С дъх на политика! БСП Благоевград с попарени надежди! Екскметът Костадин Паскалев номиниран за кмет на София
12 февруари 2019 09:34 Mobile watches 42980 прочита Mobile comments 38 коментара

Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев е сред обсъжданите номинации за кмет на София от БСП. Това научи Struma.com от свои източници на "Позитано 20". В централата на БСП името на Паскалев, който напоследък показва завидна активност, набирайки все по-голяма популярност, след годините на пълно абдикиране от властта, е сред три обсъждани кандидатури.

В изявите си напоследък Костадин Паскалев, коментирайки правителството показа, че не е загубил умението си да говори убедително, увличайки след себе си голям брой привърженици, такъв какъвто го познава и Благоевград. Няколко пъти той се появи на обществени мероприятия в Благоевград, с което даде да се разбере, че се връща отново в политиката и подсили слуховете, за това, че ще участва в политическия живот на страната. С това намерение на "Позитано 20" обаче, за пореден път бяха попарени надеждите на БСП Благоевград да издигнат Костадин Паскалев за кмет на областния център.

На всеки избор БСП пускат името му в публичното пространство,, развявайки го като флагман, разчитайки, че това ще предизвика, респект сред опонентите в политическата битка. И да, класен играч е Паскалев, доказано успешен по време на избори, който достойно може да се изправи срещу Атанас Камбитов, но за съжаление на БСП, май и този път няма да ги огрее.

Винаги сме казвали, че една подобна предизборна битка, ще бъде истинско удоволствие, заради сблъсъка между титани в политическия живот на областния център. Само, че Нинова явно разчита на Паскалев повече в София и Благоевград отново ще трябва да търси местен човек, който да се изправи срещу сегашния кмет.

През лятото на миналата година, както съобщихме вече, бе поканен да поведе червената листа бизнесмен, собственик на местна фирма. Той обаче категорично отказа да се занимава с политика от името на БСП. В момента БСП мъдруват върху гражданска листа, в която да включат неангажирани политически лица, както и такива, които са познати имена от Благоевград, Говори, че в тази гражданска листа ще бъдат включени и две благоевградски съветнички, част от така нареченото опозиционно ядро.

Партийната листа на червените е неясна, не се знае още, кой ще я поведе и кой ще влезе в битката за кмет. Пълно затишие е около червените в момента, което не значи, че са много потайни, готвейки се да ударят силово. Напротив, във въздуха се усеща, че БСП Благоевград се лутат отчаяно в опитите си да бъдат желаната опозиция и да намерят силен кандидат за кмет..

За кмет на Благоевград изплува и името на сина на бившия градночалник Лазар Причкапов - Димитър, който е участвал в избори от името на партия "Лидер" преди време. Този слух обаче се оказа пълна партенка и Причкапов младши няма да се изправи срещу Камбитов. Много активна е опозицията в Благоевград, чиято представителна извадка е в ОБС Благоевград.

15-тина съветника се обединиха, противопоставяйки се на сегашното управленско статукво, направиха гражданско сдружение "Спаси Благоевград" обаче не виждаме никаква активност на това сдружение, май остана само с регистрацията си и две-три сбирки.. Ежедневните изяви на опозиционерите, са ограничени не в правенето на политика и издигане на политически имидж, а в лична, безгранична омраза към кмета и неговия екип.

Опорочавайки всичко добро, направено до момента, както и бъдещите намерения за развитието на града, опозиционерите дават заявка за една нечиста предизборна игра. Политическата битка, която в момента се вихри на територията на областния център повече заприлича на лична война срещу градската управа, което не прави добра услуга на местните политици-опозиционери.

Налице е силно изявено политическо безсилие от страна на опозицията и категорична липса на истинска политика в Благоевград.

Многократно са провеждани избори на територията на областния център и месеци преди тях вече е имало яснота кой от коя партия, за какво ще се бори. До момента обаче в Благоевград е пълно затъмнение по темата, което насажда усещането, че опозиционерите за момента нямат кандидатура, която да излезе в предизборна битка срещу кмета Камбитов.

Оптимисти смятат, че опозицията упорито крие кандидат-кметовете, но познавайки ситуацията, смятаме, че и това е в сферата на слуховете. Наблюдавайки отблизо процесите в политическия живот на Благоевград виждаме, че в момента партиите все още се оглеждат за композиция на листите си, отколкото за това кой ще е претендентът им за кметския пост.

Предизборните ежби в Благоевград започнаха много отдавна с крамоли в ОБС Благоевград, където парламентарно са представени всички партии. Оформи се опозиционно ядро, което създава прецеденти почти на всяка общинска сесия, но трябва да признаем, че това им даде в известен смисъл вид популярност.

Как обаче въздействат на жителите на Благоевград и дали с личните си нападки ще успеят да си създадат нужния политически имидж, ще стане ясно в предстоящите избори. Не можем да отречем, че БСП и нейните трима представители в ОБС Гергана Янчева, Антон Асииски и Милан Богдански се държат като умерена опозиция и правят добро впечатление. Нищо чудно и кандидатът на столетницата за кмет да е и сред тримата им съветници.

Около ПП "Партия на Зелените" се оформи твърдото опозиционно ядро, откъдето се очаква да излезе кандидатура за кмет. Има още 7 месеца до местните избори и два месеца и половина до евризборите през май, които ще бъдат генералната репетиция за мастните избори през есента. От резултатите им партиите ще си направят изводи и след тях очакваме истинското оживление в политическия живот на Благоевград.

В момента в Struma.com върви анкета, чиято цел е именно да поверим колко от съветниците благоевградчани припознават, как с гласа си оценяват тяхната работа в ОБС и защо не най-високо оцененият да бъде издигнат и като кандидат-кмет на някоя от партиите. Засега резултатите са изненадващи. Погледнете анкетата на първа в Ляво и гласувайте Отговорно!

П. Петрова

38 коментара
Коментирай
12.02.2019 09:56 | Кехайов
Искаме Христинка за кмет! Със своето сервитьорско ниво ще отговори пряко на всички гробаржийски почитатели!
12.02.2019 10:37 | Пешо
Убита партия - убити кандидати!
12.02.2019 10:52 | Лили
Камбитов е силен кмет, доказал се професионалист, никоя няма да иска да се изправи срещу него, защото това ще бъде загубена битка.
12.02.2019 11:28 | СКАПТОПАРА
ТИТАНИЧЕН СБЛЪСЪК МЕЖДУ ДВА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПА!
ДВЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ СЪСТАВЕНИ ОТ МЪРТВИ ДУШИ И БОГАТИ РЪКОВОДИТЕЛИ ГОТОВИ НА ЯРОСТЕН ГРАБЕЖ!
12.02.2019 11:47 | Орлин махала
Едно е съвсем сигурно-джумалиите не искаме Камбитов за кмет. Държавните калинки - герберасти дошли от села и паланки нямат право на мнение.
12.02.2019 11:49 | Милен
Само за два мандата от красивия, пълен с живот някога Благоевград кмета ни направи градче от типа на Радомир или Бобов Дол.
12.02.2019 11:58 | Атанас
Мачкай, Насо!!!!
12.02.2019 11:59 | Васко
Имаш аки по устето господин дупе-лизач.
12.02.2019 12:02 | Елена
Камбитов няма кой да да го трепне
12.02.2019 12:03 | Кольо
В коя стая в общината си плужек?
12.02.2019 12:12 | благоевград
Резултатите от изборите са ясни. Камбитов ще е кмет просто защото няма друга толко силна кандидатура като него
12.02.2019 12:20 | Дидо
Няма кой да се противопостави на Камбитов май. То, Паскалев, ако мисли, че има шансове за победа, би се пробвал. Но май не му се губи...
12.02.2019 12:22 | Сирма Войвода
Ало Ало Ало, събудете се, какво става БЛАГОЕВГРАД, ИМАХ МНЕНИЕТО ЧЕ СТЕ СИЛНИ УМНИ И С ВЪЗМОЖНОСТИ, така ли ще я даваме на "урскаКамаба" вяра, без никаква опозиция< леле мале.
12.02.2019 12:25 | Гербер
Като сте стари граждани"джумайлии", кажете, защо начело на града са винаги не "джумайлии", от съседните села или околовръст, явно вие не сте баш кореняци....
12.02.2019 12:36 | старогражданин
Камбитов вече всяка седмица е поставян в обяснителен режим. Поне половината от местния Герб не заслужават тази съдба, защото всичките негови негативи рефлектират върху организацията. Дори и да се разделят с него, раздялата ще бъде трудна като тази с Фидосова. Това състояние може да оживи столетницата до някакво ниво. Сложете и партията на Президента и чак тогава очаквайте Паскалев. А на къде ще завие червената буржоазия....
12.02.2019 12:44 | Обективен
Ако Камбитов спечели, за жалост в града ни ще останат само селяците на държавна хранилка, две три фирми, които незнайно как печелят всички обществени поръчки, пенсионери и роми.
12.02.2019 12:49 | Орлин махала
Защо кметове стават винаги не джумалии ли? Защото местните работливи, кадърни, млади и не чак толкова млади хора бяха принудени да емигрират от собствения си град, първо комунистите напълниха Благоевград със хора от селата, направиха им панелки, сега герберастите последват примера им като докарват от села и паланки некадърници-връзкари, назначават ги на държавни местенца, това са новоизлюпените благоевградчани, местните ставаме малцинство, а с кмета-слънце Джумаята загива.
12.02.2019 13:03 | Баба
Коцето Паскалев няма шанс. Всичко с времето си. И не забравяйте, че цялата администрация плюс семействата им са за ГЕРБ. Кой ще си ритне трудовата книжка? БСП не са лява партия. Те продължават да са затворени за нормалните хора. Продължават с роднини, близки и познати. Нямат харизматични лидери. Търкалят едни и същи имена от години. И визията им, само те си я разбират. ГЕРБ печелят, защото в БСП са дървени глави. Дървени глави, за които важно е да се уредят, а не да погледнат долу, където са бедните и нещастните, отрудените хора, които едвам свързват двата края. Да погледнат децата и пенсионерите! Болните и безработните! Нищо ляво не предлагат. Предлагат Сергейчо, Пирински и разни други изкопаеми. Не харесвам ГЕРБ, но се бунтувам, че в България няма истинска лява партия.
12.02.2019 13:58 | Георги Янакиев
А защо вариантите трябва да са бсп или герб? Нима няма други?
12.02.2019 14:00 | Димитър
Камбитов е силен кандидат и хората го харесват и биха се доверили отново на ръководството му. Никой не може да се изправи срещу него с надеждата да спечели, невъзможно е просто
12.02.2019 14:01 | Божидар
Според мен наесен ще има вот анти - герб, анти - Камбитов, както беше на президентските избори и Цецка и Боко загубиха.
12.02.2019 14:04 | Добри Атанасов
Кои хора харесват Камбитов? Вие в общината освен колегите си имате ли други познати? Как пък аз дето познавам почти половината град имам само двама трима, които симпатизират на кмета.
12.02.2019 14:15 | Стуй
За десет години управление Боко направи България най бедната страна в Европейския съюз, за 8 години Насето направи Благоевград най бедния град, с най мръсния въздух в България. Цифрите не са нито сини, нито червени или зелени.
12.02.2019 14:16 | Фен на Пирин
Само заради гаврата с любимия на хиляди джумалии Пирин, кмета не трябва да бъде избран.
12.02.2019 14:36 | Ягнешка тишина
И защо не пишете, че уволненият архитект е дал документи за Кмета на прокуратурата? Паскалев тук не играе. Както първи винаги пишете, сега не бързате.
12.02.2019 15:26 | стивчо
Спокойно ягнешка главичке съвсем скоро ! Търпение !
12.02.2019 16:00 | Милан Богдански
Насо ще си е новият - стар кмет! няма леви, няма зелени и т. н. Само за Насо, за никой друг, смешниците ги виждаме всеки ден какви ги вършат - нищо! А Камбитов направи много, а това че 5-6 платени пишат всеки ден тук срещу Камбитов е видно. Толкова си могат, за толкова са им платили. Колкото и да се напъва Балито и Дядо Мраз, все греда ще удраят. Хайде със здраве и успех за Камбитов!
12.02.2019 16:16 | Бимбо
Имаш аки по устето господин дупе-лизач.
12.02.2019 16:38 | Елена
Камбитов и пет пъти да се кандидатира, пет пъти ще го изберат
12.02.2019 16:39 | Ягнешка тишина
Спокоен съм аз, ама вас ви тресе... Инструктажът свърши ли или още блеете зад Общината?
12.02.2019 17:33 | Гошо Тъпото
Оти махнахте кандидатурата на Златето, ва? И язе сам за нея, хем убава, хем дащна, от дето да я погледнеш, жуна за трима маже!
12.02.2019 19:13 | дн
Ваня Маникатева - кандидат за кмет от БСП-to
Супер кандидатура-не Ви мърда 10-то място
12.02.2019 19:16 | Шанел
Насо - титан !!! Ха ха ха...
12.02.2019 19:53 | Галин
За нискостеблената маникатка даже и роднините няма да гласуват. Тя е най смешното политическо лице в Благоевградска област.
13.02.2019 08:17 | обективни
Добре де като не сте платени подлоги и лизачи оти не пишете за сигнала на Тинчев срещу Камбитов за далавери???
13.02.2019 08:44 | Калоян
То всичко е написано, какво да пишм. Няма какво да се каже, Камбитов ще му даде да се разбере. Ще разкие злоупотребите на този Тинчев
13.02.2019 08:48 | Сирма Войвода
Никой не казва че Кмета да е от Гербер или БкП или Която та е такава (подобна). БЪпроса е човека дето ще е кмет да стопанисва града, да го развива като печели привличането на хора, предприятаия и туризъм от които да има пеяалба. Показателите за един град да е привлекателен за инвестори е града да има увеличаващо население (това е чрез раждаемост и +лна миграция към града), населението да има работа (тоест безработицата да е много ниска), населението да е заможно за да може да върви алъш-вериша (тоест покупвателната спосибност да е голяма) и хората да са здрави (тоест да има добро здравеопазване). Ако тези показатели са налице, Кмета е успешен, не е важно само колко улици са оправени или кой площад е поправен.
14.02.2019 08:17 | мими
Той сам ли се номинира за кмет на София?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар