След изборите: Кой ще поеме отговорността за разгромната загуба на ГЕРБ в Благоевград?
08 ноември 2019 15:36 Mobile watches 74753 прочита Mobile comments 51 коментара

Областният управител Бисер Михайлов, който е и лидер на градската структура на партията в Благоевград най-вероятно ще подаде оставка от лидерския пост след загубата на "Местни избори" 2019, научи struma.com. Така той ще поеме личната си отговорност за това, че в традиционно синия Благоевград, крепост на ГЕРБ, резултатът от изборите бе катастрофален, довел до детронирането на градоначалника Атанас Камбитов.

Според запознати, ГЕРБ Благоевград отчитат, че не е направена нужната консолидация на структурите, не достатъчна е била работата с членовете на партията, както и заради видимия сериозен отлив в последните години и не на последно място вътрешнопартийни противоречия и битки за сфери на влияние в партията..

Предстои събрание на структурите, на което ще се направи анализ на изборния резултат. Ръководството на ГЕРБ - Благоевград, в което са съветникът от ГЕРБ Е. Бибов, шефът на НОИ Илиян Георгиев и други, също ще трябва да отчетат отговорността си за разбитите партийни структури.

Структурите в традиционно сини квартали видимо не са работили добре на тези избори, тъй като там изборният резултат е в полза на кандидата за кмет Румен Томов. Градското ръководство на ГЕРБ не е успяло да се справи с консолидацията на структурите, което ще доведе по всяка вероятност и до оставката на Михайлов, пряко свързан с работата на ГЕРБ в Благоевград.

Засега областно ръководство и активисти на ГЕРБ сякаш са онемели от сериозния шамар, който получиха и от свои и от чужди, затова всички отказват коментар, около очакваните оставки, като акт на поемане на отговорност.

Припомняме, че от 14 общини кметовете на ГЕРБ са само 2-ма. Единият е кметът на Петрич Димитър Бръчков, а другият е кметът на Разлог Красимир Герчев. На вчерашното събрание на ПП ГЕРБ бе поканен и градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов, който пък спечели за пореден път изборите в Симитли. Тримата градоначалници представяха отбора на ГЕРБ в област Пиринско.

Траурна е обстановката в партията на Бойко Борисов в областта. ГЕРБ загуби Банско, загуби Сандански и и Благоевград. Градове, за които през годините нямаше никакво съмнение, че партия ГЕРБ е водеща политическа сила.

Днес картата е променена, а активистите на партията попарени. В Сандански Кирил Котев депозира оставката си и се отказа от всички лидерски постове в ГЕРБ, както и мястото на общински съветник. Действията му са достойни след загубата.

В Благоевград обаче мълчат?! Говори само загубилият кандидат за кмет Ат. Камбитов, които пое изцяло отговорността за загубата и напусна ОБС, освобождавайки мястото на неговия съпартиец Давид Петров. От ръководството на ГЕРБ никакви коментари. Как ще се изправи "прегазената" ПП ГЕРБ в Пиринско, това е въпросът, има ли ресурс да възстанови загубените позиции и разклатените устои?

Благоевградска област винаги е била на челните места в страната по резултати от всеки избор. Дори и в отминалите Евроизбори. Местни избори 2019 година обаче се оказаха пълен провал, което предвещава сериозни трусове в ръководството и до края на месеца.

П. Костадинов

51 коментара
Коментирай
08.11.2019 15:55 | ДС
Това, е най малкото нещо, което може да му се случи на това недоразумение!!!! Тепърва, предстои интересното!!!! Взимайте пуканките и се настанете удобно в ложите!!!
08.11.2019 15:56 | Бай Хой
Браво . Сега следва една чантичка с багаж и към Бобов Дол.....
08.11.2019 16:07 | Бойко
Поредният тъп слугински анализ на Струма в стил най малко виновният го отнесе! Камбитов бе изгонен с камъни от Благоевград, а вината на тези мухльовци е, че 8 години са ръкопляскали и мълчали за всичките безобразия случващи се в общината.
Няма такъв слугинаж.
08.11.2019 16:15 | *****герб*
А това недоразумение Миглена Бояджиева шефка на Спортното ощежитие и бивша сервитьорка от Вижън, кога ще бъде махната?
08.11.2019 16:23 | ...
Има много недоразумения!!! За жалост не всички са кухи леики!!! Но и 1депутатка трябва да си подаде оставката!!!
08.11.2019 16:27 | А
А даниела савеклиева няма ли да си подаде оставката?! Приеха кьораво и сакато за членове, а ръководството заспа дълбок сън години наред! Резултата е плачевен и виновни са ръководството - да се махат!
08.11.2019 16:33 | старогражданин
Бисере, Бисере, при провал тези шмекери ще си измият ръцете с тебе!!! Този коментар може да го отриете в струма точка ком поне преди една година. Перфектен към правителството и бламиран от хората на Цветанов дори и публично.
08.11.2019 16:39 | Някоя си
Всички ръководства на загубили изборите Общини, трябва да си дадат оставки с изключение на Петрич и Разлог - всички останали и областният координатор естествено. Няма какво да се правят всички на "ощипани моми". Структурите в цялата област са разбити и за това не са виновни Камбитов, Котев и Михайлов. Търпимостта свърши, ако на тези избори не са го разбрали на КОИ?! Да престанат да си измиват ръцете с не чак толкова виновните, а истинските виновници си седят удобно на местенцата. Имайте малко достойнство бе мамка му!
08.11.2019 16:51 | 666
Относно Миглена Бояджиева, всички сервитьорки стават кметици и директорки, така сочи историята :))) И колкото си по-прост, толкова си по-успешен
08.11.2019 16:57 | старогражданин
Моделът "Цветанов" изключва човешката логика. Ние не сме убедени дали и Борисов не я изключва, а Вие искате чудеса от местните структури.
08.11.2019 17:00 | До 666
С малката подробност, че си имат дипломки и отговарят на изискванията...
08.11.2019 17:01 | ДБ
Цял живот друг ви е крив мрънкачи
08.11.2019 17:08 | Стефанов
Уважаеми пишещи и четящи - каквото и да говорите всичко е дежа вю. Гербаджии не гласували за ГЕРБ? Ами колко комунисти/т. н. членове на БКП/ на 10. 11. изведнъж станаха върли антикомунисти, а съответно и видни демократи. Та и сега така. Живков бе с абсолютна власт 33 години. Сегашния ГЕРБ-лидер вероятно ще е наполовина по-малко. Но и това е нормално с оглед на по-голямата динамика на процесите в Света. И не се заблуждавайте, че нещо зависи от нас - дори и собствените си съдбини. Само с един акт на големи финансови институции/контролирани познайте от кого/ Жан Виденов бе свален от власт. И сега е така - ако не слушкате - санкции. Или компровати - непреодолими, от морално, финансво или криминално естество. И финито, край, конец... Така, че станалото на изборите/а то е само начало... на не знам какво, но не и на досегашното/ е напълно закономерно, неосъзнато/или поне непризнато/ от нашите актуални водачи, лидери, фюрери или дучета - изберете сами...
08.11.2019 17:10 | 666
Баш Бояджиева отговаря на изискванията и има дипломка, ама друг път! Само в Шоповите очи отговаря, хохо
08.11.2019 17:12 | Запознат член
“Рибата мирише от главата. ” От действията на Цветан Цветанов започна упадакът в структурите на ППГЕРБ в Пиринско. Премина през Александър Манолев и завърши до кметовете на Благоевград, Банско и Сандански. Търсете вината персонално! Даниела Савеклиева е изключително слаба политическа фигура. Самозабравиха се възлачилите се на троновете, а техните обкръжения са от кримиконтингента. В Сандански авторитетните и почтени лица-членове на ПП ГЕРБ ги използваха за авторитет в листата за общински съветници, а вкараха в Общинския съвет слугинажи. Нещо по-лошо гропокопачите на Котев. Но, когато не можеш да прогледнеш и оцениш достойните, нямаш място в политиката! Вотът беше наказателен. Дано детронираните анализират слабостите си и прогледнат. Може да не са кметове, но са граждани на съответните градове. Дано се покаят за това, че допуснаха алчността на заобикалящите ги дерибеи, да им отреже главите.
08.11.2019 17:29 | ГЛАСОПОДАВАТЕЛ
е герб, колко много съм ви казвала, че не вървим на добре. не може намерени на магистралите, кафенетата и други места да назначавате на работа. не искам да ви цитирам имена, вие знаете, колко пъти съм ви уведомявала за това, вие мълчахте и не смеехте да кажете където трябва. много пъти съм ви казвала къде е вината, сега трябва първо тях да махнете, и тогава структорите да се възродят.
08.11.2019 17:37 | До гласоподавател
Що с твоите големи компетенции и тапии не се кандидатира ти? Ах да по-лесно е да плюваш отколкото да направиш нещо.
08.11.2019 17:38 | Ива
Миглена Бояджиева назначи любовника си Стефан Гошев и синчето му там! Общежитието стана пълен бардак! Госпожо Уорън, махнете я тази в най-скоро време! Беше взета от кафето на площада и я направиха директорка! Вече я няма нейната покровителка ШОПОВА! Тези двете са за магистралата, без никакъв морал!
08.11.2019 17:41 | ДС
До"запознат член", за какво покаяние ми говориш? Не виждашли, че всички са на шейната, барабар с падишаха? Който ги качи на сцената той в момента им пуска завесата!!! Така е в царството на кратуните цар е тиквата! Но след всеки старт има и финал е някой, може и да не види финала, защото времето е късо!!!!!
08.11.2019 17:48 | Евгени
Госпожо Савеклиева Вие сте областен координаторен на Герб и резултатите са от 12 общини партията печели само в 2, ако все още е останала във вас капчица отговорност, чест и морал (ако случайно тези думи съществуват във вашия тълковен речник) си ПОДАЙТЕ ОСТАВКАТА. Поне Веднъж в мишкуването си поемете политическа отговорност за безотговорността си. Починете си и без това се изморихте в годините да, работите". Какво свършихте за Благоевград освен да взимате заплатата си в парламента и съпруга Ви да ходи като мутра от 90-те години.
08.11.2019 17:52 | Хаха
Кой ви брои за нещо вас тука?
08.11.2019 17:53 | до Бисер Михайлов
Видя се, че не ставаш. Подавай си оставката и като спуснат общински ръководител на ПП ГЕРБ, защото членовете на ПП ГЕРБ в Благоевград не те избраха, и като областен управител, и си отивай в Кюстендил да си продаваш автомобили- втора употреба. Междувпрочем, там ти е мястото. А, и да не забравиш със себе си да си вземеш половинката си Диана Башлиева- твоят най- добър съветник.
08.11.2019 17:57 | гражданин
Савеклева, подай си веднага оставката, че да не те изрита Бойко Борисов и то позорно!
08.11.2019 18:06 | Ваня
Да се маха и директорката Цветанка Гаврилова. Слуга и послушница на Шопова. Толко поразии направи в ЦЛТРДБ. Трябва солидна проверка и на щата на това звено.
08.11.2019 18:06 | до Савеклиева
Каква е тая наглост, цяла седмица да мълчиш и да не поемеш отговорност за огромната загуба в областта? Мишкуване е това, а не действия на отговорен областен лидер на европейска партия. И ако навсякъде по света, при такава загуба е съвсем нормално от морална гледна точка отговорните ръководители да подадат оставка, то само в обл. Благоевград една госпожа именуваща се политик мълчи и се прави, че нищо не се е случило. Що за държание е това, що за шизофренично поведение се демонстрира? Демокрация или страх да не се изпусне кокалът, личния келепир или какво е това?
08.11.2019 18:09 | Савеклиева във ФБ
Като областен координатор на ГЕРБ-Благоевград искам да благодаря на всички, които подкрепиха партията в нашата област по време на проведените избори за общински съветници и кметове. И днес, както преди 4 години, ГЕРБ има избрани 76 общински съветници и запазва своята роля във всички 14 общини. Водихме кампанията открито и честно, с лице и ясни ангажименти към хората. Винаги съм смятала, че това е начинът, по който, ние, политиците трябва да работим.
Искам да благодаря и на всички колеги кандидати за кметове и общински съветници за позитивната кампания.
Честитя на всички новоизбрани кметове и нека да работят за развитието на своите общини.
Изборите свършиха. Важно е да продължим да бъдем преди всичко хора и ние, като политици, да работим за тези, които са ни гласували доверие!
08.11.2019 18:18 | До Struma.com
А защо нищо не пишете за започващото строителство на вилен комплекс непосредствено до Кръста над града от стария мошеник Петко Търпанов?
Изкопа е вече готов.
08.11.2019 18:42 | Мили Ванили
Благоевгард ще върже и цъфне сега с кмета марионетка на Стрина.
08.11.2019 18:49 | старогражданин
Такива "отличници" като Савекелиева съсипаха дясното в Югозапада през годините. Познавам отличници, които 30 години не падат по гръб. "Първи сме по показатели в страната" А процентите им-1, 33%. Що не видях...
08.11.2019 19:01 | Кучката
Защо пък са го викали Поли съм озадачен та той не е наш кандидат. Да върви там при Дончо.
08.11.2019 19:06 | Елза
Защо Бисер Михайлов да подава оставка? Най-логичното ще е оставка да подаде Даниела Савеклиева, която е областен координатор на партията. Градска легенда гласи, че в била доста близка с Цветанов и Камбитов. Тя трябва да се маха, а не да се крие като мишка!
08.11.2019 20:36 | Аман
Защо да се разправяме ние обикновените хора като ни ползват само за избори кучета лаят кервана си върви . Нито предишните нито ново избраните ще оправят нещата демек мижи кьорчо да те лъжа всичко е лъжа и измама . Кой и как ще върне младите в България това са 30 години само емиграция . От първите емигранти вече чакат пенсии и техните деца не биха се върнали защото са си завършили образование и са си на хубави и платени работи. Е сега сами помислете какво става с България загива
08.11.2019 20:52 | Георги Георгиев
ГЕРБ изгуби изборите за кмет в община Благоевград, затова общинският ръководител на партията трябва да си подаде оставка. Ако е мъжкар, де, и ако му пука за ГЕРБ.
08.11.2019 21:38 | ?
Ами Иван Стойчев (Кравата) в Белица кога?
08.11.2019 22:01 | 123456789
Госпожо Савеклиева, подайте си оставката, даже и като депутат- най-слабият! Много недостойно поведение! Чакате господин Борисов да го направи вместо Вас!
09.11.2019 02:56 | DOG
Още се надате на някаква промяна, като ..... на пияни жени.....
Кадрите в общината са от времето на Причкапов. Едни и същи финансисти и секретаря са в едни и същи схеми и далавери. Вие си мислите, че нещо се променя с ново име на кмет. Голям майтап - той па е и независим...
09.11.2019 06:31 | Сирма Войвода
За съжаление, не разбирам защо въобще сте имали надежда за нещо. Властта (дори и да е ГЕРБ) като яхне "вълната" винаги се получава така че в последните години от "господството" се "краде" до гуша. То всичко започна със Скаптопара и невъзможността на Кмета да застане достойно и да каже "не" на магистралата; да се разбере защо се позволи закриването на Булгартабак и други предприятия. Здравеопазването и липсата на икономически растеж и работа остана на задно място. Панелките бяха санирани и улиците оправени ама основните проблеми с корупцията и "връзките" навсякъде и "интересна клати феса, " останаха. Затова и хората се изнесоха, защото кой Кмет живее извън мястото - този който се страхува да живее заради гузна съвест. Не е ли така? А за партията ГЕРБ - това си е вече до техния морал и етика и дали поддържат такова поведение. Трябва да се направи старателна след-изборна "дисекция" на положението и с някаква отговорност да се каже за какво става дума, наистина, без лъжи.
09.11.2019 06:57 | тетимов
А В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ КОЛЕТО ДЖИНГАРОВО КАКВО ЧАКА. АЙДЕ ВЗИМАЙ СИ СВИРКАТА ФИЗКУЛТУРНИКО И ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ГЕРБ. ОСТАВКА! ОСТАВКА!
09.11.2019 07:13 | възродителен процес
От днес нататък Савеклиева ще се казва Мишковица
09.11.2019 07:57 | Иван Иванов
Така е още преди няколко месеца една анонимнна група изпрати писмо до Бойко Борисов да смени кандидата за кмет, самозабравилия, се Камбитов той не ги послуша и не се замисли е затова резултатите са такива защото дори гербери гласуваха против него
09.11.2019 08:55 | старогражданин
Иван Иванич, Окото увисва при новата обстановка. Илиан Георгиев също. А Герб не може да се остави на автопилот в главния град на Югозапада.
Поне половината от подкрепящите оставката на Бисер са от вечната агитка на БСП срещу него. Къде се буташ???
Проблем №1 е кой управлява новата група на Герб в съвета. Борисов или Цветанов. Чак след това ще се дебатира за опозиционно поведение. До понеделник всичко това трябва да е приключено. Отлагането е първи признак за тежък проблем. И ти ли ще ликуваш ако се случи???
09.11.2019 08:57 | ?
Савеклиева да си ходи скорострелно. Такава долна женица, която съсипа всички структури на ГЕРБ няма. Срам, позор и нахалство. Колко трябва да си безочлив да се правиш че нищо не е станало? Вън веднага мишко проклета
09.11.2019 11:09 | Бойко Борисов
Спокойно! Всичко виждам! Даниела Савеклиева ще си иде в родния град Симитли. Бисер Михайлов ще се прибере в родния Кюстендил. В ГЕРБ- Благоевград ще сложа сега аз, кадърни хора, които години наред бяха стъпквани от не можещите им ръководители. Времето, в което се доверявах на Цветанов, Савеклиева и Камбитов свърши.
09.11.2019 12:13 | Гоце Делчев
Ей, толкова нагли и нахални същества, като НАЗНАЧЕНОТО ръководство в Гоце Делчев от госпожа Савеклиева - НЯМА! Вчера нашите провалили се убавци се заклеха, като общински съветници - постигнаха мечтата си. Водиха някаква тайна кампания, защото почти никой не разбра за нея - резултатите показват същото. Назначеното ръководство на ГЕРБ Гоце Делчев всеки ден демонстрират нещо си, но вече и аз не знам какво - те са ПЪЛЕН ПРОВАЛ! Мислех, че поне Пръков има някаква съвест или морал и след погрома ще си даде ОСТАВКАТА, но не! АЙДЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ДАВАЙТЕ СИ ОСТАВКИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТОВЕ И КАТО СЕ НАУЧИТЕ ДА ВЛИЗАТЕ ПРЕЗ ПРЕДНАТА, А НЕ ПРЕЗ ЗАДНАТА ВРАТА, МОЖЕТЕ ТОГАВА ДА СЕ БРОИТЕ ЗА ГРАДСКИ ПОЛИТИЦИ! СРАМ, СРАМ, СРАМ - СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!
09.11.2019 12:59 | БАЙ ХУЙ
НАЙ ДОБРЕ И ТИКВАТА ДА ОСВОБОДИ БГ ОТ КРАДЛИВОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ И ДИРЕКТНО В ЦЕНТРАЛНИЯ 8КИЛИЯ С ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ
09.11.2019 14:38 | Фики
Бойко,
Разкарай и Бисер и Даниела. Втората отвращава хората. Птоумей го час пи скоро. Ако ли не ще се видиш март 2021
09.11.2019 20:55 | Бойко
Бисер Михайлов е събрал партията в региона и е предложил да дават заплатите си в Централата на ГЕРБ като извинение към Бойко Борисов! Само и само да запазят постовете си!
09.11.2019 20:58 | Вики
Навремето депутатката от Разлог Росица Тоткова заедно с петричкия депутат Орфей Дуевски помогнага СДС в Благоеврад да загуби, последа идиотката Гроздилива от НДСВ и сега отново за сметка на тъпата Даниела Савеклиева нещата отидоха на дъното. Така е било и ще бъде когато управлението се дава в ръцете не на разумни жени които разбират от политика и управление, а в ръцете на тъпачки, кариеристки и интригантки. Политика се прави с ум, не с вдигане на крака и подмазване на ръководството на партията. политика се прави от хора които милеят за града и хората, не такива дето назначават роднини и приятели около себеси и се обграждат с тъпаци и подмазвачи. хубав вот направихте Благоевград. Успех.
09.11.2019 22:21 | парк
Пълна проверка и на сестрата на Шопова - Таня Спасова. Какви проекти е поела и за колко пари. Тя дори е започнала да кадрува /да назначава свои хора/. С какви пари си е купила апартамента. Малееее ужас. то бива, бива но това вече е наглост. да се маха и старата Шопова/ и тя на щат в общината/
10.11.2019 14:03 | Комита
Айде и Бръчков. Даси подаде оставка
01.12.2019 14:40 | Алооо
А Донева кога! Цял живот връзки в това семейство.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар