Политпрестрелки на сесията на ОБС-Петрич и брилянтен "шут" на градоначалника! Кметът Д. Бръчков разби на пух и прах обвинения на ВМРО и Ст. Божинов
27 септември 2018 19:44 Mobile watches 40012 прочита Mobile comments 45 коментара

Истински предизборен сблъсък се развихри днес на сесията на общинския съвет в Петрич. Днес сесията бе дълга и мъчителна ,не само заради 43-те точки,заложени в дневния ред,а и заради създадената напрегната обстановка,превърнала залата на местния парламент в предизборно студио.

Словесните престрелки между политически опоненти, разпалени от съветника Ст.Божинов нажежиха обстановката до червено и така бе до момента ,в който кметът Бръчков охлади страстите с брилянтен отговор на обвиненията за конфликт на интереси при почти всички съветници ,отправени от Стоян Божинов, за което ви съобщихме по-рано днес. В словоизлиянието си,съветникът развя декларация на ВМРО и поиска оставката на главния архитект Вл. Митрев,заради строежа на СПА коплекс в м. Рупите.

Божинов засегна темата за строежа на крематориум в село Кърналово. Той извади данни, в които сочи ,че има конфликт на интереси сред по голяма част от съветниците като за пример бе даден бизнесменът Владимир Заечки,чиято съпруга като управител на строителна фирма е извършила ремонтни дейности на стойност над 2 400 000 лв...

И докато Божинов си мислеше, че е нанесъл съкрушителен удар по опонентите си,сядайки самодоволно на мястото си,кметът Бръчков го заля със студен душ. Зае мястото му на банката и с мощен "шут", разби на пух и прах всичките му обвинения., стъпвайки на неоспорими факти и неопровержими доказателства, отхвърлящи безапелационно твърденията на ВМРО лидера.

Това се случва за пореден път в залата на местния общински съвет, тъй като основният източник на твърденията и обвиненията на съветника Божинов и групата му в местния парламент, са "злите езици". Така започна отговора си кметът Бръчков.:

Това политическо говорене на практика много често е лишено от идея и концепция. Станахме свидетели на един многословен разказ. През годините свикнахме да цитираме злите езици като източник на информация и оттам нататък всеки трябва да се чувства виновен, гузен и да си подаде оставката. Съветниците от групата на Стоян Божинов предложиха една наредба в рамките на тези три години мандат и тя е за стимулиране на раждаемостта. Това бе единственото градивно предложение.

Всичко останало от тяхна страна са сигнали, искане на оставки и "информация" от злите езици. Нямаме нищо против да се пускат сигнали. По-добре да се види, да се направи проверка и ако има проблем да се коригира Води се цяла политическа кампания на тема крематориум който два пъти има отказ за построяването му.

Да , има инвестиционно намерение за построяване на крематориум в Кърналово и то е отнесено директно към РИОСВ. Общината обаче ясно отговаря, че там е отредено по общия устройствен план,който се прави, да има само земеделски земи.

Колеги, намерете си друга тема за предизборна кампания. Стига с този крематориум."-посочи още градоначалникът .Припомняме,че от години съветниците на ВМРО пускат сигнали за конфликт на интереси на този ,или онзи съветник в местния парламент ,но комисията / КПУКИ / отхвърли всичките им депозирани сигнали

По повод строежа на Рупите в момента тече проверка на РДНСК и ДНСК. Чака се все още становищата от тези два проверяващи органа.

Изявлението на кмета бе изслушано в пълно мълчание от съветниците ,след което сесията продължи по дневния си ред .

В дневния ред бяха заложени няколко решения на ОбС,който са върнати от Областната управа. Това подразни съветника Стоян Николов,който от трибуната заяви, че на база опитът ,който има става ясно, че има някакъв проблем с комуникацията между Администрацията и Областна управа.

Георги Ангелски веднага отвърна на Николов като посочи, че решенията са върнати защото липсват мотиви за тях. Николов репликира и доста емоционално отговори на Г. Ангелски :" Нито съм на държавна ясла,нито съм на общинска ясла, за да ми правите подобна забележка. Имам необходимия опит, за това го казвам.",каза Николов

Една от важните точки бе отдаването на концесии за строителство на спортен комплекс за професионален и масов спорт в четирите петрички села-Марикостиново,Кавракирово,Михнево и Кърналово. Стоян Божинов взе отново думата и направи предложение стадионът в с. Кавракирово да отпадне. С пълно мнозинство то бе отхвърлено и бе прието четирите стадиона да бъдат отдадени на концесионер за период от 20 год.

Парламентаристите дариха на ОД на МВР-Благоевград анализатор Dreger Drugtest заедно с прилежащия му акумулатор, 2 зарядни устройства, USB кабел и софтуер, опаковка от 20 теста, текстова касета на 6 групи наркотични вещества, както и специален транспортен куфар. Той е дарен на община Петрич от Ротари клуб,която от своя страна го дарява на полицията в областния град.

Съветниците с пълно мнозинство избраха и временният управител на ОФК"Беласица" Венко Папалюгов. Решено бе той да изпълнява длъжността до провеждане на конкурса. Очаквайте още важни дебати от сесията утре.

Ани Георгиева

45 коментара
Коментирай
27.09.2018 19:56 | Волф
Предлагам дрегер анализатора Dreger Drugtest да се постави на входа на кметството! И сутрин всички служители да минават през него
27.09.2018 19:58 | г-да
брилянтно наистина брилянтно заиграване отстрана на Кмета и подаване на златни топки към Заечки и некадърната администрация! г-н Кмете защо това фаворизиране на определени хора от Вас !Би трябвало да бъдете безпристрастен! Да не би да има златна топака и за Вас!!!
27.09.2018 19:59 | qaz
ОБИДИНЕНИТЕ МЕКЕРЕТА ПРИ СДС-ТО
27.09.2018 20:02 | qaz
Младото покеление гласува само за ГЕРБ!!! тия отрепки от обединените мекерета са аут и бесепарите
27.09.2018 20:02 | ОПА
Хайде сега от залата общинските съветници, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с общинските поръчки да отидат на обектите които жените им строят с голи ръце!!!
27.09.2018 20:39 | qaz
Щом и от стума се осъзнаха да не правят реклама на Авалон Браво само ГЕРБ!!!
27.09.2018 20:47 | коста
Никъде не прочетох отговор от Брилянтния ни Кмет за Брилянтните 2. 5 МИЛИОНА лева спечелени поръчки от жената на Зайо, докато същия беше шеф на комисията по ТСУ. И нещо до Божинов: Браво за усилията ти да изобличиш "кметксата касичка'' - Зайо, но си малко в грешка. Паричките, които този "революционер" глътна са с 1 млн повечко...
27.09.2018 20:54 | никой
Заглавието ви е истинско попадение. Този на снимката е истински шут, само кавичките са излишни. Много го боли като се заговори за най - милото му - Зайо-Байовата предизборна касичка. Наздраве, Кмете!
27.09.2018 21:11 | петрич.ком
кмете хаиде по-полека та нали част от тези парички са дошли при теб. Защо изпрати архитекта в Струмица да не е на сесията. От сега нататак чакаи клипчета с парички и разни други архитектски номерца. А Заечки ги говори едни десетки (30) хилки дадени ти от него за изборите и .....Тепърва ще има документчета и то не издадени от Божинов
27.09.2018 21:12 | Петричанец
Кмете, какво прави в сряда вечер, на “ Прованс “ с Живко Лебедо ? Обсъждахте кога ще започне узграждането на парка или ....., ти даде процент, че бавиш нещата ? Май второто !!! Не ви е срам, дори не се криете ! И това ми било управляващи на община ! Кмет - пияница и селяк, председател на ОС, разпускат на маса с Лебедо !!!! Смешнищи !!!! Вън смешници
27.09.2018 21:15 | qaz
Кой даде да се строи по зелените площи на площада ??
27.09.2018 21:17 | Георгиева Георгиева
А нещо с Военно гробище-1944 година? Г-н Бръчков, 2016 година обещахте:Да ще направим една костница, кръст за храброст, плоча с имената, това беше най-малкото! И какво направихте? Жалко!
27.09.2018 21:17 | МВР
Пробваите дрегера кмета и ще разберета защо гледа да го разкара. Защото разбра, че ще има предложение всички общински служители да минат на тест за наркотици. Това ще стане скоро от кмета до чистачката.
27.09.2018 21:18 | Тошо Маймуно
Кметееее, да беше закарал на кьор софрата и Валяко, и он е изтопен, и на него му требват пари, мисли другио път и за него
27.09.2018 21:26 | Сервитьор
Кмето порка яко - ракия, после вино, играг от класа е . Не требваше да дава дрегеро, за него требва да е
27.09.2018 21:28 | Сервитьор
Стоянеее, да видиш твоя селски, така наречения председател на Общинския съвет, ядеше като невидел, у вашето село нема ли ядене
27.09.2018 21:31 | Валяко
Абе кмете, не ме слушаш, от кога ти бех казал, не оди никъде с Лебедо, много отдавна е спукал гума
27.09.2018 21:39 | Тошо Маймуно
Ееее, Живко е много финансово стабилен сега, пари има
27.09.2018 21:41 | ...
Хаха, 20 коментара с еднакъв почерк, които бълват неграмотност, простотия и нищета на онова, с което се мисли. Така като пишете, поне си сменяйте начина на изказване, за да не се разбира, че сте едни и същи. Смешници!
27.09.2018 21:43 | Гражданин
Не ви е срам - ядете, пиете заедно, а дойде ли време за избори, обещавате мило и драго . Безсрамници, застрамете се, с по 10 лв ли искате да ни купите гласа, а в същото време вие купонясвате и милиони левове делите, и то без да се криете . БЕЗСРАМНИЦИ
27.09.2018 21:53 | Петрич
Каква неграмотност, каква нищета, каква простотия ? Попитайте самия Бръчков, с кой седя на една маса в Прованс в сряда вечер ? Поне да се беше скрил някъде, но уви, от къде толкова акъл, това са за съжаление хората които ни управляват . Пълни смешници . Но виновните сме ние, които гласуваме срещу 10 лв за тях !!
27.09.2018 22:02 | Илко
Управител на ОФК Беласисица да го бяхте сложили Валяко, знаете ли как му трябват пари . От как Марио Минев го изрита, знаете ли колко яко е спукал гума
27.09.2018 22:06 | Селянин
Кмете, избори идат . Приготви яка банкнота, с 10 лв нема да минеш тоя път . Ти ке ядеш пържоли, а ние леб . Нема да я биде тоя път .
27.09.2018 22:20 | qaz
Гласувам за ГЕРБ!!! при Заечки отиваш бачкаш 2 часа дава ти 50лева кой друг би ти дал толко?
27.09.2018 22:22 | qaz
И при Стоян бачках... плаща ти бензино с карта зареждаш от село парвомай КОЙ друг ти дава за бензин???
27.09.2018 22:23 | Росен Срадков
Аз давам 60 лв за два часа да работите на ябълките ми
27.09.2018 22:28 | qaz
Росене 1 грам кока е 100лева 20лева за цигари за дискотека 300лева за уски трябва надник 500лееева
27.09.2018 23:05 | Надница
Брей ВМРО много активни в коментарите. Браво! Някой ще бъде почерпен тази вечер за добре свършената работа. ЗА БЪЛГАРИЯ!
27.09.2018 23:10 | Зверо
Бутнахме от софрата с лапачка Вельо Илиев, за да седне Митко Бръчков. Бутнахме от кокала Ицо Гюпката и Ники Влахов, за да го загризат Заечки и Сашо Василев. Бутаме скачаме, а те плюскат ли плюскат и все не наяли се. Утре пак гласувайте.....
27.09.2018 23:31 | ЕХА
ЗАТОВА ЛИ САМО ЦИГАНИ РАБОТАТ ПРИ ЗАЕКО ! ПО 50 ЛВ ЛИ ИМ ДАВА .....ЗА ДВА ЧАСА .....ХАХАХА..... ПАЗЕТЕ СИ БАГАЖА ДА НЕ ИЗЧЕЗНЕ
27.09.2018 23:37 | кмете
Защо гимназията се ремонтира точно когато децата тръгват на училище! цяло лято къде СПА бе г-н Бръчков та не обърна внимание на фирмата изпълнител? Ама нали нямаш дете не ти пука!!!
28.09.2018 01:04 | Диктатор
Сега малко език на злите сили. пример как Бацанка организира отбор герб за нанасяне на умопомрачителен удар върху конкурентна за биснеса и фирма. нека хвърлим още от езика на омразата и се сетим за единствените фирми които печелят обществени поръчки, било то строителни или информационни, текекомуникационни и тн. много са нещата че и клавиетурата ще ми свърши ако взема имената да пиша така че ще помиля Редактурчето, да не влага много чувства и пристрастие към подобен вид статии защото има хора които са заляти от информация за кражбата или по-ваше казано конфликт на интереси
28.09.2018 01:11 | Диктатор
ама яко си личи че журналето са му дали малко повече парички от нормалното което автоматично го прави и него корумпирано копеле. алооо Редакторчетооо крадеш а? не те ли е срам от колегите беее знаеш че не е хубаво да сереш там от кадето ядеш:
28.09.2018 01:15 | Диктатор
Още малко от злите сили се сетих: И тук в струма. ком ли е Кон ли е виждаме конфликт на интереси. Повече пари по-добри думи. Няма пари няма и новини ;- ) ааабеее такива рибета аз с бастун ги лова да знаеш редакторчето на теб говора
28.09.2018 01:18 | Диктатор
Да не стане така че това авторче или редакторче утре работа да си търси а? Седи мирен кроти там и не си вади газъ дето се мерят К***** оти ки те разпорат. :)
28.09.2018 08:28 | до редакторчето
Ей семеш кафал, стига драскаш, щото и българския ти е много зле. Вземи едно валидолче и лягай да спиш, ако е студено си метни едно юрганче. Лека нощ
28.09.2018 13:04 | Срам
Мите, говориш за свое успокоение, но не забравяйте къде е работил Божинов, а за да си добре, работи ЗАКОННО, освободи се от някои хора около теб, но това вече ти е трудно защото те държат с компромати. Ще ти е трудно, сега е само говорене, но след няколко месеца не ми се мисли и тогава ще разбереш кой ти е приятел и кой враг.
28.09.2018 13:06 | До Струма.ком от граждани
До Струма. ком:Относно Ваша статия https://www.struma.com/obshtestvo/kokoshki-kryakat-v-centura-na-petrich-mitko-si-napravi-miniferma_133880/ Нямаме инф., че някоя институция от града се е самосезирала/Агенцията по храните или др. инстутуции/след Вашата статия, за да се премахнат тези кокошки някъде, където няма да пречат на др. съседи, съгласно Наредба №1 на ОС-Петрич. Чува се всяка сутрин един прегракнал петел около 05. 30 часа и не спира, както и миризма от време на време. Прочетохме във ел. издание на в-к"Вяра", за отровени кокошки, но никой не потвърждава от съседите това. Явно там се е оплаквал, че имало разследване от Аг. по храните и МВР, а ние не знаем. Но научихме, че вътре в стаи отглежда гълъби, които продава и било пълно с крошници по терасата му. Той там и нощувал. Някои изразяват съмнение, че може в къщата да се отглеждат и наркотици, а миризмата да е за заблуда на съседи и Полиция..... и уж се купуват яйца и гълъби от там, а се разпространяват наркотици. Продължава.....
28.09.2018 13:08 | До Струма.ком от граждани
Продължение:Месец Юни т. г. имаше проверки на четири свестни и лоялни на Общината и Държавата няколко семейства, в домевете им/ на съседи около тази къща/ от Криминална полиция-Петрич защото имало сигнал на 112, че миришело на наркотици-канабис, но на ул. Шипка”№9 не бе правена същата проверка в къщата/или поне не знаем за това/. Редно е РПУ и от Агенцията по храните да проверят и тази къща, защото има сигнал от Вас като медия и съседи за нарушение по Наредба № 1 на ОС от месеци, сигнал в Общината от съседи и публично съмнение за наркотици на този адрез. Не познаваме този човек, но по данни на съсед, се хвалел след Вашият репортаж, че имал връзки и щял да се оправи. Имаме съмнение за една от връзките му, но нямаме потвъждение. Ще си свършат ли работата институциите по този сигнал-това ни е питането.
28.09.2018 13:18 | До Струма.ком от граждани
Продължение:Разбира се, че наркотици в проверяваните семейства и др. забранени от закона предмети-не бяха намерени, защото такива хора не се занимават с незаконни неща, но привествуваме Полицията да си върши работата както досега-с учтивост и професионализъм. Това им е работата и винаги ще ги подкрепяме и съдействаме. Другите институции също като тях да си вършат работата. Живи и здрави.
28.09.2018 15:55 | безпартиен
Не е важно дали формално има конфликт на интереси или не при изпълнение на обществените поръчки в Общината. Неморално и изключително гнусно е това, че без срам и без никакви задръжки, открито пред очите на всички ни години наред продължава една и съща политика от всички общински управници- работят фирмите само на техни близки и близки до общинските съветници. Градът е запуснат, улици и тротоари, правени по европейски програми се развалят в рамките на година- две, ремонтират се наново училища и детски градини, които са ремонтирани преди пет години. И ние, гражданите на Община Петрич, наблюдаваме с отвращение всичко това и оставяме едни полуграмотни и духовно елементарни хора да ни манипулират всеки ден. Време е вече всеки да решава сам кого да подкрепи, независимо от политическата му принадлежност и да не продава гласа си за празни обещания. Иначе като хамстери ще се въртим още 30 години в това омагьосано колело.
28.09.2018 20:40 | ВУЦОВ
ЕХО
ШУТО ДА НЕ СТАНЕ АВТОГОЛ
Съобщение №45/2017 г.
Печат Е-мейл
Сряда, 19 Април 2017 11:10
Инвестиционно предложение: „Изграждане на крематориум в УПИ ІХ, кв. 176 по плана на с. Петрич, община Петрич, област Благоевград“

Възложител: ОБЩИНА ПЕТРИЧ
28.09.2018 21:26 | до ВМРО-Петрич
Искайте всички общински съветници и кметската администрация начело с кмета да минат през тест за наркотици. Да видите какво ще се окаже.
28.09.2018 23:17 | Георги Киров
Много се е изписало, ама ние май сме се объркали, че имаме общински служители експерти.
Кмета може да е силен на думи, днес да е направил на пух и прах шефа на ВМРО ( да ме прощава, че не му знам името), ама я да видим, колко конкурси за длъжности в общината се правят за точно определен човек и се оказва, че той е единствен кандидат?
Нека да се види и колко от експертите са наистина такива, че 70% от служителите му имат документ за висше образование, ама ..... пусто образованието липсва : (
На негово място бих си подбирал и хората и документите .... поне да са истински, ама в областната управа тогава как щяха да се разсмиват с нас като община ;) ?!?
30.09.2018 08:37 | ПЕТРИЧ.
СТОЯН БОЖИНОВ Е ИНТРИГАНТ, КАТО БЕШЕ ПОЛИЦАИ СЪЩО ПЛЕТЕШЕ ЯКИ ИНТРИГИ.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар