Спука се поредният политически балон в Благоевград! Административен съд разби илюзиите на съветниците-опозиционери и потвърди решението на ОИК по казуса "Камбитов"! Кметът пак Грешка няма!
07 май 2019 14:14 Mobile watches 30363 прочита Mobile comments 65 коментара

Състав на Административен съд - Благоевград, председателстван от Саша Алексова, отхвърли 4-те жалби срещу решението на ОИК, оказала да прекрати правомощията на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и удари в земята нахъсаните да съборят градоначалника шепа опозиционери..

Казусът "Камбитов" бе разигран от опозиционерски настроените общински съветници в местния парламент, които поискаха ОИК да прекрати правомощията на кмета Камбитов, тъй като за ден той е бил управител на фирма и кмет на общината. Това, според жалбоподателите, е нарушение, достойно да детронира градоначалника..

Според жалбоподателите случая имало погазване на член 41 от Закона за местното самоуправление. Затова съветничката Злата Ризова първа сезира общинската избирателна комисия, а в последствие към нея се присъединиха още няколко съветника и БСП..

Юристите на ОИК след извънредно заседание, отхвърлиха жалбата на Ризова и решиха казуса в полза на кмета Камбитов. Уверени в правотата си обаче, опозиционерите подадоха нова жалба, ангажирайки Административен съд, този път срещу решението на ОИК. И на свое заседание днес административният съд потвърди решението на ОИК, мотивирайки се, че жалбоподателите Злата Ризова, Калоян Ханджийски, протестъра Н. Кутанов и Валери Смиленов, нямат правен интерес от подобни действия. "Сериозният коз 41", който съветниците опозиционери развяваха дни наред, сигурни, че са "намерили цаката" на общинския кмет, отново се оказа пушилка.

Съдът отхвърли жалбите на съветниците, показвайки им, че опитните юристи на ОИК Благоевград правилно са преценили ситуацията по казуса и са отхвърлили жалбата на Ризова... "Това, което разследващите опозиционери разкриха и този така РАЗМАХВАН ЧЛЕН... 41 от ЗМСМА, се оказа обикновена техническа грешка, по която има заведено дело за заличаване. Оказа се, че подобна съдебна практика няма, а случилото е императив, прилагат се правилата на закона, А вносителите на жалбите не са разчели правилно решенията на конституционния съд в частта им "за мандат", "по време на мандат" и произтичащи от това ЗАКОНОВИ разпоредби", коментираха казуса опитни юристи.

ОПОРНАТА ТОЧКА НА ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, член 41 се прилага, когато има обстоятелство, а в случая такова няма, СМЯТАТ ЮРИСТИТЕ, стъпили на закона.. Всичко това бе казано официално още при решението на ОИК, но компетентните юристи, съветващи опозиционерите, твърдяха, че юристите на избирателната комисия, четат законите "политически", съобразявайки се със силните на деня, и вменявайки им юридическа некомпетентност.

Истерични бяха писъците на съветниците опозиционери, че комисията е политизирана и, че е взела решение в полза на Камбитов, без да се съобрази със законността. Съдебното решение обаче показа нечия друга крещяща некомпетентност и категорично непознаване на законите, анализирани и прочетени като дявола евангелието..

ЯЗЪК! СПУКА СЕ И ПОРЕДНИЯТ ОПОЗИЦИОНЕРСКИ БАЛОН! ОТНОВО ВДИГНАХА МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!

Прави впечатление, че напоследък нещата на опозиционерите не се получават. ЧУДЯТ СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ, вдигат вой до небето по някакъв казус, тиражират обвинения, търсят проверки и когато резултатите и отговорите на институциите показват категорична несъстоятелност на твърденията им, мълчат и не си правят труда дори да публикуват, РАЗОБЛИЧАВАЩИЯ ГИ резултат от проверките.

Иначе са големи "разследващи", много компетентни, но се оказа, че тези, които ги съветват в атаката им срещу градоначалника, с юридически, журналистически и всякакви други консултации, показват характерна и задълбочаваща се НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.

За пореден път светна сигналната лампа, че ОПИТИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ДА МАНИПУЛИРАТ, ПОДВЕЖДАТ И ДОРИ ДА ЛЪЖАТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА В СВОЯ ПОЛЗА, ЗА ДА ПРИЧИНЯТ ВРЕДА НА ГРАДОНАЧАЛНИКА ВСЕКИ ПЪТ УДРЯТ НА КАМЪК!

Предизборната битка нагази в дълбоки води, които не са за всеки. А местните опозиционери-СЪВЕТНИЦИ показаха, че не са добри плувци и всеки път, когато нагазят на "дълбокото" с цел дискредитиране на кмета Камбитов - СЕ ДАВЯТ, СГРОМОЛЯСВАТ СЕ С ГРЪМ И ТРЯСЪК, мъчейки се да въвлекат в игрите си институции и общество.

Политиката обаче е сериозна работа, а не клоунада, където всеки палячо бърза да покаже номера си. Политическата клоунада в Благоевград вече отегчава публиката, а ефектът, които опозиционерите търсят отдавна се превърна в дефект, който ще им изиграе лоша шега на предстоящите местни избори...

П. Иванов

65 коментара
Коментирай
07.05.2019 14:17 | Шишо бакшишо
Усмихнатия крадец от село Падеш.
07.05.2019 14:19 | Истината
Ако този на снимката случайно спечели наесен, в Благоевград ще останат само държавните калинки - герберасти, две три фирми, които незнайно как печелят всички обществени поръчки, пенсионери и роми.
07.05.2019 14:21 | ИЛИЯ
КОГАТО ИМА СМЪРТ, ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРИ _ХРИСТИЯНИ ВИКАТ СВЕШЕННИК, ГЕРБ УМИРА И ВИКНАХА ПАПАТА.
07.05.2019 14:26 | Зарзавата
Чудя се защо не си смените името на "Камбитов. ком". То бива и бива четки, ама направо преигравате вече! И моля, не трийте коментара ми, защото отговаря на всички изисквания, поставени от Вас самите!
07.05.2019 14:31 | стивчо
Тук е написана истината, кмето е голем играч, трудно ще го хванат неподготвен, колкото и да ми се иска герб нема да си остават магарето в калта да страда зарежете
07.05.2019 14:32 | шишоооо
аз не съм виновен злата мариетова алпиева и братя те ме набутаха аааа ше реваааа
07.05.2019 14:47 | Иво
Цветанов, банкера Василев, Манолчо, суджука от Добрич, Арабаджиев, Банев и-много по големи играчи от Камбитов ги разкриха, та него ли няма?
07.05.2019 14:52 | Добри Атанасов
За десет години Боко от Банкя направи България на първо място по бедност, корупция и смъртност в цяла Европа, Насето от Падеш е еквивалент на цар-тиква, обезлюди Благоевград, живеещите тук са с най ниските доходи и дишат най мръсния въздух в България, за корупцията, неспазените обещания и лъжите е излишно да се пише.
07.05.2019 15:33 | ...
смешници... толкова сте жалки... имам чутството че от лизане на задници сте забравили какво е честност, достойнство .... дори и за момент не допускам че има натиск - напротив. ПРавите го по собствена воля, защото получавате удовлетворение...
07.05.2019 15:37 | =======
е как така се получи, това са толкова опитни юристи,.....
07.05.2019 15:41 | българи юнаци
в България всички разбираме от политика, мачове и право.. е затова сме на този хал, законите не само се четът, има нещо като практика и практикуване... ама защо ли се чудим на резултатите.
07.05.2019 15:46 | кучката
Кмете черпи ги на патерица за рождения ден.
07.05.2019 16:07 | Злата Ризова
Едностранното представяне на случая говори за субективност! Дали тя идва от партийна зависимост или финансова такава, е без значение! Това не е журналистика! Обслужване е!
07.05.2019 16:12 | Георги Георгиев
Ало, Анева, Злата, Янчева, какви ги говорихте, каква стана тя.
И защо ни заблуждавахте? Пак изгубихте. Този път и авторитетите си. Жалко за вас!
07.05.2019 16:22 | Фидел Кастро
Толко ли изпадна Злате, голямата юрисТка, та почна и по форумите хаха
07.05.2019 16:34 | Gg
Ясно е че Камбитов никой не го иска в Благоевград, но пак ще гласуват 4-5 000 умрели, който всички знаем защо не се вадят от списъците и пак ще е той! Преди години всички в околията работехме в града, а сега от Благоевград работим по Перник и София, защото тук всичко се затвори!!! А беше най хубавия град, а сега тъне в мизерия
07.05.2019 16:42 | Gg
ти специално не работиш ни в перник, ни в софия, знаем те в кой стар бсп офис си и кой ти дава 300 лева, за да злобарстваш по форумите, щото друга работа и не можеш да си намериш ампутиран, недоклатен бесепар
07.05.2019 16:50 | Горна Джумая
Моля, не бъркайте вестник, Струма, ( книжното издание ) с ъс Струма online. Това са две съвсем различни издания. Преди няколко години журналисти се отделиха от вестник, Струма,. Те са тези които пишат за временният сайт Струма .online и който сайт обслужва интересите на Кмета, Христина, и ГЕРБ.
07.05.2019 17:00 | Симеон
До ввсички коментиращи:
Много обиди и квалификации се изсипаха по кмет, опозиция, ОИК, сега съд. Истината е, че такъв е законът. А и докато все още сме правова държава, прилагането на законът е с приоритет. Всичко останало са приказки, подходящи само за в сряда на пазара.
07.05.2019 17:26 | Кокопев
кАМБИТОВ, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СИ
07.05.2019 17:32 | Добри
До колко часа и в коя стая в общината си дупе-лизачо?
07.05.2019 17:34 | Щерев
Трябва да си сляп, луд или на държавна хранилка (или и трите заедно) за да не видиш как Благоевград бавно, но сигурно загива.
07.05.2019 17:36 | Мони
Медиите съобщават днес, че Благоевград е след Видин по доходи ! Срам и позор! А гробарите се гордеят с това и с факта, че родния ни град загива заради некомпетентния Камбитов. Крадлив, безпардонен и цинично нагъл! И пак се напъва да следващ мандат. С какви очи бе кардливко? Обрече благоевградчани на мизерия, докато ти благоденстваш на наш гръб! Човер, който не може да оправи собствения си живот не може да управлява общината ни!
07.05.2019 17:36 | РОСЕН
ЩЕ ПРИЗОВА НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ БЛАГОЕВГРАДЧАНИ, ДОКАРАНИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ И НАЗНАЧЕНИ НА ДЪРЖАВНИ МЕСТЕНЦА ДА НЕ КОМЕНТИРАТ СЪСТОЯНИЕТО НА ГРАДА, ВСИЧКИ НОРМАЛНИ И НЕОБВЪРЗАНИ С ПАРТИИ ДЖУМАЛИИ ВИЖДАМЕ КАК В ПОСЛЕДНИТЕ 8 ГОДИНИ БЛАГОЕВГРАД ВЪРВИ НАДОЛУ И ЗАПАДА.
07.05.2019 17:39 | Венци
Браво за Камбитов, беше ясно. Ама нали Дончо е отворко, ха сега да му е вътре
07.05.2019 17:41 | Ники
Колкото и да се напъваш, за теб няма евтин апартамент, а наесен пак ще се боядисаш, няма да ти е за първи път.
07.05.2019 17:45 | Чичо Данчо
Скоро очаквайте магистрали гейт, единственото, с което се гордее цар тиква ще се срине. В България се строят най скъпите и некачествени пътища в света, сега идва проверка от Европа и доста гербери ще изгорят.
07.05.2019 17:57 | минчо
Струма не пишете глупости ! Жалбите са 5, и 4 са прекратени, но е една - тази на БСП е допустима и ще се насрочи за разглеждане в най- скоро време, таке че никой не е"спасен"
07.05.2019 18:13 | Здравейте, Струна,
Моля ви, коментирайте безпристрастно! Нека ГРЕБ да е над всичко, но вие ТРЯБВА да коментирате безпристрастно. Вие не сте орган на областното и общинското ръководство на ГРЕБ. Ако имате капка морал, съвест и чувство за достойнство - ще ме чуете. Представяйте само фактите, а ние - читателите ще си правим изводите. Разбрахте ли ме? А?
07.05.2019 18:26 | Чичо Данчо
В сайтчето са се събрали платени подлоги, аматьорчета.
07.05.2019 18:35 | Паола
Простоват, но амбициозен,
Отдалеч ще го познаеш- рошав е и малко грозен,
Столът кметски е неговият блян,
Все крои и мисли пъклен план.

Но целта му е химера,
Туй е ясно не от вчера,
Знаем що за стока Каолоян е,
За велик се мисли, всъщност срам е.
07.05.2019 18:37 | гражданин
Това беше супер смешна атака. Няма за какво да се хванат така наречените опозиционери и се хванаха за най - смешното нещо. Вместо да се занимават с глупости и режисирани атака да вземат да свършат и те нещо полезно за града
07.05.2019 19:08 | Филип
А кмета какво полезно свърши за 8 години? Направи кръст над града, скоро може да сложи надпис - тук почива Благоевград.
07.05.2019 19:10 | Васко
Сбогом герб, сбогом Наско. Дано скоро в Бобов Дол ви кажат-здравейте.
07.05.2019 19:40 | Виктор Николаев
Подмазвач, наесен и ти кмета на село.
07.05.2019 19:41 | Кокиче
Дончо, Злата и Каната потънах. Браво, Камба, удри тия смешници
07.05.2019 19:45 | Паола
Албина, Злата, Калоян…
За Благоевград са срам…
Прибавим ли Дончо към тях-
Четирима достойни за смях…

Правят си тайни завери,
Лъжи все говорят –кой както намери,
И кмета много им пречи,
Щото от нивото му са много далече…
07.05.2019 20:03 | Генчо
Сигурно неуспелите вече обмислят следващ ход. Но то не е само да искаш, трябва и да можеш, че и да го направиш като хората. Никак не им се получи с член 41 - нито в ОИК, нито в съда. Дали сега ще викнат световните медии, които за малко да отидат и на брифинга им в София...
07.05.2019 20:06 | Матроса
Много шум за нищо. Това се получи от целия напън на така наречените опозиционери. Големият проблем за обикновените граждани е, че те не предлагат никаква алтернатива. Само отричане, обругаване, охрачване. И нищо градивно, нищо полезно. Така няма как да им се получат нещата и наесен на изборите.
07.05.2019 21:01 | Обективен невъзвращанец
Отдавна живея в чужбина и констатирам все повече тъга и печал в родния ми град. Празни паметници (кооперации), никаква зеленина, празни магазини за отдаване под наем, все по-малко студенти, липса на перспектива. Никак не са добре нещата, няма нужда да съм политически пристрастен (аполитичен съм, партиите за мен са едно ненужно зло). Жалко за веселия и жизнен град, който помня от детските ми години...
07.05.2019 21:19 | Паола
Изборите наближават вече,
А Дончо и Злата от целта си са далече,
Камбитов превъзхожда ги категорично,
От това и няма нищо по-логично.

Бали, Милано… Ех, че екзотика,
Долавям дори и малко ,
За хорското доверие, обаче друго е нужно,
Хайде, по-добре, омитайте се дружно.
07.05.2019 21:25 | Цвети
Дааа, балончето се спука! И сега как да ви вярваме г-жо Зла, г-жо Алпина Анчева, г-жо ОтДупницаноживеещатук, г-н Дон чо? Административния съд отхвърли всички ваши жалби към кмета!? Вие така ще ни подвеждате и за други неща! Нещо я втасахме а?!
07.05.2019 21:25 | Виктор Николаев
Единствените платени тролове във форума са герберасти, уредени на държавна хранилка.
07.05.2019 21:27 | Мартин
Един и същ болен герберски мозък пише за Албина, Злата, Калоян, Дончо, герберасти разберете го-всички нормални жители на Благоевград не искат кмета и цялата крадлива шайка герб. Зад него са калинките, фирмите близки до властта и ромите.
07.05.2019 21:31 | Цвети
Къде е ХубавецаИван (Калоян). Да не боядисваш пак Дядо Благоев а!? Аз очаквах и ти да поемеш отговорност за фияското с решението на Административен съд Благоевград свързано с кмета на Благоевград? Хубавецоиван давам ти идея! И тя е да се автобоядисаш сам! С цвят "Каки"...
07.05.2019 21:36 | Калоянчо
Взимай хапчетата редовно, герберско куку.
08.05.2019 00:23 | Папата
Но защо така с тоз агресивен тон, бе чедо мое и Господне. Нервите си сдържай ти или се Смири! Остаряваш златолинко, а ти оглупяваш дядо мраз, а ти Алпина от Пирина, на чий отново обещаваш бъднини, о неразумни, о, кардинали, о, фалшификатори, да се свети името Господне и той да ви е един отец Бали от Първомай и само бело да ви дай
08.05.2019 00:29 | Георги
Няма ли да спиш герберски трол? Знам, че в общината по цял ден мързелувате и ползвате безплатен нет, но не прекалявай с хвалбите, че скоро герб и кмета си отиват, а след това и ти с тях в родното си село.
08.05.2019 00:38 | Злата Ризова
Тия па бсп всичко безплатно, йончева тиражира ГЕРБ си отива. Алоо, ти си отиваш, при инфантилния серго с 8 дечиня. И там за 5 години ще получаваш колкото български пенсионер за десетилетия. Защото касичките на бсп изпразниха на хората парите за пенсии, помните ли. И не, не работя за общината. Просто съм актуална.
08.05.2019 02:15 | Ръканто Куртабиле
КамбитOFF!
08.05.2019 09:46 | Кольо
Добро утро герберско мишле. Вземи си блудкаво кафе от партера на общината, на обяд не забравяй мазната баничка от Бакалов и цял ден мързелувай с безплатен нет в някоя стая в общината.
08.05.2019 09:50 | ....
ЯЗЪК
08.05.2019 10:17 | 188
Вместо само да пречите и да вадите разни хартийки и ....пр., вземете да свършите нещо полезно
08.05.2019 10:34 | До Струма
И вие нямате грешка с лизането на задника на Недялко. Ама нормално, друго не се очаква от хора със средно, лесно се водят за носа.
08.05.2019 10:34 | Анализатор
На крива ракета (кмета) космоса (опозицията) и пречи.
08.05.2019 13:04 | Герб =гроб
Камба, защо и бг радио избяга от Благоевград?
08.05.2019 15:57 | Валя
Егати злобните хора има тук!? Мале, мале
08.05.2019 16:02 | Еленко
От кога да пишеш истината се нарича злоба?
08.05.2019 16:09 | пешо
Нищо не е свършило зарята е пътник има обжалване тук съдиите са наплашени .Вас ще го изхвърли спокойно приклучи му мандата краде що краде тежки дни го очакват.....
08.05.2019 17:10 | пешка
пешо, вземи да ес ограмоти малко, ама знаем те, толко ти екамбанката, селчо, с малък... потенциал
09.05.2019 13:57 | Чавдар
до ГЕРБ=Гроб
поинтересувай се мазняр.....
Благоевград и БГ Радио подкрепят Пловдив, носител на приза Европейска столица на културата. По тази причина церемонията, тази година, еднократно, ще се проведе именно в Пловдив на 22 май, зала Колодрум.
На 14-15 юни големите победители ще пристигнат в Благоевград за грандиозен концерт в парк „Македония“.
09.05.2019 15:27 | Герб=гроб.
Ти си умопомрачен гербераст-дупе лизач. Не виждаш ли, че всичко читаво бяга с 200 от града?
09.05.2019 21:17 | Чавдар
Какво общо има това че бягат с това за БГ радио в Пловдив.
09.05.2019 21:57 | Герб =гроб
Само ти и още 100-200 заблудени герберасти не виждат, че, всички напускат потъвашия кораб Благоевград, в Пловдив се продават билети за наградите на бг радио, тук 5 години бяха безплатни дотирани с няколко стотин хиляди лева общински пари, сега вече някой го е страх от проверка и.... уж ги подарява в на Пловдив.
18.05.2019 16:39 | Ted
Кметът дойде с огромни дългове, продължи да търгува с дървен материал без да плаща и му дават щото е Насо, нашия човек. Не можа семейството си д а задържи, та чакаме от такъв човек да бъде в полза на гражданите. Освен злобари и неграмотни какви назначи ?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар