Учредиха в Благоевград новата партия "Български гласъ"! Ексдепутатът Г. Попов е зам. председател, а шеф на охранителна фирма стана областен координатор
17 декември 2022 20:43 Mobile watches 12208 прочита Mobile comments 6 коментара

Над 500 от цялата страна се събраха днес в Благоевград за учредяването на новата партия "Български гласъ, обединила разочаровани от партиите на промяната. Начело на партията е политологът, един от най-активните протестъри пред 2020, Тихомир Василев, а негов заместник стана ексдепутатът от ИТН Георги Попов.

Областен координатор за Пиринско е собственикът на охранителна фирма Красимир Алексиев. Учредителите на новата партия я наричат "народна", тъй като произлизат от народа и ще работят за народа. Крайно време е да си върнем държавата, да осигурим добро бъдеще за децата си и спокойни старини и достоен живот за родителите ни, каза председателят на партията Т. Василев в уводните си думи, представяйки новия политически проект. 

Той не скри, че е разочарован от политическите формации на "промяната". Всеки обещаваше на протестите, че ще даде глас на българското общество, включително и формацията, в която бях аз. Бяха обаче реабилитирани политически скелети, коментира Василев. 

Сред учредители е и юристът Георги Попов, който бе народен представител от "Има такъв народ" в 45-ия и 46-ия парламент. Попов е силно разочарован от ИТН, които не са изпълнили нито едно от желанията на избирателите им, не са спазили нито едно от обещаното на хората. От бъдещата формация смятат да работят най-вече на терен и по избирателни райони, да имат позиция по всички обсъждания в пленарна зала и да подготвят законопроекти, които първо да минават широко обществено обсъждане. 

Сред учредителите на "Български глас" са още музикантът Петър Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – експерт по енергетика, Марчело Ризов и др. Партията и нейните структури по места са силно мотивирани и организирани, за да участват в следващи парламентарни, а и местни избори догодина. След събранието зам.председателят  Георги Попов посвети стих на новата партия:

Учредися нова партия

дет да варди сиромаха

и гони душманите по кърищата!!! Партия от рая и арамиии,

та дори и от чорбаджии!

Бог високо, цар далеко,

на сиромаха не е леко!

Бирници и заптиета

свряха се по тъмните кюшета!

Иде буря от тояги,

бягайте изедници апаши!

Щото сиромаха с “Български гласъ” вече се не плаши!!!

Автор: Георги Попов

 


 

 

6 коментара
Коментирай
17.12.2022 21:55 | Зрител
Леле, нови празноглавци на хоризонта…
То сегашните не се искат, а те и нови се пръкват.
Като го гледам този на третия ред на първата снимка, с право се държи отчаяно с двете ръце за главата…
17.12.2022 22:08 | Зрител
А този Красимир Алексиев май е на Пене Алексиев от Разлог син…
И май някъде го бяха били доста из Разложко…
Обикаляше навсякъде с ИТН, ама нещо не се получиха нещата.
Толкова са дребнички горките…
С едните не става, дай сега да пробваме друга простотия…
Средно образование дали има?!?
18.12.2022 21:22 | ,! ://() +! /
Тая държавица никога неа се оправи
13.01.2023 13:07 | аман
Партиите у нас се роят като пчелен кошер. Нали депутатите си направиха космически заплатите, разните амбициозни некадърници, усещащи че за нищо не стават се натискат по някакъв начин да се доберат до кацата с меда.
23.01.2023 15:03 | Сошо
Е Илко трябва да го приемат той е бил в поне сто партиииииии
23.01.2023 15:04 | Човек
Поли Кмет
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар