризова. Хората около бившия депутат Емил Костадинов, Йорданка Слатинска остро протестирали против поставянето на Ризова на второ място след водача Милев.

От лагера на червените коментират, че неразбориите са заради това, че подозират игра от лицата от гражданската квота. Схемата им била да използват партията като ракета носител и да ударят социалистите с преференции, така да си осигурят място в ОБС. Знае се, че и Ризова и Стойчев имат възможност да съберат достатъчен брой преференциални гласове, тъй като и двамата са силно разпознаваеми, а Ризова си набра достатъчно поддръжници сред противниците на статуквото, които да и осигурят съветническото място. Страх тресе останалите в съветничката листа, за които влизането в съвета е на "живот и смърт".

Пацифистите в БСП, които не принадлежат към оформилите се в структурата лобита, хладнокръвно обясняват, че караници няма. Конференцията е отложена тъй като все още кандидатът за кмет Румен Томов не се е регистрирал. Местната избирателна комисия започна работа едва вчера. "Как да подкрепим кандидат, който още не е регистриран, защо да обявяваме подкрепа, ако се откаже? Затова решихме да отложим конференцията, която да реши, кого ще подкрепи.

Дали Томов или лидерът Любен Милев, който е с най-много гласове. Леко необмислено бе посочена първата дата, така те коментират отлагането на партийната конференция, възлагайки надежди на бъдещите местни избори, на които щели да се представят повече от успешно. Следим случващото се в БСП и ще ви информираме

П. Костадинов

37 коментара
Коментирай
05.09.2019 12:06 | БСП Сандански
Всички членове на БСП в гр. Сандански са шокирани, смазани и отвратени от избора на Младен Тимев за кандидат кмет от НС на БСП . Той е известен само с това, че е племенник на Андон Тотев, който беше три мандата кмет на гр. Сандански и благодарение на него БСП-Сандански беше разбита и имаше най-слаби изборни резултати при провежадщите се парламентарни и меснтни избори. Освен че е неморален този избор, той е и противоуставен за БСП.
05.09.2019 13:25 | ДЖУМАЛИЯ
В Б С П .ИМА ПРЕДАТЕЛИ И СЕ ЧУДЯТ И ВАЕКАТ КАК ДА ПОДАРИЯТ СРУЖЕБНО. ОБЩИНАТА НА КАМБИТОВ. А В ПАЗИТАНО. ИМ РЪКОПЛЯСКАТ.
05.09.2019 14:26 | Коко
БСП стават смешни с тези кандидати! Позитано да задължи депутата Бошкилов да бъде кандиата за кмет! Това е нормалното!
05.09.2019 14:35 | член
Какъв е тоя Томов каква е тая Злата? Нямаме ли ние наши си хора та да подкрепяме неизвестен на 90 процента от симпатизантите кндидат за кмет и една жена дето я гледам само как кипри муцка. Ако Бошкилов толко не иска нека е лидера Милев. Човек познат и с авторитет.
05.09.2019 14:39 | Катето
Какви са тези карикатури от БСП? Подигравка е това ей хора!
05.09.2019 14:42 | Он
Тоя Румен Томов-как ще спасява града като едно време с Паскалчо напраиха сделчицаза 300 левчета на кв. за Плазаа, а сега наема на плаза е 20000левчета.... за нашия "беден -обезлюден "град..
05.09.2019 14:42 | Петров
Няма нужда да се подарява общината на Камбитов. Няма кандидат с качества който да се сравнява по който и да е начин с сегашния кмет!
05.09.2019 14:47 | Гошо
Ейй тоя Томов голям хитрец бре -не му стигат прите ли ?Ццццц... Наглост
05.09.2019 14:51 | Горан
Кой ще ги избере та даде представят успешно ....По добре си изберете Ризова за кмети сделката ще ви се случи!
05.09.2019 14:58 | Гол
На Румен баща му е стар комунист от класа, директор на търговията.... той малко разпродаде всичко.
05.09.2019 15:54 | СТАРА МУЦУНА
зЛАТА - КМЕТ, АБЕ НЕЩО ЖЕГАТА ВЕ УДРИ, АКО РАЗЧИТАТЕ НА ПОЧИТАТЕЛИТЕ И У ФЕЙСО, АМИ ПРОВЕРЕТЕ, ЧЕ 99 % СА ИЗВЪН БЛАГОЕВГРАД, И ДЕТО Я ПОЗНАВАТ САМО ПО СНИМКИТЕ, ТЕ НЕ ГЛАСУВАТ ТУК- НАЛИ.... ТАКА ЧЕ СИ ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ..... ь
05.09.2019 16:00 | До член
" Наши хора"..... От тези" Ваши хора"", сте на това дередже. Подкрепяйте ако искате и баба си. Ще губите, защото сте закостенели и деменцията Ви гони. Румен Томов е класи над Камбитов, но кой да проумее. Без да съм пророк Ви гарантирам, че ще се сгромолясате на изборите.
05.09.2019 16:11 | Dim40
Злата е абсолютен пич ! Ако БСП то я изпуснат загубиха 1000 гласа ! Вие си правете сметката аз само казвам! Аконебеше Злата нямаше да се чуе за Вас a
05.09.2019 17:02 | Гражданин
Не гласувам за БСП, и хич не ми дреме кой ще издигат за кмет. Карат се некви чичковци в пенсия, дето никой не ги знае кои са. А иначе за листата с бившата жрица на любовта дето се съблича във фейсбук, удариха дъното.
05.09.2019 17:50 | БСП
Ходете се молете на Елезов...
05.09.2019 17:59 | РўРѕРЅРё
Злата и Бисер грозния ще са съветници от Бсп. Имотните им далавери ще са национална тема Бойко нема да им прости
05.09.2019 18:17 | Не е важно
От как въртите Злата се чу, че има БСП. На картата ви няма
05.09.2019 18:54 | 11111
За голямо съжаление БСП в Благоевград не е била по-зле от сега.
Няма да могат да издигнат свестен кандидат за кмет и Камбитов ще спечели отново за съжаление на гражданите на този вече опоскан град.

Нито Милев- той горкият ...никак не става..! Другия Румен Томов. същата работа.
Нинова няма голям избор, да не кажа никакъв, съответно и шанса е никакъв.
ЖАЛКО ЗА БЛАГОЕВГРАД, ЖАЛКО!!!
05.09.2019 20:50 | Доволна
Абе тоя Румен нали е много за бизнеса и законноста .Дали всичко в Плаза дето взима по 20 000 лева всеки месец е законно, навес ... дали плаща тротоарни право толкова, колкото ползва, нали е по законността
05.09.2019 22:10 | Значи
По-скоро БСП в Благоевград е силна и затова са тия караници. ГЕРБ се разпада, а
хора като Злата Ризова и Стойчев ще докарат допълнителни гласове за листата. Ама старите "партийни авторитети" ги е шубе, че ще ги изместят и трябва да работят за преференции. От там иде всичко, не се чудете. Иначе Томов дали има шанс, дали няма, това си зависи от ГЕРБ. Те или сами ще се бият, или ще си спечелят пак.
06.09.2019 06:44 | безпартиен
Като са толкова силни и кадърни Ризова и Стойчев, защо не се кандидатират независими? Това БСП става приют за измислени герои.
06.09.2019 06:55 | старогражданин
Благоевград никога не е имал по- ерудиран кмет от Паскалев. Много са му местните критици от всички страни, но нито един не е на неговото ниво. Спорил съм с много хора с голямо его... и много празни места в мозъка. От всяка пръчка свирка не става. Без Паскалев летвата е удобно ниско за всички. И за БСП, и за Герб.
06.09.2019 07:43 | старогражданин
Нито БСП, нито Герб са силни в Благоевград. Камбитов и компания изядоха предимствата на Герб. А Паскалев е в чудо кой тъпунгер да предложи. Всичко е изхабено във времето. Личното благоденствие не означава непременно и способност за поемане на обществен ангажимент. Гражданската листа е един опит за разчупване на летаргията. Времето ще покаже до колко е успешен. А Злата е надут балон, нито първия, нито последния в Благоевград.
Стара практика е Благоевград да изостава от общия ход на събитията в страната. За това мислете.
06.09.2019 09:31 | !!!
Страх тресе герб от силна листа на бсп и от очертаващия се балотаж за кмет и от няколко дни с интриги се опитват да внесат смут в бсп но няма да им се получи
06.09.2019 10:36 | старогражданин
Тече кампания за отстраняване на Герб от властта. Подкрепяна от западните посолства много преди вълненията с Иванчева в Младост. Това трябва да се знае. Нямам вина за профуканите победи на Герб.
06.09.2019 11:33 | срамота
БСП в Благоевград са в трагико-комично състояние и практически фалит
никога партията не е била в такъв хаос, незнание и неспазване на процедурите т. е. нарушаване на Устава Не могат една листа да излъчат и кандидат за кмет
ама какво очаквате от фуражкаджии, предатели, политически номади, ренегати-хора жадни за власт и само и единствано лично облагодетелстване на гърба на партията
тая листа стана като разграден двор-кой от къде се сети и хоп-влиза в нея-СМЯХ ДО СКЪСВАНЕ
06.09.2019 11:40 | старогражданин
Когато по-голямата част от тези, които подкрепят Мая Манолова са всеки ден във Фондацията "Аденауер" и тя си затваря очите за тяхното минало-значи се събират всички възможности за отстраняваане на Герб. Някои помнят публичните критики на по-предишните западни посланици към властта. Нещо да се промени от тогава. Предишните посланици на Германия и Франция са специалисти по преодоляване на кризи. Предполагам, че и американския е бил подобен. Сега ни пращат хора от по-нисш ранг. Значи операцията е в действие. Дали не е въпрос на дни и падането на правителството. Ще поживеем, ще видим.
06.09.2019 12:23 | До Гражданите
БСП е в колапс. Любен Милев не можа да възпита сина си, че ще управлява града. А листата със съветниците е просто смешна, щом и Злата е там. Нямат един стойностен кандидат.
06.09.2019 14:43 | Мое мнение
Най-подходящият кандидат, който може да отстрани камби, според мен е Илко Стоянов. Около него може да се обединят всички, които са против статуквото. Той е достатъчно разпознаваем, интелигентен, ерудиран, не е бизнесмен и е човек, който се бори за каузи и ги отстоява до край
06.09.2019 14:46 | ДС
Щом, ЗЛАТА, Ви е лицето от гражданската квота..... Милев, бегай бърже. Не се ли усещате, 4е по този на4ин работите против града, Корнелия и промяната, която тя се опитва да наложи! От цялата Ви малоумщина, само и единственно, Насо пе4ели!!!
06.09.2019 15:05 | старогражданин
При пунта мара и служебно правителство що народ ще изгори от Герб. Ще трябва да затварят границата.
06.09.2019 15:36 | точно така
oтлагането на конференцията на БСП е индикатор за или за тотален хаос, или за абсолютна неподготвеност на ръководството в Благоевград за участие в започналата вече кампания за местни избори октомври 2019 г
06.09.2019 15:53 | Of Line
Политическите номади, далавераджии и схемаджии, предлагани от Либенчо Миленчо са маскирани като „гражданска квота“. Те ще прецакат редовите социалисти, защото чрез преференции, ще изместят кадрите на БСП. Дано БСП се усети и реагира навреме, иначе ще бъде прецакана от т. нар. "гражданска квота" и съветници ще станат не редовите социалисти, а политическите фалирали и пенсионирани далавераджии и предатели
06.09.2019 16:39 | 7
Кои са кадрите на БСП да ги изместват
07.09.2019 08:12 | старогражданин
От 19 юли 2018 г. Меглена Кунева е Посланик на ЕС в Съвета на Европа в Страсбург. [1] На 28 март 2019 г. в София Кунева стана Командор на Националния орден на Франция. [2] Орденът ѝ бе връчен в София от н. пр. Ерик Льобедел – посланик на Република Франция в България
08.09.2019 16:49 | РАЗБИРАТЕЛ
ЗЛАТА И БИСЕР САМО ПОЛЗВАТ Б С П ЗА ДА ПРЕСКАЧАТ БАРЕРАТА И ДА ВКАРВАТ ПО 200. ПРЕФЕРЕНЦИЙ. И ДА ВЛЯЗАТ. СЛЕД ТОВА АФТОМАТИЧНО СЕ ОТЕГЛИЯТ И СИ ПРОДЪЛЖАВАТ СИМОТНИТЕ ДАЛАВЕРИ. КАТО СА ТОЛКОВА СИЛНИ ДА СЕ КАНДИТАТИРАТ САМОСТОЯТЕЛНО. ЗАЩОТО И МАМА КАЖА НЕ ГИ ИСКА. ЯЛ ИМ Е ПОПАРАТА. ПО СЪЩИЯТ НАЧИН.
08.09.2019 22:03 | Цонка
БСП имат шанс само с Гергана Янчева и ако имат малко акъл ще номинира нея, а не никому неизвестни герои жадни за слава и пари
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар