Политически битки! Размърдаха се! Мл. Тимчев-кандидатът на БСП за кмет на Сандански, ВМРО спрягат депутата Ат. Стоянов за градоначалник! ГЕРБ залагат отново на Кирил Котев
17 октомври 2018 15:50 Mobile watches 67099 прочита Mobile comments 59 коментара

Започнаха да се пропукват политическите стени, зад които всяка партия тайно обсъжда стратегия и тактика за предстоящите кметски избори в Сандански. Цяло лято партиите сякаш бяха в абсолютна летаргия, криейки от публиката намеренията си и хората, с които да щурмуват кметските постове.

Пръв в публичното пространство като кандидат за кмет се появи депутат Атанас Стоянов, който според мълвата щял да участва в кметските избори, като кандидат за кмет на курортния град. ВМРО в Сандански държат той да е техния човек, който да се изправи в битката срещу силния кандидат на ПП ГЕРБ Кирил Котев, сегашният кмет, чийто рейтинг непрекъснато расте.

Преди месеци пуснахме анкета, около това кой от сегашните управници ще подкрепите и Кирил Котев достигна очаквано добри резултати. Вижда се и неговата активност в годините на първия му мандат. Котев стана силно разпознаваем навсякъде в община Сандански. На предишните избори той реализира най-добър резултат от всички герберски кметове, затова и на тези избори ГЕРБ отново, без съмнение, ще заложат на него.

Интересна е ситуацията в БСП. Според наши източници при обиколката на депутатите от БСП в региона, в акцията им "Визия за България" е станало ясно, че кандидатът на БСП за кмет в Сандански, ще бъде племенникът на екскмета АндонТотев, Младен Тимчев. Той ще разчита на силната подкрепа на чичо си Андон, който доказано пред годините има твърд електорат.

Не е ясно какво ще прави на кметските избори в курортния град и лидерът на РЗС Яне Янев, който на предишните избори се пусна в битката за кметския пост, направи силна кампания, но загуби изборната битка с Кирил Котев, но пък си осигури силно представителство в местния парламент. В Петрич битката е неясна, но ще бъде "кръвожадна".

И тук сигурният кандидат, е само този на ПП ГЕРБ Димитър Бръчков, останалите все още са в зоната за здрача. Със сигурност най-големият опонент и политически конкурент за мястото на кмета в Петрич си остават ВМРО.

Спрягат се няколко имена от войводите, но засега нищо окончателно. В Банско и Разлог герберските кметове стоят непоклатимо на постовете си. Икономов е несменяем, тъй като наистина превърна Банско в град, които хиляди туристи посещават с удоволствие. Твърдо на поста си стои и кмета на Разлог Красимир Герчев, той ще бъде и кандидатът на ГЕРБ за следващите избори.

Безапелационен фаворит за кметския пост в Благоевград е Атанас Камбитов., Кои ще излязат срещу него от другите партии е неясно. БСП спрягаха името на местен бизнесмен, който не се е занимавал с политика досега, но все още той не е дал съгласието си. Гергана Янчева е сред спряганите имена, които БСП ще издигне, но и в БСП Благоевград е пълна мъгла.

Не очакваме изненади от по-малките партии в Благоевград, които започнаха с кампаниите си още от сега. Симитли е без коментар. Там Апостол Апостолов отказва от битката всеки кандидат на другите партии, той като е доказано непобедим кандидат на ГЕРБ.

Предстоят евроизбори, които ще бъдат своебразна генерална репетиция за кметските избори и ще даде яснота коя от партиите къде се намира. Веднага след като минат евроизборите, партиите ще изяснят стратегиите си и със сигурност ще станат ясни и участниците в кметските избори, за които още от сега се твърди, че ще бъдат тежки, а битката ожесточена.

В. Костова

59 коментара
Коментирай
17.10.2018 16:22 | смешки
За Сандански сте много в грешка-никой от БСП не подкрепя и иска Младенчо-чичовото за кандидат, само вие го" предлагате"
17.10.2018 16:29 | Сандански
Атанас Стоянов ще измете недоразумението на ГЕРБ - Котев
17.10.2018 16:33 | Мишо
Единствените в окръга сигорни са на Симитли и Г. Делчев със сигорност ще паднат на Сандански Струмяни Кресна на другите общини ще е люта битка
17.10.2018 16:41 | Гражданин
Младен Тимчев ще бъде новият кмет на Сандански! От трите изброени кандидатури, той е най-удачен за този пост, тъй като има доста професионален опит зад гърба си. А и на фона на останалите две имена, има най-подходяща визия за човек, който да представлява общината пред обществото.
17.10.2018 16:43 | Гошо
Котев е жив зян с неговите мекерета двамата софянци гошо и стоян
Тия сички крадат
17.10.2018 17:02 | Боян
Кой пък ви каза струма че бръчков ще е кандидата на герб??? Искате ли да се обзаложим че ще е друг?
17.10.2018 17:10 | Време е
ВМРО ще изненадат всички в Сандански. Кандидата им е сериозен и ще обърка плановете на Гербаджиите. Ако не бяха те, Кирил Котев щеше да е кмет, ама друг път!
17.10.2018 17:20 | Иван Михайлов
Без да подценявам другите кандидати и работата на кмета Котев, мисля че Атанас Стоянов от ВМРО е най- подходящ от изброените. Народен и земен човек е, мисли за населението в общината. Надявам се да се кандидатира, защото е започнал политическата си кариера от нулата и щом е стигнал толкова високо, значи има качества.
17.10.2018 18:10 | Склаве
Ако гладача от цеха в с. Склаве, Атанас Стоянов стане кмет аз напускам този град. Все едно да стане баскедболист.
17.10.2018 18:16 | Струма
Типично за нас българите, веднага почваме да плюем по кандидатите
17.10.2018 18:23 | Обективно
Това че някой не е имал вуйчо владика и е работил в цех не е недостатък а е доказателство че е нормален човек като вдички нас. и аз съм в шивашки цех и не се срамувам ит това. А депутата преди да стане такъв бях при него веднъж и ми свърши работа за която ме мотаха цяла година и то без дори да ме познава евала
17.10.2018 19:26 | ???
В Белица издигаме Гъджата който премина през БСП, Гроб, ДПС, и пак ГРОБ. За власт и пари правим всичко.
17.10.2018 20:03 | Сандански
Аз мисля, че Атанас Стоянов от ВМРО трябва да е, защото само той не краде.
17.10.2018 20:28 | Тренажоро
Митето ке го изберем ние, аз брат ми Асико, и тн. тн. В Щаба влизат още дъщерята на секретарката му, Кемчо, Паржо от Тополница, и други известни пласьори.
17.10.2018 20:39 | Струмско
Герб=гроб, вижте товаhttps://www. club. bg/news. php? news-url=Kak-se-sanira-dvojno-i-trojno-po-skypo---Blagoevgrad-e-kreshtjasht-primer
17.10.2018 21:54 | иеее
юри смуков е кандидата за кмет на вмро петрич. един много добър човек който целия град го уважава. допринесъл е за развитието на много човешки съдби. много проблеми решава на града.
17.10.2018 22:23 | Поликарпов Кирил
Така както в Банско Икономов превърна града от селския тип във всесезонен туристически град така и репутацията на Сандански ще се подобри ако остане на поста си от ПП ГЕРБ Кирил Котев. Човека знаещ структурата и имащ опит в дадена сфера от години няма да пасува пред желаещите да влезат на негов пост. Все пак най добре да имаш 1 сигурен човек в Общината или 1. 000 "мишки".

P. S: Нямайки в предвид това че кандидатите са така наречени "мишки" просто имат недостиг в опит, проблеми и преживявания който има адаша ми. Това е съвершенно субективно мнение. А ако мислте че някой краде, трябва да проверявате кадрите си в Общините а не да псувате за това за което грам не знаете. Най-важното е парите да се распределят под контрола на Общината и кмета като "Митничар на границата" да види и от една страна дали искат да откраднат а после да кажат че кмета краде или да види какви му са кадрите в Общината за да има доверие само на него си. Приятна вечер и Успех! Адаш ;
17.10.2018 22:29 | Поликарпов Кирил
Забравих да кажа, че сътрудничество с Банско пак подпомага и на другите региони поради причината че г-н Икономов се старае и ден за ден прави Банско все по хубаво и инвестициите в този град направо нахлуват за последните 2 месеца. Пък и от туристическа гледна точка ще е добра хората да посещават не само Банско и Слънчев Бряг а и другите региони, по принцип това му е целта, не само Банско има нужда в оправия а цяла държава, тъй че всички стабилни и точни трябва да се вземат за ръце и да направят един прав и корав път. Не е ли така? Мислете позитивно върху нещата, хора, намирайте в лошото доброто и тогава живота ви ще стане много по щастлив. Пожелавам успех не само на Адаша а и на останалите кандидати, защото все пак могат да бъдат вашите нови кадри г-н Котев ;) И повярвайте ми не е във властта е смисъла, а в свободата и вселенската справедливост.
17.10.2018 22:51 | Поликарпов Кирил
P. S: Ще кажа като Бай Ганьо: "Я си ебете майката и не псувайте много"
Човека е предимност, не партията.
И тука бяха важни малките детайли, както винаги, запетайки. ;)
Партията е глутница, прайд, стадо, както искаш го наречи.
За това, не думайте лошо нито за партиите пък особено за хората, все пак всеки човек е индивидуален и си има свое възпитание и нрави, пък има и такива които нито едно нито другото нямат.
Пак, пожелавам приятни избори. ;)
И запомнете три неща които вече не "важат":
1 - Пари
2 - Власт
3 - Завист (Лъжа, Измама, Сквернословие, Скритие на факти и т. н)

:)
17.10.2018 23:10 | Поликарпов Кирил
И гледам че се опитвате да промените старо-хубаво с ново-крадливо за да ви е по угодно на вас и за да ви е по лесно да крадете и да обвинявате после честните.
Слушайте BNR - Няя Замина и се почувствайте виновни за това че напускате родната ви държава а ме оставяте мене Руснак от Санкт-Петербург да ви обяснява как и какво. България ми е родна държава вече. Избрах си родината. Тук ще ми израснат децата. България дори със своите финансово-политически и геополитически проблеми бие статистиката вече. Да го **ха чужбина. Независима и Свободна. Може и го Прави. За това реших да променя решението си да се върна. Тука ще съм си, учих Политология в ЮЗУ и дано ще стане Политик от мен. Дай боже.
18.10.2018 05:22 | Байко
Кмет да си днес му е майката. Не важат някакви си министри, митничари, канабисови плантатори и прочее. Хем престижно, хем доходно, хем безопасно. Нищо, че много често е престъпно, както при посочените по-горе. Мой близък живее в една ДЪРЖАВА, в една ОБЩИНА съотносима по население с нашата. Там общинската администрация е десетократно по-малка като състав от тукашната. За всяко решение, отнасящо се до хората се питат именно хората - т. е. те решават за себе си, а кмета само изпълнява. Кмета и общинарите/ТАМ/ са служители на хората, защото зависят от тях. Питам - тук така ли е? Отговорете си преди да гласувате. Аз знам отговора за себе си - няма смисъл тук. Затова младите отиват ТАМ. Защото у нас нещата се случват мното трудно, много бавно, но за сметка на това много-много некачествено.
18.10.2018 07:58 | ЕВГЕНИ
ДА БЕ РАЗМЪРДАХА СЕ СНОЩИ ГИ ГЛЕДАМ НА ГЕНЧО В БАРЧЕТО ОБЛАСТНИЯ НЕЩО ОПЕРАТИВКА ИМ ПРАВИ ПА ДАЖЕ И КОМУНИСТИ БЕШЕ СЪБРАЛ А КМЕТО НЕКА СИ ПРАВИ ТИМБИЛДИНГ
18.10.2018 08:38 | старогражданин
До кметските избори има най-малко един национален избор .И най-много два. Не съм от тези, които вярват на "политика" с 18% рейтинг, който си заплю кметове и антуража им и си замина . Герб не са готови нито за първия вариант, нито за втория-със служебно правителство.
Съотношението между държавния и общинския принос в областта е такова, че лансирането на условно чисти личности бие върху реномето на държавата. Защото те обсебват всичко, но са в обяснителен режим чак до изборите. Дори тази статия е закъсняла реакция на поредното журналистическо разследване. На кого да говориш. Похвала за Струмско и Байко. Руския шемет...
18.10.2018 08:43 | bobi
има ли смисъл изобщо да гласувате бе хора, с какво се промени живота ви, само празни обещания ви дават и след това започват да грабят
18.10.2018 08:52 | Сандански
Сандански избира кандидата на ВМРО Атанас Стоянов !
18.10.2018 09:02 | Васката
Киро Котев " Рулетката" е най пародичния кмет на всички времена за Сандански такава шушомига такъв неопитен кадър града незнае тоя за нищо нестава една улица не е оправил кат хората незнае каде ходи и движе страшна шматка хора давайте да го разкарваме с тея селяци катунцалията и плоскалията само схеми и кражби вършат нищо за града и ония джуджето Васщата на Кременлията зет му пропадналия бизнесмен му прае минети да му дава обекти ма са новия кмет ше му запечати циганските му гаражи каде уж сервизи са
18.10.2018 09:21 | Петрич
Новия кмет на петрич е велю Илиев кур на бръчката пияндето и диневото гоше
18.10.2018 09:43 | Манолчо Теткин
В Благоевград- Бисер Михайлов
В Сандански - Младен Тимчев
В Петрич - Вельо Илиев
Кресна, Струмяни, Симитли- същите
Гоце Делчев- непоклатимият
Банско - Изненада
Разлог - същият
18.10.2018 10:01 | Илия
ИМА МНОГО ПАРИ ОЩЕ ЗА КРАДЕНЕ ЗАТОВА ПУСКАТ ВУИНА КАЛЕКО УИКИ САНДАНЧНИ ЯАДОХА ПОПАРАТА ЦЕЛИ ПЕННАДЕСЕТ ГОДОИНИ МЕЧКАРИТЕ УМИРАТ ДА Е ДРУГ КМЕТ
18.10.2018 10:30 | Сандански*
Най-удачният избор за кмет на община Сандански е кандидата на ВМРО- Атанас Стоянов. Той е човек, който не спира да мисли за благото на общината и нейните граждани. Време е за промяна и ВМРО могат да я постигнат.
18.10.2018 10:59 | старогражданин
За Бисер Михайлов ще се сетят само ако ножа опре до кокала. На негово место бих им отказал. Чудеса не стават вчера за днес. Предполагам, че и сега е блокиран като лидер на Герб в Благоевград.
18.10.2018 11:07 | Зак
Кирчо е нашия човек за Сандански.
Ще видите, че ще победи от първия тур.
18.10.2018 11:16 | старогражданин
Сандански -градът срещу Сандански-курорта. Ветър ви вее, ако градът не е поне равнопоставен.
18.10.2018 11:36 | 112
Отвсякъде сте написали поръчкова статия. Нито една от кандидатурите не е сигурна!!!
18.10.2018 12:53 | Йони
Гледам, повечето обърнахте внимание на партията, а не като човек. Какво му е на Котев? За пръв път е кмет. Все нещо се мрънка, все сте недоволни. Колкото не харесват него, толкова ще има нехаресвайки и Стоянов.. Да не беше по оправен Сандански при предишния? Как да се вкара ред в един град на България, като само стара комунистическа сган е останала и младежи наркомани. Всичко друго избяга.
18.10.2018 13:23 | Възмутен
3 години градът е в упадък препълнени кофи с боклук разбити улици некадърна администрация...!!!!
18.10.2018 14:19 | Поликарпов Кирил
Да се надяваме че той след гласуване и предположителна печалба на гласуването ще си промени "Daily Basis" в положителната страна. Започнаха да работят не гледате ли? Или вие живеете в чужбина и мрънкате за това което не гледате? :D Смях и Грях.
18.10.2018 15:34 | Истината
Абе селяк, ами какво е потеклото на Кирчо Котев бе, комунисти, дядо партиен секретар, агент до агент, та ще ми говориш за другите ами то в Герб са само комунисти за това избягаха хората от тази напаст.
18.10.2018 18:29 | Поликарпов Кирил
Селяк и Селянин не е лоша дума.
"Селяндур" е лоша, това ти го казва Руснак от Санкт-Петербург.
Пак казвам, човека е важен, не партията.
Ако нещо не разбираш или просто не искаш да харчиш "скъпото" си време на това което написах горе, изречението "Селяндур" се отнася директно към теб.
Просто личностите в партията трябва да работят за народа и да си представят че народа който управляват и манипулират толкова усердно е като братя и сестрите им.
18.10.2018 19:42 | Санданчанин
Кирчо е добро момче, НО ЗА КМЕТ НЕ СТАВА, какво каже Сашо Манолев това прави!!! Младен е като чичо му Дончо!!! Само Наско Мравката може да избута крадците ГРОБ от власт!!!
НАСКО=КМЕТ НА ГР. САНДАНСКИ!!!
18.10.2018 19:45 | От къде на къде пак ГРОБ?
Г-н Котев защо не отговориш на гражданите на града от къде на къде даваш общински поръчки на Васко Бореца?????
Каква строителна фирма има този тъпак?????
САМО КРАЖБИ- ГРОБАРИ!!!
18.10.2018 22:55 | Херо
Бръчков ще им покаже за какво иде реч, ВМРО, БСП, ДС и др. Такива ще му дишат прахта.
19.10.2018 00:59 | Боян
Тоя последнио коментар лично бръчков си го е писал :)
19.10.2018 01:02 | Лидия Миронова
Кой ЕвГеЙни лидеро на 2мата младежи от герпедерите в петрич ли?
19.10.2018 07:43 | старогражданин
На забравеното село над Сандански!
19.10.2018 09:33 | Киро
Е, нали се разбрахме. В Сандански кмет да е Ленка Полимерова - управителката на резиденцията в с. Поленица, а за-кмет Вангелчо Анталавичев. Те като тандем съсипаха резиденцията, а сега нека им поверим град Сандански. С Ленка ке е весело и щуро.
19.10.2018 09:42 | Леле
Ето за това никога няма да имате управленска способност, дами и господа времеРейци: защото хем сте слабоумни, хем неграмотни, хем некадърни, хем простовати. Злобни малки души, облечени в големи претенции без грам умствено и интелектуално покритие.
19.10.2018 14:46 | Wally
Стига му на Камбитов, не става човека, колкото и да се пъне. Тя тая работа не е като оная... Едвам го изтрайваме вече, градът загива, затрупан от прах и боклук. Да си го вземат в парламента, в партията, където искат, тук не го щем. Но който и да дойде след него, няма да му е лесно, съсипано е всичко. Еле пък администрацията, калинка до калинка.
20.10.2018 18:30 | cska
в разлог няма как да гласуват за такъв човек красимир герчев измамник ограби целия град
21.10.2018 00:28 | опс
Защо триете коментарите срещу Бръчков! Той е некадърен да управлява и го показа! Вельо го махнахме ще махнем и Бръчков! Един Кмет който претендираше за прозрачност, честност и т. н. а всъщност се обгради с крадци и некадърнициииии
21.10.2018 11:41 | yonko
Тоя шушумигарник Котев и неговите мекерета сем Щукови щуркови са най-голямото зло на града
25.10.2018 21:33 | Васката
1 коментарКоментирай
Киро кмет боже боже най голямия лъжец и измамник на града такъв убитак за кмет незнае Сандански навремето дядо му е бил върл комунис на БКП възползвали се на макс от държавата сега пък с баща му Дончо комарджията и пияницата минаха от Герп хора осетете се тия плоскалии се разпукват от кражби прават пари да знайте Санданскалии и ония Васко смешника от околовръсното е в схемата каде зе най грозната пияница за жена Славка Кременликата каде се напиваше едно време в дискотеката и падаше от стола на бара са баща и дебелако фалира и смукат с техна фирма общината но новия кмет ше им запечати циганските им сервизи с измислени дечковци уж монтьори вънка на Плоскалиите от ОБЩИНАТА ТЯ Е НА СИЧКИ НЕ НА МАЗНИТЕ ПЛОСЩАЛИИ И КОМПАНИЯ ОТ КАТУНСКИ ГЛАДНИ КУЧЕТА
25.10.2018 21:37 | Багата
ТИМЧЕВ СТЯГАЙ СЕ ТИ СИ С ОПИТ ТИ СИ СЛЕДВАЩИЯ НАХЪСАН КМЕТ ги знаеш как да праеш сичко ти си няма такъв потготвен кадър да знаеш
26.10.2018 07:51 | Митко Митков
Сигурни са сегашните кметове на Гоце Делчев, Симитли, Сатовча, Хаджидимово, Белица, Якоруда и Кресна!
08.11.2018 07:39 | 1222
А а най-ценният кадър Александър Манолев къде го оставяте
08.11.2018 07:40 | 1222
Как къде кмет на село Кулата
04.09.2019 15:45 | Запознат
Янето оправи ГЕРБ, сега гласи БСП и остава да даде едно мъжко рамо на Наско Стоянов от ВМРО!
04.09.2019 16:03 | Купувам - Продавам
Янчо вече е капарирал Мравката на ВМРО Петрич, да го подлъже да извлезе на местни избори и да изяде шамарите, за да отиде депутатския мандат на ВМРО към Петрич.
29.10.2019 05:11 | Бай Ставри
И тука така сме се изказали, както ни дошло на езика. Единствен Кирил Поликарпов -нормален! Жалко за нацията, която се дави в блатото на емоциите си, резултат от непреработенатата травма "демокрация"- вече 30 години. Като нация споделяме едно и също минало-с дядовци, бащи членове на ОФ, БЗНС и БКП. Имаме прошка неделя в календара на българската ни традиция. Прощаваме ли наистина, но всичко си помним, нали? Време е по- често да се поглеждаме в огледалото да си дадем сметка кои сме всъщност. И да си простим за грешките на себе си, за да продължим напред вместо да се самобичуваме тайно и когато някой е наистина успял (според общоприетите представи) да се нахвърляме като глутница в тъмното. Колко е удобно, но когато останем на саме със себе си, кого ще сръфаме?! Дайте си шанс на себе си и на другите! Прости и забрави!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар