Радан Кънев и Кристина Петкова дойдоха в Благоевград за среща с кандидатите за народни представители на ДБ и симпатизанти на Коалицията
19 септември 2022 19:11 Mobile watches 1117 прочита Mobile comments 0 коментара

Днес в щаба на Коалиция „Демократична България“ в Благоевград се проведе среща с евродепутата Радан Кънев и зам. председателя на ДСБ – Кристина Петкова с членове и симпатизанти на Коалицията. На срещата, преминала при сериозен интерес,  присъстваха и част от кандидатите за народни представители за 01 МИР Благоевград, които ще защитават интересите и правата на хората от областта в Народното събрание – Иван Димитров, водач на листата, Василиса Павлова, Захари Витанов, Георги Мавродиев, Николай Куколев и Крум Стоилов.

Основните теми, които се дискутираха по време на срещата бяха енергийната независимост на ЕС, ефективни мерки за борба с енергийната бедност в ЕС и ролята на еврофондовете за трансформиране на българската икономика през новия програмен период.

Въпросите от страна на присъстващите, които се дискутираха бяха свързани с  проблема с дървата за отопление, финансовите помощи за хората, поради високите цени на електроенергията, както и позициите на Демократична България, по отношение на войната и последствията от нея за страните от европейския съюз.


Радан Кънев коментира „енергийната бедност“ и важността да бъде дефинирана с конкретни критерии и целевите инвестиции в енергийната ефективност, преразглеждане на единния пазар и ниските цени на енергията за домакинствата.

„По данни на Европейската комисия по енергетика, около 11 % от населението на ЕС — 54 милиона европейци са засегнати от енергийна бедност. Въпреки,  че повечето държави — членки на ЕС, все още не са открили и не водят статистика на уязвимите потребители на енергия , не насочват правилно мерките, по отношение на енергийната бедност. Основните цени на енергията за битовите потребители,  не могат да бъдат оставени на саморегулирането на пазара.“ , коментира Радан Кънев.

Кристина Петкова представи няколко основни акцента от социалната политика, заложена в управленската програма на Демократична България, свързана с уязвимите групи от хора и помощта на държавата, новата пътна карта на социалните услуги и тяхната децентрализация.

Срещата завърши с пожелание за успех на кандидатите за народни представители в парламентарните избори от Коалицията и участие в бъдещо управление на държавата.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар