Препълнена зала и силен старт на предизборната кампания на кандидата за кмет на ПП-ДБ в Благоевград! Адв. Методи Байкушев: ДАВАМЕ ОФИЦИАЛНО НАЧАЛО НА БОРБАТА НИ ЗА НОРМАЛЕН И ЕВРОПЕЙСКИ БЛАГОЕВГРАД
14 септември 2023 11:32 Mobile watches 25130 прочита Mobile comments 157 коментара

Достатъчно независим съм, имам прекрасни възможности извън политиката и това ще ми даде свобода да решавам проблемите със смелост и без да се съобразявам с интереси, различни от интересите на Благоевград“ 

“Даваме официално начало на борбата ни за нормален и европейски Благоевград”, с тези думи се обърна към присъстващите в препълнената зала „Яворов“ кандидатът за кмет на „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ адв. Методи Байкушев.

Със снощната си презентация Байкушев даде силен старт на предизборната кампания, в която тръгна уверен, силно мотивиран от огромната енергията на младите хора, които той успява да увлича след себе си.

Презентацията на кандидата за кмет започна със силно въздействащ видеоклип, показващ "язвите" на Благоевград и проблемите, пред които е изправен областния център. Адв. Байкушев бе посрещнат с бурни аплодисменти от стотиците присъстващи в залата, които с интерес слушаха представянето на част от предизборната му програма, която адв. Байкушев ще изпълнява с категорична решимост и готов екип от експерти във всяка област. 

Работеща икономика, нови инвеститори и подкрепа за настоящите работодатели, реновирана и преоборудвана болница, стратегия за образованието, зелена, чиста и уредена община, както и инвестиции в материалната и духовна среда. Това са само част от приоритетите в на Методи Байкушев и екипа му. 

„Досега слушахме гръмки обещания за гигантски заплати, хиляди работни места и гранд проекти. Безсмислено е да се обещават мечтани резултати. За да стане нещо, първо трябва да се работи за него. Ние ще работим в три направления: 

Привличане на инвеститори в реалната индустрия; 
Създаване на повече работни места в бизнеса с отдалечените услуги; 
Грижа за съществуващите работодатели“, каза Методи Байкушев. 
 
Създаване на Общинска стратегия за образованието, повишаване нивото на професионалното обучение и заделяне на средства от общинския бюджет за проекти, по които да имат възможност да кандидатстват училищата, са мерките, заложени в програмата на кандидата. 

Ще продължи и ще се надгражда политиката за стимулиране на учители и ученици, които постигат добри резултати, специално внимание ще има към хората, които се грижат за децата със специални образователни нужди. 

„Ще предприемем необходимите действия за своевременно изграждане на нови детски градини и ясли в кварталите и населените места, в които няма нито една, ще започнем с кв. Освобождение, за който е необходимо най-малко една детска градина", обяви адв. Байкушев. 

Здравеопазването е сред ключовите акценти в програмата за управление на Благоевград на кандидата за кмет Методи Байкушев. 

„Наличието на добра държавна болница в града е от ключово значение за здравето на хората в общината. Добрата болница означава сигурност и спокойствие за гражданите. Това е част от социалната политика и ние ще направим всичко възможно тази болница да работи. 
 
Приоритет за кандидат – кмета е общинската онкологична болница, която е ключова за областта. Байкушев се ангажира да работи за връщане на добрата репутация на онкоболницата и привличане на повече висококвалифицирани специалисти, както за и осигуряване на съвременно оборудване. 

Сериозна работа в материалната и духовната среда, обещава кандидатът 
На местните културни институти ще бъдат предоставени повече възможности за работа по проекти, те ще бъдат поставяни в центъра на всяко културно събитие в Благоевград.

„ДА, на фестивалите, НЕ на прахосването“ ще бъде политиката на екипа на Методи Байкушев по отношение на фестивалите. 
„Благоевград има отлична традиция в провеждането на фестивали – ще гарантираме приемственост тук, но с две особености:

Първо, ще включваме задължително в програмата им нашите културни институти и второ, ще стегнем организацията и разходите на такива събития“, подчерта Байкушев. Общината ще инвестира повече средства и в детските спортни школи. 

„Ще създадем и ще прилагаме ясни и обективни критерии за финансиране на спортните клубове, така че всички да имат равен достъп до общинските средства“, каза още адв. Байкушев пред събралите се в залата. 
Системен подход в изграждането и поддържането на зелената система, детските площадки и спортните съоръжения в общината ще прилага екипът Байкушев. 
 
Ще бъде сложен край и на безпринципните или партийни чистки в администрацията. 

В парк Бачиново ще бъдат изградени две обществени тоалетни (една на алеята и една в самия парк), както и ще бъде осигурен ред при паркирането в пиковите часове. Предвижда се изграждане на нов мост, вероятно при бейзболното игрище, както и облагородяване на парка от другата страна. 

„Всичко това е постижимо за един мандат“, подчерта Байкушев, който изброи пред присъстващите решения на проблема с паркирането, бездомните кучета, социалните услуги и дейности. Специално внимание бе отделено на селата от общината, за които се предвижда специален бюджет и непрекъснати срещи с кметския екип, на които да бъдат обсъждани наболелите проблеми. 
 
„Ще бъде голяма претенция да кажа, че имам готови отговори на всички въпроси. Ще има проблеми, с които тепърва ще се запознавам, някои проблеми тепърва ще се показват. Знам обаче как да работя, знам как да създавам и да ръководя екипи, които да решават проблеми.

И най-важното – достатъчно независим съм, имам прекрасни възможности извън политиката и това ще ми даде свобода да решавам проблемите със смелост и без да се съобразявам с интереси, различни от интересите на Благоевград“, завърши речта си Методи Байкушев. 

Методи Байкушев представи всички кандидати от бъдещата листа за общински съветници 

КАНДИДАТИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ЗА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ОТ ПП-ДБ 
 

Анжело Янев - инженер и предприемач 
Антония Сивикова - преподавател по немски език, доброволец и дарител 
Ася Иванова - специалист в енергийното, административното и банковото право 
Адриана Топурска - скандинавист по образование, HR по професия и призвание 
Боряна Шалявска - преподавател в Югозападния университет, идеалист, ръководител “Прием студенти” към АУБ Ваня Кромбоа – опитен администратор в АУБ, към момента планински водач и граждански активист 
Д-р инж. Василиса Павлова - Компютърен инженер, с докторска степен по Методика. Университетски преподавател в Югозападен университет "Неофит Рилски" 

Вергиния Бачева – дългогодишен опит в сферата на счетоводството и финансите 
Виолета Стойчева - дългогодишен учител, жена на Благоевград 2015 година 

Владимир Хаджийски – занимава се с Агроекология, Биологично земеделие и човешки ресурси 

Владимир Милушев – активен природозащитник, със 17-годишен опит в сферата на опазването на околната среда 

Доц. д-р Владимир Ценков - преподавател и научен секретар в Стопанския факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ 

Георги Мавродиев - разработва фирми в сферата на възобновяеми енергийни източници 
Дейвид Давидков - студент по “Международни отношения”, развива семеен бизнес 
Дора Ангелова - Клиничен и консултативен психолог, има 35 години трудов стаж, била е директор на регионална библиотека "Димитър Талев" 
Елена Пицова – независим предприемач на недвижими имоти 

Иво Иванов - специалист по политология и международни отношения 
Иван Чандрев - посветен на музиката, тромпетист в „Биг- Бенд“ Благоевград, работи в собствена таксиметрова фирма 
Арх. Иван Амов - архитект с 25-годишен опит в България и Европа 

Ивайло Акшаров – Ръководил на Кариерния център на АУБ над 21 години, към момента развива частен бизнес 
Ирена Везенкова - педагог, мечтател, идеалист. Администратор в офис и инструктор по детска йога. 
Илия Туджаров – треньор по спортна гимнастика 

Кирил Кочарков - Музикален аранжор и композитор на музика 
Крум Стоилов - медицински физик, преподавател по биофизика в Медицинския университет в Плевен, инструктор на футболните съдии 
Лидия Кънева - дългогодишен учител и граждански активист 
Мария Постолова - акушерка в гинекологичен кабинет към СБАЛО „Св. Мина“ ЕООД 

Магдалена Прътева - управлява свой бизнес повече от 8 години в областта на застраховането 
Милан Памуклйски - управляващ съдружник в компания за международен транспорт 

Д-р Михаил Спасов – лекар по професия и призвание - специалист по гастроентерология, практикувал и във Франция 
Надя Владимирова – през последните 10 години се занимава активно с търговия 
Николай Куколев - общественик, учител по история и гражданско образование 

Д-р Олег Сатиев - ортопед, травматолог 
Станислав Кимчев – медиен експерт, режисьор, хоров диригент, водещ на събития 
Славчо Захов – машиностроител и дългогодишен синдикален лидер 
Таня Шин - предприемач в частния сектор с богат мениджърски опит 

Д-р Янко Христов - университетски преподавател с дългогодишен опит, автор на множество публикации, участник на научни форуми, гост-лектор в редица университети на Балканите, Централна Европа и Северна Америка 
Наталия Попова – магистър по управление на градска и околна среда 
Кирил Петров – бивш главен инспектор по труда и дългогодишен синдикален активист

 

157 коментара
Коментирай
14.09.2023 11:40 | Стоян
От пет месеца живея в София. Разликата е огромна. Благоевград е един от най-западналите градове в БГ.
14.09.2023 11:43 | Александрина
Успех на изборите и дано всички цели се осъществят по най-добрия начин.
14.09.2023 11:43 | Весела
Поздравления за Байкушев! По-добро представяне не е имало никога!
14.09.2023 11:44 | Свилен
Силен старт, точните послания в речта на кандидата! Браво!
14.09.2023 11:44 | Ах,Андрешко...........
Успех. Само не схващам идеята да има 50 човека кандидати за общински съветници .....
14.09.2023 11:44 | Гражданин
Страхотно представяне, зареждащо преживяване, много силна листа! Мотивираните и свободни хора могат да постигнат чудеса заедно!
14.09.2023 11:45 | Взрив от емоции
Залата беше като котел. Такава енергия не е имало в града отдавна. Поливната хора плачеха по време на речта.
14.09.2023 11:47 | Свободни граждани
До сега такова представяне на кандидат за кмет не е имало в Благоевград! Залата беше наистина препълнена, а хората се развълнуваха от думите на Методи Байкушев. Някои дори се разплакаха..... в очите на млади и по-възрастни блестна надеждата, че е възможно градът ни да стане отново добро място за живеене! #БрагоевградМоже
14.09.2023 11:48 | Свилен
Място не си намирам от вълнение. Връщам си вярата, че тук отново може да се живее добре. Най-важната точка от прогарамата на Методи Байкушев за мен са работните места. Успех на целия екип!
14.09.2023 11:48 | Илия
Чудесна листа! Браво!
14.09.2023 11:48 | Ивана Попова
Г-н Байкушев, бяхте невероятен!!! От години не съм виждала достоен и рационално мислещ ЧОВЕК. Аз и моите приятели буквално бяхме с насълзени очи през голяма част от времето. Желаем Ви успех, защото го заслужавате
14.09.2023 11:53 | Адриана
Енергията в залата беше неповторима!
14.09.2023 11:58 | Стоян
Поздравления за Методи Байкушев и екипа му. Такова силно представяне на кандидат кмет в Благоевград не е имало никога!
14.09.2023 11:59 | Стоян
Убеден съм, че с хората, които излязоха на сцената вчера Благоевград го чака светло бъдеще! Успех!
14.09.2023 11:59 | Юлия
Отидох в залата скептична. Факт, Байкушев изглеждаше подготвен. Доста добра презентация. Към момента той е моят фаворит. Чакам да видя и останалите.
14.09.2023 12:00 | Тошко
Браво, Методи! Ти си новия кмет!
14.09.2023 12:02 | Цветелина
Пълна зала с млади и стари. Великолепна реч и организация. Аплодисментите на крака бяха напълно заслужени. Чакаме сега Илковите тролове да се активизират.
14.09.2023 12:11 | Грамада сити
кампанията започва от 29. 09, пак правят незаконни неща, така са свикнали пп.
14.09.2023 12:28 | Струмско Ц
Нема да гласувам нито за Илко, нито за Камбитов, нито за Томов, нито за Шушков, нито за Байкушев. Ше гласувам за някой от другите кандидати. Аман се каза от едни и същи стари муцуни алчни за власт.
14.09.2023 12:32 | Галя Аврамова
Гледах събитието във фейсбук, страхотен е Методи!
Цялото семейство ще гласуваме за него.
14.09.2023 12:43 | Соте
Нема визия тоя паляк
14.09.2023 12:43 | The Joshua Tree
Много професионално представяне.
14.09.2023 12:52 | Истината
за абсолютно всеки е ясно, че Методи е класи класи над другите кандидати.
14.09.2023 12:54 | присъствал
бях решил да гласувам за него, но не ми се ходеше. едни приятели ме накараха. най-смисленият един час за последните 5 години. то не е кандидата само. хората около него, емоция, заряд, положителна енергия. Браво! ще ги изяде на първи тур.
14.09.2023 12:56 | Грамада сити
Не си научихме урока, Илко номер 2.
14.09.2023 13:13 | гро
дрън-дрън ярина...
14.09.2023 13:19 | ivo
поредният адвокат който ще се учи в/у Благоевград
14.09.2023 13:34 | Do ivo
Da mu papash huq
14.09.2023 13:36 | ПП
Със солиден тролски арсенал тръгва ПП, браво! Друго няма какво да се направи. Човекът просто е неприемлив за лидер. Възможно е иначе да има качества!
14.09.2023 13:36 | Факт
На това му се казва -класически популизъм. Казваш нещата, които искат да чуят хората.
След това правиш, каквото си знаеш. Добри ораторски умения, които галят ушите на хората.
Хора не се връзвайте на адвокати ! Тренирани са в омайването
14.09.2023 13:36 | Не, благодаря!
Много Бивши служители и един настоящ пазач на американския
14.09.2023 13:39 | До Байкушев
Ти не слушаш ! Нямаш опит! Като начетен магазинер си!
14.09.2023 13:40 | До Байкушев
Нямаш визия!
14.09.2023 13:40 | Кметчето
Бъди добър да не лъжеш хората!
14.09.2023 13:41 | Визия
Да продаде някой имот и да облажи! Има да избива купена диплома!
14.09.2023 13:43 | Аз
Ей келеш я се скрий някъде! Благоевград няма нужда от артисти!
14.09.2023 13:44 | Аз
До кога най-хубавия град ще търпи да се учат на него?
14.09.2023 13:44 | Мацурев
Като ве знам какви професионалисти сте
14.09.2023 13:45 | Генчо
Този е за градския кенеф! Съседката има по-добра визия от този!
14.09.2023 13:47 | Грачанов
Ох какъв сладур е! Дано да победим иначе ще си ходим да доим кравата
14.09.2023 13:49 | Нас Червеното знаме роди.
Троловете са се активирали да хвалят приоданезо от Софията. А щом е сложел в началото на листата тъпата Василиса “Прекрасна“, дето я изгониха от РУО и се лепна асистентка в ЮЗУ-то, а Станиславчо Кимчев са го бутнали на гъза на листата, ясно какво е качеството на мераклиите за “съветници“ - стани да седна аз, че искам и аз да крада!
14.09.2023 13:50 | Грачанов
Не видях моите хора на високо ниво ! май ще ме зарежат! Ама Байкушката е сладур ! Той е слаб и прост, а аз съм пълен и тъп и ходя с чехли межди пръста! Много се допълваме! Супер подкрепете ни!
14.09.2023 13:52 | Гражданин
Само прошляци са останали там! по колко пари давате на бабите и безработните да ви слушат?
14.09.2023 13:54 | Дядо
Имало една баба припаднала там! Супер ще я сваля по-лесно и ако иска ще и дам саламче!
14.09.2023 13:57 | До Нас червеното знаме ро
Ей, турист, не съм трол, а просто съм си от Благоевград! А ти ако си от Дагоново, ходи в петък да взимаш бурканите с урда и в неделя се прибирай тук в квартирата да се къпеш, че в понеделник сигурно си на работа в Биострой! Глупак!
Успех, Методи!
14.09.2023 13:58 | Селянин
С този костюм е на всякъде! ако стане кметче ще си купи с наколенки и налакътници! Кожени
14.09.2023 13:59 | Селянин
С този костюм е на всякъде! ако стане кметче ще си купи с наколенки и налакътници! Кожени
14.09.2023 14:00 | Селянин
Кой му е платил за зала? Лошо, лошо похарчени пари!
14.09.2023 14:01 | Румяна Кръстева
За първи път имаме кандидат - кмет, който владее перфектно английски език. Вярвам, че това е голям плюс при срещи с инвеститори, на които да им се предоставят добри условия от общината, с които да бъдат установрни в нашия град. Тази важна стъпка ще се увенчае с успех! Убедена съм, че заложеното в програмата на Методи Байкушев е обмислено и изпълнимо! Отговорен, знаещ, можещ, диалогичен с гражданите - това е моят кмет! Успехът на Байкушев е успех на града ни! Последвайте го!
14.09.2023 14:02 | Хлапетата
Румкааа
Румка ти и синът ти доро сте навсякъде където се лапа
14.09.2023 14:02 | Присъствал
Бях там, нямаше нищо конкретно, без ясни тракове само бла бла
Свестно е сигурно момчето по добър е ат сегашния тарикат на му е рано за кмет
Нека чуем и другите програми
Вече 43 години живея в този град със семейството ми частен бизнес имам на по-добър от камбитов не съм виждал
Има визия човека а и доста опит натрупан решенията за тази община трябва да се вземат бързо и адекватно
Само той може да го постигне защото има визията и куража
Нищо против това момче Методи но няма нищо общо с вида на един лидер който да поведе тоги град към по добро
14.09.2023 14:03 | Фен
Вярно че хубаво говори но нещо в конкретика не ми достигна а и видях доста хора които скачат от хранилка на хранилка и си преобличат фустите за пари при всяка следваща власт
14.09.2023 14:06 | Селянин
Английски се учи още в детската градина! Госпожа за кмет са необходими качества и умения! Тоя не е управлявал хора, парични потоци и ред други важни работи! Не се заблуждавайте, Вие сте интелигентна жена!
14.09.2023 14:12 | до Румяна кръстева
Да не говорим че уж е промяна пък влачи стари муцуни които доказаха че не могат да управляват и дори ги гониха с камъни от общината като василиса павлова
Къде е промяната и с владимир милушев който работеше само за неща от частен характер за фондацията си докато беше в НП Рила
наистина сте сериозен човек, не се излагайте.
14.09.2023 14:13 | Пенка
Изключително представяне на Методи. Дано отвее другите кандидати на първи тур. Не е вярно, че говореше популистки. Човекът просто представи проблемите на града и каза как ще се опита да ги реши. Също така няма да има смяна на администарцията, ако хората, които вършат работата са специалисти и работят добре. За първи път виждам кандидат за кмет да говори смислено. Има управленски опит, а също така и положение. Успех Методи.
14.09.2023 14:17 | Роза
Поправете си грешката, Дора Ангелова не е била директор на Регионална библиотека - Благоевград 35 г., а 2, 5 г. И Методи Байкушев си плюе на реномето с нея - дисциплинарно уволнена за финансови злоупотреба, а не по политически причини както тя тръби навсякъде. Изключително неуравновесен и лош човек.
14.09.2023 14:18 | The fantom of the opera
Граждани на Благоевград вразумете се. За този ли неандерталец ще гласувате. После да не се оплаквате, че сте оправени отзад. този ГАРГАМЕЛ е срам и позор за града!
14.09.2023 14:19 | До селянин
Еми договорете се със некои дечица от детската градина да ви спечелят проекти и да ви докарат инвеститори. Иначе госпожата я познавам лично и много точно си го е написала! Верно си е интелигентна!
14.09.2023 14:25 | Още малко
Срам и позор сте всички подлоги на кафявия циганин. Ще виете на куче
14.09.2023 14:41 | Komitata
Вдъхновяващо събитие! Дава надежда за бъдещето на града и общината ни. Толкова приятни, интелигентни и млади хора в тази зала не е бяха събирали от години.
14.09.2023 14:43 | Киро
Кире, Кире защо ни го натресе тоя! Всички ти вярвахме, а сега не може да гласуваме ! няма да се излагаме ! Кире късно ли е да си поправиш грешката? Този на вързано куче лвб не може да даде!
14.09.2023 14:45 | Киро
Кире тоя е девствен, явно за това е зъл! Ще му поръчам мацка!
14.09.2023 14:47 | Гражданин
Помнете ми думата! Този е дъното и ще довърши нашия град! Как ние в Благоевград един път не си взехме поука от грешките! нпрага сме да си изкопаем гроба
14.09.2023 14:50 | Гражданин
Черепчето ще ни закопае ! какво инвестиции? тоя няма дим в газо, кой ще му повярва
14.09.2023 15:09 | Ицо
Едно дело имаше сериозно и го загуби, сега общината ще плаща или забравихте ??!!
14.09.2023 15:13 | ....
Няма да е кмет.
14.09.2023 15:25 | Смях
Само като прочета имената за съветници и ми става ясно, половината са минали през 10 партии за последните години !!
14.09.2023 15:25 | До роза
Точно така
14.09.2023 15:31 | Еленово
Много искам в Благоевград да има изненада и гражданите да изберат някой друг от 13 - те кандидати за кмет без Камбитов, Шушков, Томов, Илко Стоянов, Байкушев,... Тези ги знаем какво представляват.
14.09.2023 15:32 | Хах
Град пълен с кучешки лай. на, улиците вонят, по тях вият зурни. Хотели и заведения с ку ви и наркотици. ЮЗУ западнал, АУБ също. Чалгаджийки грачат по казармата. Е за това гласувайте
14.09.2023 15:48 | Доналд Дък
НЕ Е ВАЖНО ДА ВЛАДЕЕ НИТО НЕМСКИ, НИТО ФРЕНСКИ! Не е нужно да е академик, доктор или доцент. Важно е да МИСЛИ ЗА ХОРАТА И ДА ИМ ПОМАГА! Не виждате ли Поли в Симитли! Човекът е ТОП! Сигурно си има кусури, сигурно синчето му е неграмотно, да. Обаче мисли за всички и градчето цъфти!!! Да се се*а на Илко на адвокатската му диплома и на Камбитов на докторството. Един кмет трябва да ПРАВИ за хората и да им помага! Не да говори на английски!!!!
14.09.2023 15:59 | Шушляк
Какъв е тоя шушляк, тоя ли ке ми стане кмет хахахаха смях в залата
14.09.2023 16:08 | новия месия
Бая изпотен и притеснително преглъщаше на всяка втора дума. На дебата, другите кандидати ще го изядат. Иначе не знам какво толкова се превъзнасяте по представянето му. Каза проблемите на града, които и 5 годишните ги знаят и че ще ги оправи. Това си е жив популизъм и не е нещо, което всеки един кандидат-кмет не е говорил последните 20 години.
14.09.2023 17:42 | Перчемо
Ей гадни злобни катунари не се спряхте да го плювате ама ще го духате! Стига ви толкова скубане, не ви ли стигна вече? Преди години изнесох бизнеса си в София заради такива като вас ненаситни корумпета! Спечели ли това момче се връщам в Благоевград. Жалка картина е в момента само се замислете:
Кой управлява общинския съвет толкова много години! Кой го финансира през тези години?
И най-важното: общински съветници от ДПС кой ги вкара???? Трагедия сте слабо паметни лижегъзци!
14.09.2023 17:47 | Тодорова
Страх ви е много! Разбирам ви напълно!
Кой от вас утрепки му стиска да излезе на дебат срещу Байкушо??? Ако има акъл в главите на Благоевградчани ще го изберем! Иначе ще се гъзите на Ревански, Тасков и останалите които направихте богати!
14.09.2023 17:57 | 123
Хубаво, че ще има подпомагане за спортни клубове, които повечето ЧАСТНИ, а защо за танцови клубове които работят с деца и са доста в града и са ЧАСТНИ за тях защо общината никога не отпуска пари.. не всичко е спорт, трябва и КУЛТУРА
14.09.2023 18:24 | въпрос
"На противпоставянето на любителите на кучета и тези, които са ухапани от тях казвам СТИГА". Нещо не разбрах. Ще има ли кучета по улиците или няма да има. И ако няма, как възнамерява да го направи??
14.09.2023 18:27 | До тодорова
Отрепки се пише, де бе Байкушев, научи ги да пишат
14.09.2023 18:30 | Да питам
А точно шалявска каква промяна е че не разбрах
Мъжо и 10 години е на хранилка по партиите
14.09.2023 18:35 | Паскалев
Мой човек е
Люба спириева му е тайният PR
14.09.2023 18:38 | хаяско
Аз също бих искал да го видя на дебат с останалите претенденти. Нищо съществено не каза, нищо не предложи, направи поне 10 лапсуса, 2 пъти се извини, защото се притеснявал пред толкова много хора, ама иначе щял да ходи по Европейските фондове да иска пари и да се среща с бизнеса по света. Бате, тоя ако две думи на кръст преплита пред свои хора какво остава за световни бизнес форуми.
14.09.2023 18:47 | До горния
Точно така, никаква конкретика
Чакаме да видим програмите на всички претенденти, според мен Камбитов ще и най подготвен
14.09.2023 19:07 | Благоевград
Четете програмата на кандидата за кмет Атанас Киряков.
14.09.2023 19:20 | До Доналд Дък
Да, много е важно кметът да е високообразован, да е заемал ръководен пост, да е човек, който милее и обича града ни. Методи Байкушев отговаря на всички условия!
14.09.2023 19:24 | Тцък
Създаване на работни места при баща му ли?
14.09.2023 19:30 | Ехооооо
Комплексиран народ са българите. Щом някой знае английски, значи става за всичко. Трябва да притежава управленчески умения, а не да само начетен и притеснителен. Пълно е и с по-начетени от него. Ама нейсе. Видялата жабата.....
14.09.2023 19:31 | Политолог
Всичко е Мара втасала а и този недоносен
Вижте какво, всеки път го казвам, камбитов е най- подготвен, има визия, има конкретика, със сигурност ще постави и срокове! Методи не и лош, но ме е рано за този пост, другите въобще не ги коментирам, шушков се е доказал, на по-скоро да си стане пак зам министър
14.09.2023 19:33 | до горния
Камбитов е крадец. Видяхме го. Нагъл е. Без срам.
14.09.2023 19:38 | Кире Мустаков
Преди мероприятието пред залата мина и плейбоят от Симитли с благоевградска му жена и сина им. Изчезна му усмивката като видя, колко хора има. Колко и да се напъва неговия приятел комсомолец Н. Ш. нямат шансове в Благоевград.
14.09.2023 19:40 | Кире Мустако
Нааааааааа
14.09.2023 20:16 | Ишиш
Байкушо е трето поколение комунист. Приятел на шушков. От едно котило са.
14.09.2023 21:07 | Венцислав Солачки
Излизам със собственото си име, Камбитов е най-реален, но ще искам да видя програмата му. Тази кмет, който е сега, не го бива. Методи го познавам от малък, познавах майка му, красавица, светла й памет. Баща му е лош човек, интересчия. Знам, че Паскалев му готви на Методи икономическата програма, не са ок нещата така. Нищо против и Паскалев, но доста издънки направи, а и знаем, че дъщеря му е под ръководството на Гюров сега. Освен това, каква промяна би могла да се случи с Василиса Павлова ( нея също познавам), никаква, Василке, не ставаш. Томов си беше издънка, този сегашния, даже името не ме помним.
Има двама кмета на Благоевград, които заслужават уважение, Причкапов, чието управление се “случи” по време на Корпуса и Камбитов, който накара да се случи демократичния Корпус!
Е, ако това можете да докарате, гласувам за вас. Приятна вечер. Няма да ме видите да поругавам или да използвам лоши думи, просто отразявам фактите.
Чакам програмата на Камбитов.
14.09.2023 21:10 | Ядосан
А Боряна щалявска какво общо има с промяната
14.09.2023 21:18 | до горния
Какви програми чакаш, какви бакраци. Глупости на търкалета. Няма програми. Всичко е популизъм....
14.09.2023 21:21 | Богдан
Такова ниво не е имало в Благоевград! Това момче обръща нещата и връща надеждата за този град. Гледах клипа във фейса, подобно представяне не имало дори в София...
14.09.2023 21:30 | до горния
Нищо съществено. Всички кандидати повтарят едни и същи неща, които дори едно 5 годишно благоевградско дете знае много добре.
14.09.2023 21:34 | Да Богдан
Обръща си дивидентите от баща му
Методи не става дори и за адвокат
Камбитов е класа, нека се учи от него метката
14.09.2023 21:41 | до горния
Крадец от класа, ама свършиха паричките на Камбитов и сега иска да краде пак.
14.09.2023 21:54 | Пламен Христов
Подкрепям Байкушеви, те ще реновират пазара и ще оправят града. Ама наушким, както Киро и Асен оправиха държавата заедно с Боко-то. Седя и си мисля, дали има някой, който наистина да милее за този мой град, Благоевград, не, няма. Продължаваме промяната нищо не направиха, познавам Боряна Шалявска, тя е колежка на моята сестра, ами да ви кажа, винаги се е възползвала от силните на деня. Който и поддаде, с него е. Вчера видях Влади Милушев, питам го, ще я има ли магистралата до Гърция, ми не можа да ми отговори, пита ме дали познавам Гюров, с него да се свържа. Ама защо да се свързвам с Гюров бе, нали за всички вас ще гласуваме, делите ли се?
Вика, ами то е сложно.
Е кое е сложна бе човек, нали сме с вас, мълчи.
После, хората на Байкушев ми предлагат 100 лева за да гласувам, пак питам същите въпроси, пак ми викат, нека спечелим, после ще се оправяме. Е, аз за кой да гласувам са?
14.09.2023 21:56 | Минетчийска
Само Илко
14.09.2023 21:58 | до горния..
Не гласувай за Илко, за Байкушев, за Камбитов, за Томов, за Шушков. Избери и гласувай за някой от останалите кандидати
14.09.2023 22:12 | стария БайКуш
Браво тате заедно го можем. Айде по бързо че имам много проекти в главата, а ти с твойте партньори от ГЕРБ каквото искате правете.
14.09.2023 22:22 | лошо
Думица не каза за Пирин
14.09.2023 22:58 | До лошо
Мани го Пирин, важни са феновете
14.09.2023 23:03 | Еврейка
Познавам Методи отдавна, имахме няколко неща, по които работихме. Хареса ми момчето, но не много, не съм впечатлена. С господин Камбитов работихме за ландшафт и озеленяване, както и архитектура, свързано бе с озеленяване. Аз съм еврейка, искаше ми се да оправим МУЦ—а. Оттам са тръгнали моите прадеди, благоевградчани са ги спасили Господин Камбитов имаше среща с нас, веднага., стори ми се доста професионален. На 13. 09. бях на представянето на Методи Байкушев по покана на Боби Шалявска, малко се усъмнихме с моето семейство, защото знаем, че Шалалявски все искат да се облагодетелстват за сметка на хората.
Защо и да кога?
14.09.2023 23:30 | Любима
Уважаеми тролчета и загубени съграждани, Байкушчето ще бъде кмет!
Има уникално присъствие!
За упадъка на града има двама виновници: Тасков и Апостол Апостолов. Гласувайте за човек с качества, признат от международни институции, а не за местни тарикатчета, доказани кукловоди.
14.09.2023 23:33 | До любима
БНР ти изхвърли
14.09.2023 23:51 | Мура
Пълна карикатура е Байкушо! То па бива бива ... от де го извадихте
15.09.2023 00:01 | Гост на Благоевград
Случайно попадам на тази статия и чета потресен вашите коментари. Ами да ви кажа честно такива злобни и просташки изявления по адрес на съгражданин /имам предвид г-н Байкушев/ не съм чел никъде! Та вие нямате взаимно уважение! Занимавате се с външния му вид, който не намирам за лош, с баща му, с хората от листата му за общински съвет и с какво ли не! При това всеобщо опростачване няма никога да си имате свестен кмет. За съжаление Благоевград наистина е красив и има какво да се направи, но като че ли завист ви преследва и взаимно не се понасяте! Нещо сбъркано има в мисленето ви! Но все пак ви пожелавам да се вразумите! Успех на най - добрият кандидат за кмет на града ви!
15.09.2023 04:57 | Грамада
Стария и младия Байкуши ще окрадат града. Стария Байкуш е задлъжнял до гуша и чрез сина с разни схеми искат да изкарват лесни пари.
15.09.2023 07:46 | Гражданин
Като ти харесва си го вземи у вас! Ние за кмет го нещем!
15.09.2023 07:49 | Гражданин
Кои международни институции са го признали! ООН и УНИЦЕФ! Може би WWF да. защитим дивата природа или животно?
15.09.2023 07:57 | Валката
Гледаш листата съветници и падаш от смях! Жоро Мавродиев, измамник и крадец на дребно, случая с работниците в Саудитска Арабия, от две три фирми го гонят, че щипва парички, баща му го осъдиха за кражба от бензиностанцията, малки суми, но редовно. На последните избори великия предприемач зорлем събра 40 преференции. Смях....
15.09.2023 08:25 | Гражданин
Плувайте зелени лайна
15.09.2023 08:51 | Интересно
Плюващите са интересни хора, чак да им се радва човек! Пълни със злоба, страх и неоснователни лъжи! Спрете се!
15.09.2023 08:54 | До Госта на Благоевград
Цитат: "Коментирате баща му, хората от листата му за общински съвет и какво ли не" - Бъкингам, не се ли сещаш, че преди всичко семейството те формира като човек, а пък избора на тези около теб, говори много за самия теб. Мисли, а не ни обяснявай как да сме позитивни.
15.09.2023 09:01 | Отново ли ще страдаме
Предизборни обещания, чути за стотен път. Бля, бля, бля. Ако наистина Паскалев му е ментор и му пише словата, то тогава жална ни майка. Дежавю.
15.09.2023 09:02 | Илия
След това представяне, Методи показа, че той е следващият кмет!!!
15.09.2023 09:06 | До Адриана
Ти на сеанс ли ходи? Кашпировски?
15.09.2023 09:10 | Диди
Е как пък от кол и въже ги събраха тея смешници в листата? Ася Иванова-позорно уволнена от банката за некадърност, половината безработни, писали ги мечтатели, от няма какво да пишат им писали специалността в университета.
15.09.2023 09:29 | Слави Илков
Илковите тролове за впрегнати! Явно, че не ви е харесало перфектното представяне на Методи и пълната зала. Браво, Мето! Отвя ги, а тепърва кампанията започва!
15.09.2023 09:31 | Весела
Чудесни хора, всичко е толкова позитивно и вдъхновяващо! Поздравления за лидера, който ги обединява и ги води напред в тази нелека битка! Браво, Методи Байкушев!
15.09.2023 09:36 | До Пламен Христов
ПовервАх ти :)
15.09.2023 09:38 | Лозенка
Кандидат общински съветници, като кандидат кмета - потрес бате, алчни и злобни, покриват ръчички за далаверки
15.09.2023 09:39 | Юрист
Методи, толкова си интелигентен и ерудиран! Всички колеги сме за твоята кандидатура. Хейт ще има винаги.
15.09.2023 09:41 | Гергана
Коментирате външния вид на Методи, вие да не го пращате на мистър България? Гледайте колко е кадърен, хора! Нали уж всички искаме градът ни да тръгне нагоре. Трябва ни умен човек, с идеи, с визия за нещата как да се случат. Другата визия е за други места.
15.09.2023 09:44 | До Весела
Какъв лидер е тоя смешко? Мазник, гледахме го по новините в ЦИК как на пръсти се повдига зад Кирчо и Кокорчо, да го хване камерата, че го бяха забили в пета глуха. Моля ви, звучите като сектанти.
15.09.2023 09:44 | Шани
Моя приятелка работи в общината и ми каза как сегашният кмет ги карал да коментират негативно по новите кандидатити. Имат забрана да лайкват и постовете им. Егати цензурата, егати комунизма.
15.09.2023 09:45 | до горния
И другите кандидати са умни, даже превъзхождат по ум и визия Методи.
15.09.2023 09:46 | Поплюковците
Абе вие друга работа нямате ли си? А, извинете! Вие това си работите
15.09.2023 09:47 | Наакани
Страх тресе кочината
15.09.2023 09:56 | До Шани
Шушани, а кой кара да се пише негативно по сегашния кмет? По твоята логика, другите кандидати. А?
15.09.2023 09:58 | До Шани
Защото хората си нямат мнение и чакат някой да ги накара да пишат. Голяма бяла птица.
15.09.2023 10:02 | Всичко е ясно
Най-измамната партия ПП е събрала най-големите измамници съветници и кандидат кмет. Мога поименно до утре да описвам професионалните провали и далавери на всеки един, но в нашия "мегаполис" не мисля, че за някой е тайна каква утайка се е събрала около Байкушев, начело с него
15.09.2023 10:16 | До Шани
А нима Байкушев не е мобилизирал разни наивници, да пишат негативни коментари за другите кандидати? Лично на мен ми спамят телефона от месец време и повече даже знайни и незнайни познати да лайквам и качвам във ФБ негативи за Илко Стоянов. А Илко е добър управник, просто му трябва време да довърши започнатото. Не е популист като Байкушев
15.09.2023 10:23 | Лилия
Въпросното мероприятие приличаше на събитие на сектата на МУН. И в главната роля Мето Байкушев
15.09.2023 10:34 | До Лилия
счупихте рекорда на глупави коментари
15.09.2023 10:42 | ФЕН
ДО ВИЗИОНЕРИТЕ- КОЙ ЗНАЕ КАКВИ СКОПАНИ СЕЛСКИ КОНЕ СТЕ, НЕУГЛЕДНИЦИ И КРИТИКАРИ, АКО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕТЕ НЕЩО ХУБАВО, НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ.
15.09.2023 10:44 | Тео
Пуснал е Байкушо агенти да събират инфо от какво не са доволни хората от кмета Стоянов, за да го включи в програмата си. А каква гаранция дава, че той ще се справи с проблемите или само популизъм в стремежа си да докопа властта?
15.09.2023 10:48 | Леле леле
Като чета коментарите на симпатизантите на Байкушев, с какво настървление го защитават направо си е страшно! Яка борба за кокал ще е. Това му е пръв и последен шанс!
15.09.2023 10:56 | 12122
Да си го кажем честно и откровено, Байкушев чрез поставени лица през фирмата на баща му ще застрои къде какво успее, ще лапне от някой и друг проект (като уж апаратура за онкоболницата) и бързо ще приключи с Благоевград
15.09.2023 11:07 | до весела
Какъв Лидер е тоя папуняк бе. Заекваше и преплиташе думите все едно изпитат ученичка в трети клас. И защо да не му гледаме визията? Кмета е лицето на Благоевград. А тоя изглежда като излезъл от скандинавската митология.
15.09.2023 12:17 | нов в града
за съжаление не бях на представянето, но прочетох биографията на този кандидат-кмет. Въпросите от първото прочитане, които подскочиха в главата ми--1. Ако имаш успешна и добре платена адвокатска кариера, защо би я зарязал, за да ставаш кмет? 2. Личната обвързаност с бащата Байкушев--все пак се знае кой е, Костадин Паскалев и сие--- ще се доразгради и доразграби ли този запустял град? 3. Подозрителна липса на визия за облагородяването на БЛ-д, за изграждане на смислени обществени пространства, и будеща много въпросителни листа, изпълнена с кандидати с меко казано съмнителна морална репутация..... Всички ли кандидати са такива? Само бизнес ли е позицията на КМЕТА в този град? И за кого да гласувам
15.09.2023 12:29 | до нов в града
Най-добре се прибирай там отъ където си!
1. Човек, който оставя такава кариера трябва да се аплодира - много по-лесно ще му е в кантората.
2. До гуша ми дойде да чета и слушам за баща му - Методи е образован и сквободно мислещ човек. Колко от вас мрънкачи могат да кажат, че одобряват всичко в родителите си и роднините си?
3. Най-добре е да прочетеш програмата за управление на Методи. Ако си грамотен ще видиш "визия за облагородяването на Бл. д".
И накрая, но НАЙ-ВАЖНОТО: НЕКА ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ, за да имаме кмет, който ще бъде избран от вскички, а не от 2-3 хиляди души.
15.09.2023 14:12 | Гражданин
Ако не печели дела никой не те ще в никаква кантора, а той е доказан провал! Заради него ще плаща общината дълго
15.09.2023 14:55 | До нов в града
Много точен и на място коментар. Цялата истина за звездата Байкушев в един кратък коментар!
15.09.2023 15:22 | Николай
-н Байкушев, за да убедите гражданите на Благоевград в почтеността и добрите си намерения, поемете публично и в писмена форма ангажимент, че свързана с вас фирма по роднинска или приятелска линия няма да строи в Благоевград и няма да работи по общински проекти/поръчки. И ако това бъде установено от гражданите ще си подадете незабавно оставката и ще дарите 100000 лв. на общинската болница. Примерно...
15.09.2023 15:52 | до нов в града
Николай, ако искаш най-добре да декларира че твоята фирма ще печели поръчките или пък че на теб ще даде 100000 лв. примерно.
А Вие ГРАЖАДАНИНО си напишете домашното преди да пишете глупости.
САМО ЗЛОБАРИ И КОМПЛЕКСАРИ В ТОЗИ ФОРУМ СЕ ИЗЯВЯВАТ. МНОГО СТЕ КОМПЕТНТИ . СИГУРНО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ СТЕ ИЗКАРАЛИ 2 ЛЕВА САМИ И НЕ СТЕ ПЛАТЛИ ЗАПЛАТА НА НИКОЙ ДРУГ. СИГУРНО СТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НА ХРАНИЛКА Я НА ДЪРЖАВНА, Я НА ОБЩИНСКА СОФРА.
15.09.2023 15:56 | до нов в града
За всички е ясно, че никой не харесва умни, образовани и интелегентни хора.
Методи не се вписва в селянията, която владее обществото. Няма нито татуировки, нито мускули . И слава Богу! Трябвя ни някой с УМ и СЪРЦЕ да работи за нашия град!
15.09.2023 16:20 | До горния коментар
Селянията е семейна черта на фамилия Байкушеви. За пример вземете племенницата, пиянства и се бие по кръчмите, вземете брата, бащата... От едно котило са
15.09.2023 16:24 | Струмско
Всеки друг за кмет, но не и БайкушО.
15.09.2023 17:09 | От центъра на Блгр
Оправил се е Байкушо с Жоро Мавродиев в листата. Много е изпаднал щом до тоя опря. Пет пъти се явява за съветник, общо 100 гласа не му се събират. Освен да влиза в общината да се вози с асансьора за друго няма да го огрее
20.09.2023 22:32 | Елка
БравоМетоди, показа как Благоевград ще може с такъв кмет!!!
21.09.2023 15:52 | Гост от Америка
Чета коментарите и се чудя защо си го причиних. Само ще кажа, че е дошло време за проверка. Злобни и алчни хора избират зли и алчни управници. Какво е положението в Благоевград - очевидно лошо. Лошият управник е избран от посредствени манипулирани хора. Сега има избор и възможност за промяна. Ама едва ли... Най-голямата драма на глупака е да си мисли, че е умен.
04.10.2023 23:53 | Накарайте ме да остана
Наистина Благоевград не е това, което е бил, поне не това, което са ми разказвали за съжаление. Понеже съм от този край, реших да се върна след години в друга част на България и съм потресена. Градът е пуст и изключително скъп. Младите хора къде са ?! Аз, като човек под 30 годишна възраст, ще ви питам как ще ме накарате да остана? Присъствах на представянето на кампанията и наистина г-н Байкушев ми изглежда като изключително позитивен и всеотдаен човек. Като цяло целият му екип изглежда доста обещаващо. Освен това, прочетох едно изказване някъде, че е млад за кмет и му е рано. Напротив, нека е млад, нека му се работи, нека има сила и хъс да издържи на тези кръвожадни или да кажа жадни за пари негови “опоненти”. Желая ви успех г-н Байкушев, аз ще гласувам за вас, но ви моля, защото така заявявате, че ще направите, а и защото искам : Моля ви, накарайте ме да остана :)
04.10.2023 23:53 | Накарайте ме да остана
Наистина Благоевград не е това, което е бил, поне не това, което са ми разказвали за съжаление. Понеже съм от този край, реших да се върна след години в друга част на България и съм потресена. Градът е пуст и изключително скъп. Младите хора къде са ?! Аз, като човек под 30 годишна възраст, ще ви питам как ще ме накарате да остана? Присъствах на представянето на кампанията и наистина г-н Байкушев ми изглежда като изключително позитивен и всеотдаен човек. Като цяло целият му екип изглежда доста обещаващо. Освен това, прочетох едно изказване някъде, че е млад за кмет и му е рано. Напротив, нека е млад, нека му се работи, нека има сила и хъс да издържи на тези кръвожадни или да кажа жадни за пари негови “опоненти”. Желая ви успех г-н Байкушев, аз ще гласувам за вас, но ви моля, защото така заявявате, че ще направите, а и защото искам : Моля ви, накарайте ме да остана :)
04.10.2023 23:53 | Накарайте ме да остана
Наистина Благоевград не е това, което е бил, поне не това, което са ми разказвали за съжаление. Понеже съм от този край, реших да се върна след години в друга част на България и съм потресена. Градът е пуст и изключително скъп. Младите хора къде са ?! Аз, като човек под 30 годишна възраст, ще ви питам как ще ме накарате да остана? Присъствах на представянето на кампанията и наистина г-н Байкушев ми изглежда като изключително позитивен и всеотдаен човек. Като цяло целият му екип изглежда доста обещаващо. Освен това, прочетох едно изказване някъде, че е млад за кмет и му е рано. Напротив, нека е млад, нека му се работи, нека има сила и хъс да издържи на тези кръвожадни или да кажа жадни за пари негови “опоненти”. Желая ви успех г-н Байкушев, аз ще гласувам за вас, но ви моля, защото така заявявате, че ще направите, а и защото искам : Моля ви, накарайте ме да остана :)
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар