Признание на централата на ГЕРБ за трима евродепутати от Пиринско, в топ 5 за Евопарламента - Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов
01 април 2019 12:25 Mobile watches 24920 прочита Mobile comments 33 коментара

Изключително признание от Централата на ГЕРБ за тримата евродепутати от Пиринско. Вчера, на официална церемония, бяха съобщени имената в листата на ГЕРБ и СДС за Европарламента. В топ 5 са изявените и утвърдени вече имена на Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов.

Водач на листата е еврокомисарят по цифрова икономика и общество, родената в Хаджидимово, Гоцеделчевско Мария Габриел. „Показваме, че зад думата „обединение“ не се крият користни мисли, а решителна воля за защита на развитието и ценностите ни като България и Европейски съюз“, каза Мария Габриел. Тя завършва Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил, придобива бакалавърска степен по „Български и френски език“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Продължава образованието си в Института по политически науки в Бордо (Франция), завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки, Бордо. След това е асистент научен изследовател в Института по политически науки в Бордо (Франция). Преподавателската ѝ дейност е свързана с темите за процеса на вземане на решения в ЕС, политическа социология и международни отношения.

Мария Габриел е член на Европейския парламент от делегацията на ГЕРБ в състава на Групата на ЕНП от 2009 г. Тя е заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на разширяването на ЕС, Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП. Като зам. -председател на Групата на ЕНП председателства Работната група и работи по приоритетни въпроси като миграцията, сигурността, борбата с тероризма и радикализацията, външната политика на ЕС, Западните Балкани, правата на жените.

Под ръководство ѝ е изготвена Стратегическата позиция на ЕНП за Средиземноморието за мандата 2014–2019 г. Зам. -председател е на ЕНП Жени от 2012 г. На 7 юли 2017 г. е официално назначена в ЕК за еврокомисар по цифровата икономика и общество, след окончателното потвърждение на Съвета на ЕС. Мандатът ѝ изтича на 31 октомври 2019 г. В ресора на новата комисарка влиза не само цифровизацията на ЕС, но също и киберсигурността и авторските права. Мария Габриел организира редица срещи в България, в Европейския парламент и винаги се е стремяла да популяризира страната ни, като защитава нейните приоритети и цели.

„В живота на всеки един от нас има мечти и ценности. Важно е обаче да знаете за мен, че не споделям виждането, според което е възможно потъпкване на ценности в името на постигане на мечти. Защото, ако има нещо, което Европейски парламент олицетворява, то е именно това постоянно търсене на равновесие между големите идеали и идеи и прагматичността на нашето всекидневие“, казва Габриел.

Втори в листата се нарежда най- младият евродепутат на България- Андрей Новаков. Роден в Пазарджик, но със сърце, душа и живот, посветил на Благоевград и България.. „Така и станах член на ГЕРБ в Благоевград, а градът се превърна в едно от най-специалните места за мен. Там също израснах, но този път по различен начин.

След немалко време, кампании, инициативи, срещи, работа и събития, дойде моментът, в който бях кандидат. Първо за народен представител, после и за член на Европейския парламент. Народен представител не станах, но в края на 2014 година след доста превратности, през които страната ни премина, станах член на Европейския парламент“, продължава скромно Андрей Новаков.

За крехката си възраст, той бързо успява да се докаже и смело да започне да реализира една по една целите, които са от изключително значение за България. Последната от тях, която той ревностно брани е пакет „Мобилност“. Той е близо до хората. Вслушва се в техния глас и искания. Не се поколеба да се качи в камион, за да обикаля и да види как живее и работи един превозвач. И всичко - в името на хората и бъдещето на България.

„Готови сме да чупим рекорди“, казва Андрей Новаков, след като бе обявена листата за Европарламента. Спазва обещанията си и брани интересите на България. А преди дни, дари на Община Благоевград средства, с които да бъде изградена нова площадка за децата на града. И не само това. Той успя да обедини хората и активно да защитава техните права смело пред Европейския парламент, където не веднъж говореше от името на българското общество.

Роденият в гърменското село Дъбница Асим Адемов е пети в листата на ГЕРБ и СДС кандидат за член на Европейския парламент, където и в момента членува като представител на групата на ЕНП. Член е на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и Делегация в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС. Заместник е в Комисия по външни работи, Подкомисия по правата на човека и Делегация за връзки с Арабския полуостров. Започва своето обучение в училище „Димитър Талев ”в Гоце Делчев.

След завършване на средното си образование, той следва Българската филология в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, където получава бакалавърска степен. Магистърска степен, взима по специалност „Публична администрация“ в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Кариерата си започва, като учител по български език и литература в СОУ „Христо Ботев" - гр. Долно Дряново, община Гърмен.

След като натрупва над 20 години професионален опит е назначен за директор на училището. Той е заемал длъжността заместник-областен управител на Благоевград до началото на 2017 г., когато бе избран за член на ЕП. Пред него също стоят редица приоритети, които той ревностно брани в Европейския парламент. Пиринският край заема важно място в работата и сърцето му. За това, той често го посещава и участва в редица инициативи. Сред неговите, лични инициативи са „Образование“, „Толерантност“, „Приемът на Западните Балкани в ЕС“, кампанията "Да върнем родителите в училище" и много други.

„Благодаря на моята партия ГЕРБ, на г-н Борисов и г-н Цветанов за доверието, което ми гласуваха за пореден път! Убеден съм, че този отбор, с мощната подкрепа на членовете и симпатизантите на ГЕРБ и СДС ще победи на европейските избори на 26 май убедително“, казва Асим Адемов, който също винаги е близо до хората, техните искания и защитава приоритетите на България.

Тримата изявени кандидати за членове на Европейския парламент - Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов, непрекъснато показват своята подкрепа за Пиринския край. Остават верни на хората, които са им гласували доверие и се допитват до всеки един в името на просперитета на региона. Те не забравиха откъде са тръгнали, но с надежда знаят къде отиват и къде искат да изведат България. Пиринският край ви пожелава успех!

Цв. Иванова

33 коментара
Коментирай
01.04.2019 12:52 | Еее
Световно неизвестни хора!!!!
Герб си ги знаят!!!
01.04.2019 12:54 | избирател
за никой от тия тримата няма да гласувам, едно пресаташе на камбитов, една жена с чужда фамилия и даскал това ли са ви европейците бе герб . не съм усетил да са направили нещо важно хората от региона
01.04.2019 13:02 | старогражданин
На миналите парламентарни избори Цветанов се подигра с Благоевград, сега го прави с останалата част на страната. Не съм сам в този прочит на събитието.
01.04.2019 13:22 | гражданин
Ако не натискаха хората да гласуват за тези безгръбначни клоуни, щяха да имат по 2 гласа или 20 общо.
01.04.2019 13:26 | в изгнание
За десет години количественото натрупване на управление на престъпници и некадърници доведе до качествено изменение на българите. Като натровени с Гербачок – ежедневно гадене, позиви за повръщане, постоянно разстроени и с високо кръвно.
Гледайте очите на хората по улицата. Те по-добре от всяка статистика ще ви покажат „успешното“ управление на гербавите. Защото отчаянието и безизходицата трайно се настаниха дори при средната класа, която досега се държеше.
А лечението е едно – премахване на отровата, унищожаването на замърсителя! На отровителя на народа ни. Защото ако тази гербава болест не я спрем сега, тя като вирус ще унищожи всички ни.
01.04.2019 14:01 | aaa
10 години гробарастко робство! 10 години народа в България тегли тая прокоба и върви към загиване. Никъде не се вижда края на тоя мор, наложен от подобни гнусни свини като тоя на снимката!
01.04.2019 14:17 | Попова
На вниманието на тримата господа!!! Не смятате ли, че е по-важно народа да ви признае, а не централата на ГЕРБ. Вие, господа какво направихте за България, освен това, че получавахте заплати в хиляди евро и командировъчни? Аз не усетих с нищо да ми се е подобрил живота, откакто вие правите воаяжи до Брюксел и обратно. Но е очевидно, че Вашия живот се е подобрил, а сте си осигурили и старините с високи пенсии.
Аз се срамувам от вас и от вашето поведение.
01.04.2019 14:21 | Netuno
Браво. Това е не само успех за Благоевградска област. Това е успех за цяла България. Аз лично не съм фен на една или друга партия, аз гласувам винаги за личност и трябва да призная, че съм доволен от листта на ГЕРБ. Подредиха си хората по заслуги. Най-естествено беше водача да е еврокомисаря, а Андрей Новаков, той ми е любимец. С каква плам работи това момче. Адмирациии. Аз съм от Благоевград, помня го като пр на общината, доказа се и като политик. Не сме имали толкова деен, от никоя партия до сега.
01.04.2019 14:25 | ДО ПОПОВА
Ами стани от компютъра и се разходи малко по улиците или си от Кресна, само тук не се възползвахме от европроекти, защото тъпия кмет не искал парите на ГЕРБ, а парите не са на партията, а на ЕС или на държавата и докато има такива задръстени комунисти в държавата, градът ни ще тъне в мизерия и нищо чудно, че повечето хора си мислят, че Кресна е село.
01.04.2019 14:27 | Поздрави и от Иван Сирев
Листата е един голям комплимент за работата на ППГЕРБ в областа. Трудът ви се възнагради!
01.04.2019 14:32 | Корнелия Нинова
Това е скандално! Аз от къде да намеря такива кадри. Пари имам, ама кой да си купя. Те не се продават. На Йончева й платих, ама тя само негативи ми носи.
01.04.2019 14:37 | ???????????
Прочетете изповедта на Цацаров и тогава гласувайте.
01.04.2019 15:18 | покитически смешки
Абе на ввас ви е шега, ама къде е Гбриел, къде е Йончева. То даже е убидно да се сравняват двете. Габриел е класи над милионерката. Майката столетница е толкова отчаяна и си личи.
01.04.2019 15:51 | старогражданин
Редовно гласувам за Герб и хич не ми пука къде е Йончева. Но ми пука, че столетницата стигна до равенство с Герб. Кьорави ли сте да не виждате, че с позьори като Цветанов и Новаков всичко отива в страни от проблемите на страната. Не всеки може да публикува първите две снимки. Поклон.
01.04.2019 17:33 | до попова от 14.17 ч
ПОДКРЕПЯМ ВИ НАПЪЛНО.
01.04.2019 17:35 | некой си
Хондрокефали ! Петрич е град държава и ние няма да гласуваме нито за ГЕРБ нито пък за БСП .Не искаме и да чуваме за ВМРО-БМД каракачанки продаващи бг. пасоши. Ние сме свободни хора и деня на т. н. избори ще отидем на разходка до Солун да видиме Егейското море.
01.04.2019 19:53 | Секта
Марс селската парант. я Асимчо тютюнджията и тоя другия хептен не го знам
01.04.2019 21:59 | до до попова
Парите не са нито от ЕС, нито от държавата, а от мизерния български народец!!!
А най-жестокото е, че БГ бандитите се възползват най-много от тях!!!
01.04.2019 22:22 | старогражданин
Препоръчвам на форума да прочете чрез Гугъл биографията на Филип Гунев, който от днес го определят като автор на "апартаментгейт". Моят пъзел вече се нареди. Апартаментгейт продължава. За добро е.
01.04.2019 22:41 | ДЖУМАЛИЯ
КАМБИТОВ И ЦВЕТАНОВ ИЗГУБИХА ЦЯЛОТО ДОВЕРИЕ НА ГЕРБ С ТЕХНИТЕ КРАЖБИ И ЛЪЖИ .И ГЕРБ ПОТЪВА БАВНО НО СИГУРНО
02.04.2019 00:07 | Гост
Как не ви е срам да оплювате такива доказали се хора. Трима депутати от един избирателен район. Вие не сте в час. Такава борба за България не го е правил никой до сега.
02.04.2019 07:23 | Корлеоне
Хайде стига с платените материали!
Кадрите на Цвъки могат ли да са най доброто от областта и държавата?!
02.04.2019 07:30 | Д. Димов
Очаквайте предизборно поредица от снимки тип " 20 хиляди евро (заплата) застанали до 200-300 лева (пенсия) ", на едните залепени ръцете както малоумната Меркел ги държи за снимки, на другите лепнещи от сутрин до здрач от катрана по ориенталския тютюн!
Боже, Боже, в какви времена живеем?! На какви безочия сме свидетели?!
02.04.2019 07:30 | старогражданин
Оцеляването на Герб е в ръцете на Бойко Борисов. Отпишете кръга Цветанов-Вучков. Поне в това съм сигурен. Технологията на отстраняването не се наемам да я гадая. Америка е поела професионално нещата.
02.04.2019 09:42 | Българка
Поздравления за г-жа Попова. Да, тези тримата не са направили нищо за България, освен за собствения си джоб. Дежурните усмивки, които раздават не хващат декиш Трябва, като харчите парите на данъкоплатците, поне малко да направите така, че да се подобри живота на хората в БГ. А това не се случва. Хората от година на година все повече обедняват за сметка на такива като вас, които пълнят джобове освен със заплати, с командировки, представителни и т. н.
02.04.2019 11:16 | Баба
Борба за власт и пари. Повдига ми се от лъжепатриоти. Ще се изтрепят за тези 20-30000 евро месечно. Ние балъците да не кажа дебилите, вегетираме с 250-300 лева месечно и отгоре на всичко трябва да им ръкопляскаме на тези индивиди. Госпожата от Хаджидимово нали е женена за французин, за кой дявол ще представлява България? На Новаков много му харесва Благоевград... Ами живей тук, бе господинчо, защо търчиш чак в Брюксел? Онзи с турското име, не желая да коментирам. Те, ГЕРБ на 6-то място са сложили и един изрод-АЛ Йо. Избирай, народе, избирай докато имаш сили да дишаш все още! Избирай една шайка (всички партии), които са те яхнали и ти пият кръвчицата като кърлежи!
02.04.2019 11:31 | Априлски глупак
Най-много искам да изберат А. Йорданов. И знаете ли защо? Ами когато е в Брюксел няма да е в България и да слушаме глупостите дето ръси гледайки нахалната му физиономия. Има още нещо - ще му се налага често да пътува. Това дава възможност да се случи някой щастлив инцидент - я катастрофа, я инфаркт, я нещо друго летално. Така омразата му към всичко и всички веднъж завинаги ще приключи, както и измислената му партия.
02.04.2019 12:29 | д
Не забравяите че имаше декларация първо от благоевград за Цц, НЯМА КАК ДА НЕ ИМ СЕ ОТБЛАГОДАРИ, ИНАЧЕ НИКОГА НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ КАМОЛИ ЗА ГЕРБ
02.04.2019 14:40 | DOG
Бравооо ! Заслужават да им се даде по един евтин апартамент ...
03.04.2019 09:06 | в изгнание
КОЛКО Е СМЕШНО ДА СИ ПРОСТ!
Марийка Неделчева:
, Нуждата от умения е повече от належаща, защото без умения, младите хора не мога да намерят своята реализация и няма да се възползват от възможностите, които цифровата трансформация предлага. ”
Тази фраза е пределно тъпа и неграмотна!
Първо, Марийка ни убеждава, че една НУЖДА била належаща, значи, спешно ни трябва, нуждаем се от нея. Какво значи това, да се нуждаеш от нужда? Даже тя била “повече от належаща”! Може би Неделчева има предвид и иска да каже, че УМЕНИЯТА са нужни, належащи, повече от належащи, спешно ни трябват, както се разбира от втората част на фразата след “защото без умения…”
Второ, поставянето на запетайка пред “младите хора” е погрешно и издава липса на познания по синтаксис.
03.04.2019 09:07 | в изгнание
Трето, според Марийка младите хора не осъществяват, не постигат и т. н. “своята реализация”, а я търсят, да я намерят някъде, и тя се притеснява, че няма “да я намерят”, защото били “без умения”. Това е толкова тъпо, че е извън възможностите ми за коментиране.
Четвърто, Марийка се тревожи, че младите хора, че “няма да се възползват от възможностите, които…” Горката тя не осъзнава, че да “се възползваш” от нещо е израз, натоварен с отрицателна конотация (според Тълковния речник: възпо̀ лзвам се, несв. и св.; От какво? Извличам полза, облага. Той се възползва от моето отсъствие, за да настрои хората срещу мене.) Правилната дума е “използват”.
03.04.2019 09:07 | в изгнание
Пето, Неделчева употребява и странния термин, който май само тя си го разбира, или въобще не го разбира, което е по-вероятно) “цифрова трансформация”.
Думата “трансформация”, от лат. transformatio – преформиране, означава преобразуване, метаморфоза.
Какво преобразуване на цифри, какви възможност за някого от трансформирани цифри вижда Неделчева, на мен не ми е ясно?
Кажи ве, Марийке!
04.04.2019 16:20 | Gerber
„Семейства” имат само представителите на централната бюрокрация, които може да си изберат и „снахи” от колониите и периферията, за да ги направят после депутати и комисари. /внимавайте да не сбъркате рода! / Този вид семейства навремето изпълняваха политическите бракове, следствие войни и териториални влияния. Днес тези бракове проектират планово и афишират гордо. Наричам този слой креватокрация, още повече че и на гръцки креват си е креват.
РЕНЕТА ИНДЖОВА
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар