Отново "ток с високо напрежение" в ПП ГЕРБ в Пиринско! Герберите от Благоевград готвят декларация срещу решение на ИК и отнетото им второ място в депутатската листа
10 октомври 2021 08:47 Mobile watches 31196 прочита Mobile comments 51 коментара

 

Отново напрежение в ПП ГЕРБ в Пиринско. Решението на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ от миналата седмица, областният център Благоевград да бъде"дисквалифициаран " от второто място в кандидат-депутатската листа, предизвика истински ступор  в редиците на партията на Борисов в областта. Решението  инж. Росица Димитрова от Благоевград да бъде заместена с 6-тия в проектолистата на Андрей Новаков, Александър Мацурев, демобилизира структурите отново.

Прецедент е Банско да изпревари градове като Благоевград, Петрич, Сандански. Как комисията е взела това решение е неясно. Факт е, че кандидатът на Банско не успя да се класира за парламента на последните избори, тъй като не събра достатъчен брой преференции и бе изпреварен  от Симитли, Петрич, Сандански.

Доскоро се говореше, че след няколко мандата, Мацурев няма да участва в изборите и мястото му щял да заеме К. Загорчин. Видя се, че това не се случи. Александър Мацурев продължава да се бори за депутатско място. 

Разместването в листата се случва дни преди старта на кампанията, абсолютно алогично, и предизвика истинска предизборна суматоха. След спешна сбирка на ГЕРБ в края на миналата седмица, благоевградски гербери се готвят да отидат в централата на партията, внасяйки протестна декарация, подкрепена от голяма част от активистите на партията по места, с която уверяват лидера Б. Борисов, че крамолите са стихнали, че са обединени и готови за победен изборен марш, но решението на ИК ги е смутило и изненадало, разбра Struma.com.

Изваждането на Благоевград от второто място в  листата ще се отрази на изборния резултат ,категорични са местни активисти. 
Липсата на надежден кандидат от Благоевград обрича областта на сериозна загуба. При така подредената листа, Благоевград има представител едва на 8-мо място и това е съветникът Кирил Илиев, който досега не е показвал завидни преференциални възможности при участието му  избори .

Ако ситуцията се запази, рискът ГЕРБ да има 2 мандата и половина е голям. С Благоевград на второ място, анализатори прогнозираха 4-има депутати в областта, предполагайки, че благоевградските гербери ще се мобилизират и работят, за да имат представител в парламента. 

Не признават благоевградските гербери обаче, че решението на ИК е наказателна мярка, заради продължилите с години разпри в партията. Междуличностните  ежби, гласуването един против друг, клюките, скандалите обезличиха ГЕРБ в областния център. Местните лидери допуснаха кардинални грешки, изпирайки "мръсните си гащи " на улицата, и покривйки се като щрауси, пред нестиващите сериозни проблеми сред хората им. Занемариха работата, улисани в междуличностните битки за надмощие и сфери на влияние, и резултатите показаха това.

Появиха се и лоши съветници, които дестабилизираха партията в града. Настървените вражди, грубото вмешателство на чужди "елементи "в работата на ГЕРБ и спекулиращи с името на лидера, отвратиха  Борисов, който в прав текст им заяви: Затова не идвам в Благоевград, заради вашите скандали", каза им Борисов и ги остави да се оправят, ядосан и огорчен. Не трябва да се забравя, че Б. Борисов бе заблуждаван дълго за истинската ситуация в партията му в Благоевград. "Емисари" предаваха крива информация по върховете, и когато нещата излязоха извън контрол, тогава самият Борисов  разбра, какво става. Защо бяха изгубени кметските избори, защо намаля мощта на партията му в областния град и отсече : Вие там гласувате един срещу друг, не се спряхте, омръзна ми да се разправям с вас. " 
Днес обаче, когато ситуацията в страната е изключтелно тежка, представители на ГЕРБ са репресирани от новите управленци, вижда се какво се случва с кадровата политика в държавата и в областта, хората на Борисов си дадоха сметка, че единственият им шанс това да спре, е отново да заработят по старому, връщайки призовите си позиции, с убедителни изборни резултати. И Възраждането се усети .

Но натрапването на Банско и  Мацурев на традиционно заеманото от кандидат на областния център място, отново промени настроенията.

Местните гербери показаха на кметските избори, че не приемат натрапени кандидатури, не работиха за избрания кандидат  и загубиха изборите. Рискът това да се повтори и сега е голям, ако ИК не ревизира решението си, и не върне Благоевград на мястото му.

За всеки е ясно, че лидерът на партията Б. Борисов има последната дума. Дали  той ще преглъгне обидата и предателствата  и ще прости на Благоевград, давайки им пореден шанс да се докажат, предстои да се разбере. Решението трябва да бъде взето бързо, тъй като само след броени дни влизаме в предизборна кампания. Очаквайте подробности в понеделник. 

Петя Колева 
 
 

 

51 коментара
Коментирай
10.10.2021 09:22 | Алекса
Крайно време е местната организация да скочи на ЦК на ГЕРБ. Тия горе по зле от комунистите. Идват от София и налагат Дончо Бали кандидат за кмет. Резултата се видя. Не знам, кой им мести главите на тези в София, но с тези тоталитарни методи не се работи. Не може да се ебават с най голямата структура в областта. И после искат резултати от Благоевград и как да стане ??? Кой да помага на града? Оня неграмотен си дърпа чергата за Симитли, другите за Банско и Петрич, а за тук нищо.
10.10.2021 09:24 | Бойко
А вашето Насе ще се кандидатира ли за тепутат или сега ще се пробва за президент?
10.10.2021 09:26 | Бойко
Сигурен съм, че този път ще вземе повече от 60 преференции, може би 65!
10.10.2021 09:33 | Камбата
Ами как искате места, като симитлишкия четец взима повече преференции в Благоевград. Ами явно сте по-неграмотни от него. За постчета не смеете да скочите. Републиканци напред!
10.10.2021 09:35 | Каменова
Тоя чичак с мустаците и бялата коса на снимката Велчев, нали ни беше малко зет в Благоевград, защо не помага? Мале какво го е зяпнала и тя, хич не може да се крие милата. А и от къде го намери това червено шалче?? Никакво лоби нямаме в София. По - рано Цецо получаваше, но се и раздаваше за Благоевград
10.10.2021 09:47 | Благоевград
Никога повече гепи герб на власт, това са престъпници и крадци, които България не помни в цялата история.
10.10.2021 10:07 | Кефал
Всички знаят за Джипсовете и Боко тиквата само в Джумая не
10.10.2021 10:12 | Angry
Герберът е прекрасно растение, не го обиждайте! Това на снимката са най-обикновени гербаджии и герберасти!!!
10.10.2021 10:43 | Плочката
Костадин Хаджигаев е лицето виновно да няма Герб Благоевград. Това злобно човече ликвидира партията. Той шепне лъжи и прави интриги в София. Този постоянно парадира колко е близък на Борисов. Този корумпиран и вреден злобар е в основата на всичко. Герб в Благоевград няма да има никога повече. Честните хора сме отвратени и няма да гласуваме
10.10.2021 11:38 | Стефанов
Герберите от пренебрегнатите градове са прави - отмъщението е видно. Различието от Биг бос няма как да мине без наказание. Преданноста лично към НЕГО е на първо място. И все пак има и нещо добро - знаете ли ако бяхте в друго, отминало време с НЕГО като вожд какво би ви се случило? Ами Белене, Осор, Гулаг и още други места... Така че благодарете на... времето.
10.10.2021 11:43 | Пенко
Още ли Хаджигаев е фактор? Та той се отдаде на няколко партии. Политическа уличница. Той е минало. От един прост техник в ДК стана фактор. А за този четеца с много преференции знам, че баща му плаща и купува в Благоевград, Кавракирово цигани и на мен места. Много хора му взимат пари и си ги слагат на....., но щом има да раздава. Сина му трябва да го пази, че е затънал до шията в .... и мирише.
10.10.2021 11:53 | Пирин
Само ГЕРБ и ПИРИН.
10.10.2021 12:20 | Банско
Не злобейте срещу нашият кандидат. Правилно е оценен и му е дадено заслужено второ място. Банско не е имало толкова успешен политик в последните 20 години! Не подлагайте крак на един млад доказал се вече толкова начетен, високо образован и културен човек. Той държи връзка с простолюдието на Банско, по цял ден е между хората, движейки се с тротинетка. А и защо се притеснявате? Нали всичко зависи от преференциите? Той-Сашко ще си ги изкара където и да е. Както и Стефчо Симитлийски. Хайде без злоби. За всички има място под Слънцето! И не забравяйте, че ако Сашко влезе в парламента, той ще се бори и за Банско, и и за Благоевград със същото усърдие, както го е правил и до сега! Така че не се хабете-гласувайте за Сашко Мацурков! На което и място да е в Листата!
10.10.2021 12:20 | Рот
Е, момчета само с бакалски сметки живеете ! Кажете най после нещо смислено . Щом Хаджигаев още мести главата на Бойко, загубена ви е работата ! Партийци не ви трябват, ни чиновници, а умни и работни хора ! Нито един от листата не попада в тая категория!
10.10.2021 12:33 | Петрич
Динев ше става проститутка с валяко
10.10.2021 13:45 | кофти
Трети поред избори губи ГЕРБ в Благоевград ! Ако не се опомните, и карате само по схемата на Стефчо/Поли нищо не правите ! Язък за барута, оядохте се и само келепира ви е в главата. С такива като Камбитов и Хаджигаев въртипотурковци Благоевград ви е отписал...
10.10.2021 14:05 | До г
Герб са много виновни. Заобиколиха се и докараха много хора в Благоевград на всякакви позиции, говоря за работни места. С много неправилна преценка към тях, с прости и нагли хора. Други хора, които отървава наказателни преследвания пък сложи на много високи позиции и със съдействието на медиите направи супер специалисти. Начи ем си корумпе ем си проз ем си нужен. Осигури работа на политкоретните от окръга, които бяха буквално изгонени от собствените им градове. И да ви питам Гоцеделчевските лизачи, които настанихте трайно тук, продължават да мъкнат други след себе си, какво направиха освен интриги. И в Гоцеделчевско дали ще назначат някой от Благоевград макар по знаещ, макар и с ваша протекция. Вчера едно помаче, дайректор ме вбеси с думите, знайш как става. Беше пръв приятел на Хиха и насо, са ги плюе, но е подмазвач на другия ви нескопосан лидер Новаков. Много образовани благоевградчани са унижавани, някои от тях гладуват заради вашите злобни и ненужни селски пръчки.
10.10.2021 15:14 | Джумалия
Много си прав до г, така е, местните хора са в ъгъла, а тези от Долината на дългите гащи са навсякъде по институциите. Общината е най _ очевадния пример. Там има много такива, даже снахи на тъмно червени комунисти Отдел Европейски проекти.....
10.10.2021 17:06 | bhj.
бойко си е мутра и го показва за пореден път
10.10.2021 17:54 | Деса поетеса
В тази партия на тиквите де, няма по-умни членове от дебелата тиква! Тиквата акъл не прощава, и ако не проявяваш кравешко слабоумие като приемаш всички негови глупости за гениални нямаш място в ръководните структури на партията!
10.10.2021 18:11 | Реджеп
Във ВиК какво се случва?
10.10.2021 18:27 | Запознат
След отпуската Росица се връща и това, така наречено инженерче заедно с родата изчезва... Никой не го взема на сериозно, малко Герберче....
10.10.2021 18:51 | До истина
Те там всички са рода. Тежко и за други дето я подцениха и предадоха.
10.10.2021 19:07 | Запознат
Кенеди вече е уредил нещата. Спете спокойно, който може Така по телефона не става.....
10.10.2021 19:08 | Запознат
Това "инженерче" я предаде, а тя му гласува такова доверие.... но всичко се връща.
10.10.2021 19:21 | До запознат
Запознат, въобще не си запознат. Роска е на борсата
10.10.2021 19:51 | Чапкънов
Ама още 300 хилки трябва да даде
10.10.2021 20:02 | Борсата
Не е при мен, на Бучино е, в отпуска.
10.10.2021 20:06 | Питане
Да питам, а бе вие от ВиК, одобрявате ли го това ИНЖЕНЕРЧЕ ? Става ли за началник? Говори се, че е член на ГЕРБ, ако така ...със стари к. и, нов бърдак. Какво се знае за момчето?
10.10.2021 20:10 | Отговор
Баща му е най-големия интригант и подмазвач във В и К, шофьор е. Чичо му е Чапкънов, а леля му се касиерка. И всичко това е във В и К . Още искаш ли
10.10.2021 20:30 | Кенеди
Мен не ме мислете..... аз пари имам.
10.10.2021 20:42 | !!!
И в София се е прочуло, че тая ги резили яко и не я искат въпреки даже мангизите, хах, плюс това й е време за пенсия- подпухнала, оцъклена, разплула се е, не е и за сред хора!
10.10.2021 20:49 | Хаха
Роса е в истерия най- вероятно, тресе се пачата сигурно яко, хаха !!!
Връща се всичко, Роске!
10.10.2021 20:54 | ВиК
Росица, си е мацка, едва ли се тресе, пука и. Тя си има парички, защо да и е грижа В и К
10.10.2021 21:05 | Клиент
А тая лудата с възрожденския мустак няма ли да я разкарате, толкова е нелицеприятна, глиган
10.10.2021 21:08 | Грамада
Възмездие има, Роска водоноска заслужено е на борсата. А и доктора сигурно я разбра каква подла душичка е и затова напоследък не се бута много много по ГЕРб, и правилно. А и Роска да не реве- ако я искат и на последно място да е, с преференции ще може да иде там, където драпа със зъби и нокти. Обаче си знае потенциала и това, че хората не я искат и затова иска да е на предни позиции,. Алчна лелка, която ако влезе в редиците на депутатите, ГЕРБ В БЛАГОЕВГРАД ЩЕ ЗАГУБИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.
10.10.2021 21:12 | Бучино
Роске, седи си у ВиК-то, поне ти разбрахме магариите, не оди да се излагаш и по София
10.10.2021 21:17 | До клиент
За коя говориш? За Лидка ли?
10.10.2021 21:52 | боко тиквата
Килограм боб вече струва 5 лв, което значи че да пръднеш вече не е простащина, а признак на възможности!
10.10.2021 22:11 | подслушано по водомера
Как да се чувствам бе томославе при тези резултати на изборите? Чувствам се като прасе в таксиметров автомобил, иде ми да го подкарам!
10.10.2021 22:17 | До клиент
Единственият глиган е махнат от 2 м, хах, даже слон
10.10.2021 22:18 | До Кенефи
Тия пари хаир не носят вечно!
10.10.2021 22:20 | До Кенефи
И вече се вижда, Кенефи
10.10.2021 22:27 | До отговор
Пачата остави Чапкънов, че хал хабер си няма от инженерство, затова е там и родата му...., та си в дълбоко заблуждение кой на кого се мазни :))))
10.10.2021 22:30 | До ВиК
Ми, толко по- лошо, жалко, гротескно, жално, че тия парички вече не вършат работа да я прикриват колко струва, всъщност!
10.10.2021 22:33 | До ВиК
Алчен гъз кръв сере
...Да вземе да ги използва за нещо полезно например: сваляне на кила, махане на торбички под очите, опъване на бръчки....
10.10.2021 22:37 | подслушано по водомера
По радиото слушам: Как ще гласуват заразените? Абе при нас толкова години гласуват умрелите, та сега заразените ли са проблем?
10.10.2021 22:50 | Петър Христов
Както едно време написаха Говедата .....ЗГАН!
10.10.2021 23:47 | Иван
Като е постигнал много, работи много и е човек ще се класира, а вие само може да взимате пример от него
10.10.2021 23:48 | Иван
Тук се гледа по постижения и човещина а не по най голяма. община
11.10.2021 07:26 | .
Hii
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар