Няма изненада в политическата карта в Пиринско! Всички кметове на ГЕРБ с подкрепа на националното ръководство! Цветанов обяви в Петрич и Сандански: Бръчков и Котев са нашите кандидати!
29 октомври 2018 12:07 Mobile watches 20125 прочита Mobile comments 30 коментара

Димитър Бръчков ще бъде нашият кандидат за кмет в Петрич, той показа, че може да работи в екип и направи достатъчно много като кмет на града, това заяви при посещението си в Петрич вчера заместник председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той подкрепи и Кирил Котев като бъдещ кмет на Сандански, тъй като Котев се представя добре като управник на курортния град. Цветанов заяви, че Атанас Камбитов ще бъде кандидатът за кмет и на Благоевград, тъй като е сред кметовете отличници в страната. Няма да има промяна и в Банско, управляван от Георги Икономов, както и в Разлог, където кмет на ГЕРБ е Красимир Герчев, не коментираме Симитли, където със сигурност Апостол Апостолов ще продължи да управлява града, тъй като няма опозиция..

Същата е ситуацията и в Гоце Делчев, който е убедително червен, начело с Владимир Москов. Изненади се очакват в малките населени места, където е възможно да има промяна в политическата карта на региона. Например мълвата спряга стария кмет на Кресна Илиян Кръстев като опонент на сегашния градоначалник Николай Георгиев от БСП.

Под въпрос е и кметуването на Емил Илиев в Струмяни, където се заформя сериозна опозиция на сегашната управа. Герберите в региона показват стройна организация и леко и методично си водят политиката, показвайки, че са готови са изборите. Силни са структурите на партията в Банско, Разлог, Симитли, Петрич и Сандански. В Благоевград обаче ГЕРБ сякаш разчита единствено и само на градоначалника Камбитов да увлече структурите в предстоящата предизборна битка.

Забелязва се една дълга летаргия в местните структури, които смениха водещия на градската организация Йордан Андонов с областния управител Бисер Михайлов.

Няма нищо произтекло от градската структура на партията в Благоевград, изявите им са само когато се появи някой от централното ръководство на ПП ГЕРБ. Търсили сме активни коментари от водещи фигури в ГЕРБ Благоевград по повод наболели проблеми в партията и града, но лидерите отказват всякакъв коментар около "бъдещите им творчески планове", което не прави добро впечатление и отслабва позициите и присъствието на партия ГЕРБ в Благоевград. Наскоро жените им се обединиха и направиха успешен семинар в Банско, водени от областния лидер Адриана Мелниклийска. В структурата на Жени ГЕРБ имаше сериозни проблеми преди време, жените не искаха лидера на градската организация на ГЕРБ Ел. Ташкова, но засега уж всичко е наред и бойните дами на партията дадоха заявка да се върнат активно в политиката, когато му дойде времето.

Сложна е политическата обстановка в Благоевград.

На фона на лекото разпускане на ГЕРБ, в Благоевград се забелязва силно активизиране на така наречените малки партии, които се заявиха като опозиция на сегашното управление. Видимо това личи в ОБС Благоевград, където напоследък ставаме свидетели на опозиционно поведение, лишено от политика обаче. Караниците са на ниво махленско, "боят" не е между представители на политически сили, които провеждат последователна и класна политика,

а по-скоро протича като ядовни и злостни словесни нападки между дилетанти с претенции за професионалисти.

Сред местните представители на политическите сили в ОБС не виждаме политици, които да могат да предскажат какво ще се случи с Благоевград утре, или след седмица, или след месец и, които да могат да обяснят защо не се е случило Тук виждаме политици, които мислят вече за предстоящите избори, говорейки популистки, надигайки силен вой, с една единствена идея да бъдат забелязани. Голяма част от местните парламентаристи имат характеристиката на модерния политик - т. е имат политически опит трупан единствено, преминавайки от партия в партия. Не ми се ще да изброявам съветниците, които влязоха в ОБС Благоевград от поредната си партия, или сдружение, нито пък тези, които се прегрупираха в хода на мандата им -предадоха се един друг и се сдружиха с доскорошните си политически опоненти, предавайки по този начин хората, които са ги избрали заради определена политическа групировка. Година преди изборите в ОБС се оформи едно опозиционно ядро, композирано не от политици с цели и идеали, а от съветници във фронт "Анти Камбитов" и "Анти ОБС председателя Р. Тасков",

съветници които показват, че не живеят и работят "За" политиката идеите и благоевградчани, а живеят и работят за себе си "Чрез" политиката и затова им е толкова важна.

Добрата идея за сдружение "Спаси Благоевград", откъдето да произлизат предложения и алтернативи на сегашното управление, дадени от граждани, сякаш се провали. Регистрираха ли това сдружение, какво направиха опозиционерите, така и не стана ясно?. На последната сесия пък присъствахме на сблъсък, при който се раздаваха хапчета за успокоение, а в ролята на лекуващ лекар се наложи да влезе ОБС председателя Радослав Тасков. Факт е, че сред съветниците, Тасков показва умерено политическо поведение и успява да умиротворява разбунения общински съвет, превърнал се в говорилня, понякога крайно безплодна.

Защото засега говоренето е безплатно, но ако трябва да си плащат съветниците за всяка дума, ще бъдем свидетели на черно-бял ням филм в местния общински съвет.

Тук, напоследък ни показват, че професията политик, май е единствената, за която не се изисква предварителна, специална подготовка, качествено образование и добро възпитание.

Опитваме се да открием ще роди ли опозицията нова алтернатива за управление на Благоевград и нов кандидат кмет, който да е равностоен противник на сегашния Ат. Камбитов, който наистина показва, че работи за града признато успешно, но за съжаление алтернатива за сега не виждаме. Наближава времето, в което нашите политици ще застанат отново до нас, в момент на нужда. За да се появят нови "овчари", нови "овчарски кучета", произлезли от същите "овце", в каквито се опитват да ни превърнат политиците с действията си. Ограбиха ни идеалите, вярата и надеждите и ни превърнаха ни в тъжни песимисти, безсилни да променят каквото и да било. На кого да имаш доверие, за да го изпратиш в съвета, където да защитава не собствените си интереси, а тези на благоевградчани., И докато те, нашите избраници, се карат помежду си, кой е по -по най, народът страда, останал без работа, без пари, без вяра, а както е тръгнало сме на път да останем и "без гащи".

Заслужаваме го, защото ние сме си ги избрали, а народ, който избира политици, работещи за себе си, а не за интересите му, не е жертва, а съучастник.

Крайно време е да съдим реално - Кой каква заслуга от нашите избраници има за развитието на областния център, за Благоевград, в който искаме да останем да живеем, да работим и отглеждаме децата си.. Времето на сляпата подкрепа и платено гласуване в избори трябва да отстъпи място на мъдър и прецизен избор, защото това, което виждаме в ОБС Благоевград днес е дело на всички нас...!

Извън крамолите и политиката в ОБС!

Благоевград скоро ще има прекрасен нов площад, има нови велоалеи, ще имаме ново депо за отпадъци, имаме нови детски спортни площадки, училища и спорни зали, ремонтират се старите улици и се асфалтират нови, работи се непрекъснато. Благоевград е пример за много други общини, градът се променя и това си заслужава да бъде аплодирано, а не оплювано! Дойде време на реални действия, а не на криворазбрана политика и популизъм, с който определени местни политици в паническите си политходове, продължават да се заиграват с интелигентността ни.

П. Костова

 

30 коментара
Коментирай
29.10.2018 12:53 | Ж.г
Ако не купувате изборите не знам кой ще гласува за ГЕРБ, такава омраза има в хората срещу тази бандитска партия че му е бедна фантазията
29.10.2018 13:13 | Един от многото
Може и да са вашите кандидати но едва ли са на народа
29.10.2018 13:21 | Солидарен с Цв. Цв.
Гербаджии добре са си опекли нещата - и с пари, и с мижави работни места за поставени на колене, и с власт, която да им покрива нечистотиите, и с добри манипулатори в изборните помещения, и, и, и с много неща. Но най важното - с власт, много пари и много страх! И техните братя - комунисти бяха така, но и те си заминаха. Това трябва да ни утешава-че и на гербаджии все повече им намаляват дните. "Много" били направили?! Ами защо са там? Нали освен да крадат и да правят нещичко! То и техните братя едно време освен, че забогатяха, национализираха всичко, направиха ТеКеЗеСета, заводи, фабрики, създадоха и не малко работни места... но им свърши времето. От тях се излюпиха ГЕРБ, БСП, АБВ, Движение 21... Ами така е-колелото се върти. Важното е, докато си на власт да дръпнеш колкото може повече от баницата, а народът да крещи под прозорците на МС колко си иска. Ама вече е добре да престане, че става студено и ще прегракне, а ония са на топло...
29.10.2018 15:31 | старогражданин
Как го виждате Цветанов да си вдигне рейтинга над 10% до местните избори? Но до тогава той ще се лепи като п.... въшка към всеки кмет от Пиринско. Те да си преценят дали им трябва такава подкрепа. Бисере, Бисере...
29.10.2018 15:44 | ГОШКО ХУБАВЕЦА
днеска топ преса ги е издокарало все опозиционерите и то много хубаво, много са прави
29.10.2018 17:32 | Пиринец
Герб =гроб
29.10.2018 17:55 | ЗАПРО
Бръчков може да е кандидат за кмет от герб, но това означава че герб 100% нема да имат кмет вече в петрич.
29.10.2018 18:30 | старогражданин
ВРЕМЕ E ЗА НЕОТЛОЖНИ ПРОМЕНИ В ГЕРБ. В СОФИЯ И ПО МЕСТА!!!
29.10.2018 22:00 | Сова Харис
С тея кметове герб окончателно ще загубят електората в пиринския край, благоевградския се налапа и изчерпа, разложкия омръзна, банския с кабинката неуспя, симитлииския дотегна, санданския несеосъзна, петричкия излъга и недорасна. Време идва за промяна, генерална!
29.10.2018 22:23 | старогражданин
На дневен ред е оцеляването на правителството, а не местните избори. А ако се наложи отстъпление, поне да е организирано . Поне половината от Герб не заслужават провал.
29.10.2018 22:36 | от Петрич
Бръчков се е притеснил нещо, ако си мисли че е желан и ще го изберем. Всички го видяхме колко е некадърен, надменен, прави си своеволия, никакви работни места не е открил. Следващата година ще си замине, никои няма да го търпим повече с неговите безобразия!!!!
30.10.2018 04:19 | БКП + ГЕРБ = Коминтерн
Признакът на комунизма тропа на вратата на Европа. Михайлов - шеф на ГЕРБ в Благоевград, а жена му Диана Башлиева - първа приятелка с комунистите. Плевнелиев - демократ, а майка му първа приятелка с Мария Причкапова. Камбитов - Гербаджия и демократ, а администрацията му + пълна с комунистити6 на диктатора Причкапов.
30.10.2018 06:39 | старогражданин
Кютете си на файтоните и пазете място и за други файтони.
30.10.2018 06:56 | Ххl
И Башлиева ли е станал адвокат на червената мафия? Не беше ли Юсева?
30.10.2018 07:13 | старогражданин
Професионално целия ми живот премина сред комунета. Това не означава, че и аз съм комуне.
30.10.2018 07:49 | старогражданин
Ти си единствения от Станке Димитров, който не ме е излъгал-това е признание на проф. Иван Попов. Чукнете в Гугъл за кой става въпрос. КГБ та дрънка, но и голям професионал. Вечна му памет.
30.10.2018 08:26 | Нищо не е вечно!
Спокойно. Всичко ще си дойде на мястото. Народът ни е търпелив, но не е прост. Виждаме как си отива Ангела. Отива си сама, с чест. Да видим нашата Бойка как ще си отиде. Но сигурно без чест, прогонен с камъни. От София, та чак до Испания. До имението му. Това са приликите и разликите м между двамата "големи"Чух, че нашият се "ружа" да го покани Дейвид в Англия или Виктор в Унгария. Но най-добре ще му е при Таиип в Турция. Да е жив и здрав!
30.10.2018 09:18 | Каравкалия
За Хаджидимово отново кандидат на герп е Мильо! С кандидатурите, които "издига" Ц. Ц., Мильчо няма да има алтернатива още 5 мандата, ако иска да кметува де...
30.10.2018 09:20 | паскалев
Не знам за другите- но Камбитов е сигурен кмет
30.10.2018 10:26 | грамада
Като гледам що за некадърник сложиха ГЕРБ на шефското място на ВИК Роса Димитрова Кенеди със сигурност броя на гласувалите за ГеРб ще е в пъти по-малко. Аз и хората около мен със сигурност няма да подкрепим ГЕРб докато тази самозванка е на тоя пост.
30.10.2018 10:45 | старогражданин
Според Паскалев в Грамада всичко е ОК с ВиК-то. За 7години да стигнете до нападки към новия шеф не е реалистично. Ние се мъчиме с 50-годишни водопроводи.
30.10.2018 14:08 | старогражданин
Февруари 2001г. Рейтинг на Костов над 40%, рейтинг на царя около 10%. Да, ама не. Яви се Валерия Велева плюс дипломатите на България и всичко тръгна надолу. Дамата почна серия от интервюта по "пантофки" с най-спорните личности на ОДС, Тошо Тошев удари на спомени с Костов и към учредителното събрание на НДСВ картинката вече беше обратна. Е, имаше и протест на такситата и т. н., но "Свободния свят" беше подготвен за варианта с царя. Фамилията Бокови, Поптодорова се постараха.
30.10.2018 14:11 | Запознат
Цветанов и ГЕРБ Хаджидимово е време да подкрепят тотално г - н Терзиев, всички други мимикрии и производни на Сербезов - Пасков са дребни игрички за усвояване на партийни пари отпуснати за местните, парламентарните и евро избори. Това е лицето на хамелеона Пасков.
30.10.2018 14:52 | старогражданин
Лятото на 2018г. Джендър... пак Валерия Велева. Лицето Цветаново вечно в кадър като лицето Камбитово или Новаково. В дует с Кеворкян. Лицето Радево нормално представено и винаги на плюс. Нинова тоже. Яви се пак и Паптодорова, че даже и БОКОВ. Последно:Руменчо Христов. Вече се знае, че се готвят за предсрочни избори. Всичко зависи от това как ще блокират приемането на бюджета. Някъде редят и служебното правителство. Кой е адекватен в Герб? Аз зная, но замислете се Вие.
30.10.2018 21:27 | 12345
ГЕРБ в Сандански са много зле. Добре, че дойде Манолев, иначе ВМРО щеше да ги отвее и на парламентарния вот. Толкова некадърни управленци Сандански не помни. На всичкото отгоре са и мързелви, не им се работи. Разхождат си само костюмчетата из общината - затова ги бива. Белята е, че на хоризонта няма алтертавиа - виж БСП, ВМРО, други десни и леви така наречени - от мутра до тапанар. То и затова Сандански отдавна не е това, което беше. Жалко за града ни.
31.10.2018 07:23 | старогражданин
Всички са кукли на конци на курортната мафия. Заели са сцената в Сандански и не пускат други. В неделя около обяд градът е друг. Да му се ненагледаш . Един ден в седмицата.
31.10.2018 08:20 | старогражданин
Поклон на хората на Сандански, които си пият кафето в центъра преди обяд в неделя. Който не е седнал с тях ...нищо не е видял и разбрал за този град.
31.10.2018 10:11 | Паола
За пълна изборна победа,
мечтят всичките говеда
Щом Камбитов не плаща,
любовта ръжда хваща
Паола перото не хваща!
31.10.2018 10:46 | Камби
Ке ти купим лека кола
Зиме да не одиш гола!
03.11.2018 01:09 | ДПС + БСП
ГЕРБ Благоевград - област е 100% комунистически. Бисер Михайлов го доказва напълно с жена си. Ние сме напълно доволни от това развитие и затова го подкрепяме с критиката си. Без нас ГЕРБ е загубен. Падне ли ГЕРБ отидоха и нашите кадри във властта
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар