Още едно клише на опозицията бе разбито! Политанализаторът Г. Харизанов: Некоректно е да се говори за феодално управление при ГЕРБ! Кметът на Благоевград Ат. Камбитов е избран от партията, което означава, че ГЕРБ управлява града
07 юли 2019 10:06 Mobile watches 10196 прочита Mobile comments 4 коментара

Дълбоко некоректно е приписването на феодализация на цяла България от страна на ГЕРБ, каза в предаването "Метроном" на радио Фокус политическият анализатор Георги Харизанов Обяснявайки некоректното обвинение във феодализация, Харизанов даде пример с един от най-успешните кметове на ГЕРБ в България, Атанас Камбитов, кметът на Благоевград.

„Става дума за 135 общински кмета от 265 общини. Другите 130 не са феодални или са такива, но понеже не са от управляващата партия, това не е проблем. Например, странно е да се казва, че ГЕРБ управлява феодално Благоевград. Атанас Камбитов е кандидат, избран от партията. Той е областен координатор на ГЕРБ. В такъв случай ГЕРБ управлява Благоевград, защото така са гласували хората. Всеки казва, че има много кусури в системата, но ще цитирам един велик политик, според когото има много кусури, но нищо по-добро не е измислено“, коментира той.

Излишен е укорът, че някоя партия, имайки кмет в дадена община, задава политиката в нея, добави Харизанов.

Не се очаква буря в ГЕРБ след конгреса, най-важното нещо ще бъде гласуването на оставката на Цветан Цветанов от всички партийни постове.

Обновлението на партията и смяната на областните координатори не е еднократен акт, а процес, обясни той. От страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се очаква нова доза самокритика и изостряне на вниманието към поведение и упражняване на политиката по места, пише ерицентър. бг.

„За пореден път ще стане ясно, че ПП ГЕРБ няма конкуренция на политическия терен в България в момента. От една страна това е добра новина за партийния актив, които на поредни избори свърши много работа. От друга страна обаче това е изключително задължаващо и носи огромни отговорности, защото когато партията се солидаризира с цялата държава, тя автоматично става виновна и за всеки един проблем. Който не може да посрещне тези стандарти, ще престане да бъде част от политиката. Процесът с излизането на Цветан Цветанов от ГЕРБ ще се ускори, защото не е тайна, че той имаше своите фаворити“, обясни Харизанов.

Според него в ГЕРБ не предстои чистка. По думите му лидерът на партията Бойко Борисов е наясно, че чистката в навечерието на местните избори не е най-добрата стратегия.

Политическият анализатор обясни обаче, че ще има промени в партията, защото стилът се задава от фигурите в редиците ѝ и тяхното поведение.

Намаляването на партийната субсидия няма да реши проблемите в бюджета и публичните разходи, коментира Харизанов.

„Спестените пари ще са много след десетичната запетая на фона на целия бюджет и на средствата, които държавата преразпределя, но след като хората го искат, нека го направим. Според мен се разтиква една добре работеща политическа система. Мисля, че скоро тези текстове ще претърпят корекция, защото възможностите за злоупотреби, създаване и разменяне на компромати и избухване на серия от скандали покрай безлимитното финансиране от страна на фирми, са страшно много“, обясни той.

Харизанов каза още, че намаляването на партийните субсидии е изпълнение на обещание, като припомни, че голяма част от обществото одобри партийната субсидия да бъде 1 лев за действителен глас на референдум.

4 коментара
Коментирай
07.07.2019 11:08 | Разбира си!
Намери се кой да обяснява Феодализацията на ГЕРБ! А ако бяха попитали друг-не обременен партийно какво ли щяхме да научим?! Така, че не е коректно гербаджия да дава оценка на ГЕРБ, както например Велислава Дърева да оценява БСП!
07.07.2019 11:24 | Хиха
Какъв анализатор е тоя "колхозник" бе!? Ха-ха! Голям смях!
07.07.2019 14:11 | ХС
Софийски градски съд (СГС) промени мярката за неотклонение на Георги Харизанов, бивш член на Борда на директорите на "Напоителни системи" от "парична гаранция" в "задържане под стража".

Миналата седмица Софийски районен съд не уважи искането на прокуратурата Харизанов бъде задържан в ареста.

След като съдът обяви решението си днес, Харизанов бе отведен с белезници от съдебната зала.

През октомври Стайко Ганчев, Георги Харизанов и Радослав Чеглайски, които бяха в ръководството на „Напоителни системи”, бяха обвинени за съзнателно сключване на неизгодна сделка. Ганчев бе посочен като извършител, а Харизанов и Чеглайски - като помагачи. Според обвинението тримата ощетили държавата с 564 хил. лв. като продали метални тръби на цени два пъти по-ниски от пазарните.

Тогава първоинстанционният съд ги освободи срещу подписки, а седмица по-късно СГС им наложи по 5000 лева гаранция, тъй като нямало опасност да извършат друго престъпление.

По-късно обаче „нови обстоятелства в раз
07.07.2019 16:08 | Наблюдател
Този Харизанов беше назначен в " Напоителни с-ми"без нужното образование. Един нахалник, комуто измислиха диплома впоследствие. Какъв анализатор е този, известен само със скъпия си ръчен часовник. Пълно е с такива " специалисти" с дипломи без покритие. Гербаджийска хлебарка.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар