Рухна един от бастионите на К. Нинова в Пиринско! Лидерът на БСП в Кресна П. Петров -безпощадно! Избирателят не само наказа БСП, той се саморазправи с партията
11 април 2021 09:37 Mobile watches 21231 прочита Mobile comments 14 коментара

 
  
Община Кресна бе сред общините, с чиято структура се гордееше лидерът на БСП Корнелия Нинова. Спечелили местните избори за кмет  2 пъти, червените в Кресна имаха сериозен превес над ПП ГЕРБ с години  и никой до преди дни се се съмняваше, че червената община Кресна отново ще е сред бастионите на лидера Нинова. Но изненадващо резултатите от изборите   са пълна катастрофа  за столетницата. Община Кресна вече не е червена, тя мина изцяло под "шапката " на ПП ГЕРБ. Изборните резултати показаха това. ГЕРБ победи убедително..

И не само това, местните социалисти се обявиха категорично против доскорошния си гуру Корнелия Нинова. С безпощаден коментар педседателят на БСП П. Петров посече ръководството на БСП и изрече на глас истини, довели до политическия катарзис на партията на Нинова . Ето какво написа Петров без намеса  


Проведените на 04. 04. 2021 г. избори за народни представители в Република България се превърнаха във фиаско за провежданата в последните месеци политика на настоящото ръководство на Българската социалистическа партия.

Очакваните последствия от глуповатото упорство, с което лидерът на БСП натрапчиво отказваше да посочи настоящата президентска двойка, като естествен и неоспорим избор на Партията за предстоящите през есента президентски избори; демонстрираното арогантно самодоволство и самодостатъчност, чрез непрекъснато натрапваната на избирателите мантра, че само БСП е единствената възможна алтернатива на ПП ГЕРБ; непреставащата вътрешнопартийна вендета; липсата на адекватна предизборна кампания и откровеният авторитаризъм при подреждането на листите, както и множество други причини не можеше да не доведе до подобен резултат.

БСП беше не просто наказана! Избирателят буквално се саморазправи с БСП, като й отреди място сред партиите на статуквото, въпреки че повече от четири години партията се опитваше да изгражда различен имидж. 
Сега е удобно да се самозалъгваме с хипотезата, че видите ли, това е ефектът от протестната вълна и изборите са спечелени от партиите на протеста, защото БСП можеше и трябваше да бъде неразривна част и дори водеща протестите сила.

Неразумното перчене със самостоятелни митинги не можеше да не бъде схванато от обикновения избирател като открит опит да се демонстрира дистанция от протестиращите. Това позволи на партии, като ДА БЪЛГАРИЯ и ИЗПРАВИ СЕ да "яхнат" протеста, да размахат в него лозунги, с които поставиха знак на равенство между БСП, ГЕРБ И ДПС и в крайна сметка да извадят двойна изгода: 
- да оползотворят активното си присъствие с увеличаване на своя електорален потенциал; 
- да изтикат БСП в страни и да я представят като ретроградна сила от миналото, която се родее с ГЕРБ и ДПС. 

А какво да кажем за абсурдната вътрешнопартийна вендета, която вместо да спре след мажоритарния избор на Председателя се развихри с още по-голяма сила, за да роди уродливи административни практики и произвол на областно ниво, изразяващ се в нелогичен и откровено вреден подбор и подредба на кандидатстките листи, липса на всякаква чуваемост и спускане отгоре на парашутисти-водачи, които не само не познават регионите си, а и с нищо не допринасят за силата на листите.

Днес е повече от логично да се запитаме, не е ли по-добре хората, които наистина са работили по места, да заемат полагащите им се банки в Парламента? 
След всичко казано, можеше ли Кресна да бъде изключение от общата картина? Можеше ли да продължава да бъде остров на спокойствието? Сигурно ще ви прозвучи странно, но моят отговор е: "ДА, МОЖЕШЕ! " Впрочем, истинският въпрос е, трябваше ли Кресна да остане остров на спокойствието и тук моят категоричен отговор вече е различен: "НЕ, НЕ ТРЯБВАШЕ! " Къде са ползите за града ни от сляпото следване с години на партийната дисциплина?

Въпросът е напълно резонен, защото редица общини с кметове от БСП, включително на високи постове в БСП, получаваха и получават регулярно облаги от излишъците в държавния бюджет. В допълнение, социалистите в Кресна изтърпяха в месеците преди вота достатъчно, за да продължат безропотно да служат на чужди цели. По време на кампанията областното ръководство, вдъхновявано от Корнелия Нинова, нееднократно ни показа червен картон, като напълно неглижира нашите справедливи искания.

Бяхме поставени в изолация, въпреки, че Кресна е с един от най-добрите, ако не и най-добрия в цяла България, резултати от предходните парламентарни и местни избори. ЗАЩО? Няма отговор, но няма и желание да бъдем чути. А какво направиха от ръководството на Партията за да се преборят с купения и корпоративен вот, който на 04. 04. 2021 г. придоби плашещи, небивали досега размери... 
Е, на това трябваше да се сложи край и българският избирател, включително този от Кресна, сложиха край. 
Сега, справедливостта изисква ръководството на БСП, включително Корнелия Нинова, да си отиде и да дойдат диалогични и адекватни хора, които да върнат доверието на гражданите в Партията и да вдъхнат нова сила на левите идеи в България. Има такива хора! 
инж. Петър Петров 
Председател ОС на БСП, гр. Кресна 
 

В.Василева 

14 коментара
Коментирай
11.04.2021 10:30 | цирката
Единственият човек, който може да оправи Кресна е Стоян Понката. Той е най-кадърен и трябва да стане кмет. Ще спечели проекти, ще оправи ВИК, ще асфалтира и ще налага пряка демокрация. Много умен човек е, езици знае, с тайните служби е партия и кара ново БМВ. Винаги е 100% прав и не признава други мнения. Затова ще гласуваме за Понката, та покрай него и ние да заживеем добре.
11.04.2021 13:38 | Ина
Най -големите подмазващи сега стават врагове.
11.04.2021 15:44 | Цирката 2
Абе "Цирка" толкова да си прост, и един злобен коментар да не можеш да напишеш правилно.
11.04.2021 16:53 | е не така
Е Стоянчо, защо веднага обиждаш?
11.04.2021 19:16 | 1312
Младен Тимчев .ще е следващия кмет на Сандански.
11.04.2021 21:00 | Так так
Под "Цирката" е Тъпанарска. Много лесно и се познава подчерка, дори и да се пази да не говори на кафалски. А що се отнася до това, че Кресна е била червена, се дължи на конкретна личност, заради Николай, а не заради партията. И безпартиен да стане, пак ке е Он.
11.04.2021 21:06 | Так так
Очакваме включване, да я видим Тъпанарска, що ше избълва в нейна защита, нищо чудно и с друго име да се появи тук. Тя е тр@вестит, затова нарочно се представя с мъжки имена и ползва такива, дето е решила да набеди някой друг под името.
11.04.2021 21:06 | Ай
В Благоевград Марков се закани да напускам, току що на работа, че като дойдем на власт всички ще ви уволним.
11.04.2021 21:59 | Анонимен
Месните избори са спечелени не от партията а от човека който беше кандидат за кмет
11.04.2021 22:05 | Анонимен
И ако иска да изкара още един мандат пак сме зад него пак ще го изберем, С теб сме Ники
12.04.2021 10:08 | ДРУГАРЧЕТО
Платен резултат от Мутрата с 2милиона лева за ВиК цикъла на Кресна!
Ники и компания подобно на Пернишкият предател се наведоха на Боко и Мафията. Предателство!
12.04.2021 10:19 | Тошо
До анонимен. Не е ли по-добре да се избере онзи с шалчето. Хем без пари на общината ще имаме добър и писател.
12.04.2021 14:52 | до анонимен
Да ти даде господ деца и внуци като Цирката
12.04.2021 17:32 | що
Понковия е титан на мисълта само във фейса
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар