Премиерът Борисов в Благоевград: Вече се усеща позитивен резултат от подписването на Договора за добросъседство
02 август 2018 18:00 Mobile watches 9905 прочита Mobile comments 8 коментара

Само година, след като подписахме Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, вече се усеща позитивен резултат за двустранните ни отношения. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Република Македония Зоран Заев в Благоевград, където двамата ще отбележат съвместно 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Премиерът Борисов изрази удовлетворение от новия дух на сътрудничество, който се е настанил трайно в отношенията между България и Република Македония, след подписването на договора. По думите му вече са налице положителни ефекти по отношение на търговията, стокообмена и туристопотока между двете страни.

По време на срещата беше обсъдено също така състоянието на граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Република Македония, възможностите за подобряване на работата им и за откриването на нови.

8 коментара
Коментирай
03.08.2018 10:57 | Наблюдател
03 август 2018 | 10:17
Рано е да отчитаме "позитивни резултати". Но няма да забави времето, когато ще направим равносметката. Дано не останем с пръст в устата. Защото сме заобиколени все от "приятели" - никой не ни обича, а само гледа да използва. Питали Заев, чий е цар Самуил, а той отговорил: "Вероятно дебатът за това ще е вечен. " Чудесен бъдещ ортак в ЕС! А ние му се радваме!
03.08.2018 16:50 | vgt
Много ще е интересна дискусията на комисиите от двете държави, относно фактите свързани с историята на България и, Северна Македония". "Вероятно дебатът за това ще е вечен", както казва, Наблюдател".
03.08.2018 16:53 | vgt
Грешка, казал го е Заев.
04.08.2018 13:41 | боби
Няма да е зле да погледне работата на благоевградските си активисти, работата на общинските служители, назначаването на работа, защото хич няма положителни резултати. ГЕРБ в Благоевград разполага с полуграмотни хора на високи позиции. Предлагам също така по държавните институции да не се нацначават хора от ГЕРБ, а пропо сега се назначават само такива, активистите да бъзат на свободния пазара на предприемачеството или сами да си търсят работа без подкрепа, за да видяткакво са сътворили, в какви дискреминационни условия живее българския народ и какви условия за бизнес са създали .Така де, да черпят от благата, които ужса създали, а пропо непрекъснато говорят как всичко се подобрява и колко прекрасно е да се живее в милата ни таковина
10.08.2018 19:00 | Питане към Заев
На вниманието на Зоран Заев за характера на Илинденско-Преображенското въстание !
1. Какво пише в първия устав на ВМОРО (Вътрешна Македоно-Одринска Организация), основана с оригиналното име БМОРК (Български македоно-одрински комитет) за националносттта на членовете й ? „Българска”, нали ? И защо включва област „Македония” и област „Одринска Тракия” ? Защото и двете са български, нали ?
2. От кого е основана БМОРК ? От българските офицери-разузнавачи Георги (Гоце) Делчев, Дамян (Даме) Груев, Борис Сарафов, Гьорче Петров, ген. Цончев, полк. Коста Янков и т. н., нали ?
3. Защо цялата официална и неофициална архивна документация на ВМОРО и служебна и лична кореспонденция на нейните деятели са написани на книжовен български език ? И защо в нея всички ВМОРО деятели са се декларирали като българи по народност ?
4. И за каква автономия говорят ВМОРО деятелите – за автономия от България ли или за автономия вътре в самата Турция ?
5. Къде и как е осъществявана всъщност цялата логистика на
10.08.2018 19:01 | Питане към Заев
5. Къде и как е осъществявана всъщност цялата логистика на Илинденско-Преображенското въстание ? В България, с пушки-манлихери от българските казарми и с бомби, произведени в Кюстендил, нали ?
6. Защо във въстанието вземат доброволно участие именити българи от свободна България, като Пейо Яворов, племенника на Хаджи Димитър – Кръстьо Асенов, полк. Янков, кап. Стоянов и т. н. ?
7. Къде търсят постоянно убежище всички въстанници след погрома на въстанието ? В България, нали ?
Защо така, бе, г-н Заев ?
15.08.2018 21:31 | българин
Всичко в коментарите е вярно. Но, нали разбирате, сбърканите мозъци бившите наши сънародници, не позволяват сами да се приемат за българи. Това е голям проблем. За80 г., от българи станаха "извънземни", и те ни мразят. Приемат се всичко друго, но не и за българи. Толкова години са необходими за да се побългареят. За поведението на Заев да не говорим. Къде спи правителството. Сега беше момента да му отвърнем както подобава.
30.08.2018 16:54 | Орце
За тия работи сака добри политически ходове а не бомби. Оставете ги да си свършат работата както трябва. Немате представа за какво става дума. За мен Заев е герой.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар