В година на "Избори 2019"! Сигурните кандидат-кметове в Пиринско и техните опоненти! Войната с тролове, лукавост и коварство започна!
19 януари 2019 15:18 Mobile watches 57047 прочита Mobile comments 40 коментара

Година на избори. През 2019-та два пъти ще заставаме пред урните, за да изберем първо евродепутати,а после и кметове по места и общински съвети. На лице е яростна битка. Тези, които са отгоре се борят да запазят местата си, да продължат да управляват и да решават съдбините ни, а тези, които са отдолу отказват да живеят по старому и търсят промяна.

Такова е настроението преди всеки избор. Революционната ситуация е на лице, както и очаквана промяна тази година. Ще избираме кметове и членове на общинските съвети. Със сигурност в Пиринско ще се води кървава битка, ще се родят популисти,които със сълзи на очи ще ни убеждават колко милеят за народа.

Ще развържат кесии политиците и техните съпруги и ще се втурнат в благотворителни акции и кампании, за да ни "разплачат" от умиление и привлекат електората към личните им каузи. Евроизборите ще бъдат генерална репетиция за местните и от изхода им ще стане ясно коя партия, къде се намира в сърцето на избирателя.

Местните избори пък ще са състезание,в което нови играчи с лакти, зъби и нокти, ще се мъчат да променят статуквото и изместят основните играчи в изборната битка. Със сигурност в изборите за кметове в Пиринско ще участват сегашните градоначалници:

Благоевград - Атанас Камбитов, Петрич - Димитър Бръчков, Сандански - Кирил Котев, Банско - Георги Икономов, Разлог - Красимир Герчев - кметове на управляващата ПП ГЕРБ. Червените градоначалници на Кресна-Николай Георгиев и на Гоце Делчев - Владимир Москов са фаворитите на партията си да продължат да управляват градовете си.

По малките населени места в областта се готвят за изборите като и техните кметове ще се състезават за пореден кметски мандат Там обаче битката не е така страховита като в по-големите градове на областта, затова за тях ще разкажем друг път. Месеци преди местните избори опонентите на герберските кметове все още са на тъмно.

В Сандански се знае със сигурност,че срещу кмета Котев ще излезе племенникът на предпоследния кмет на курортния град Андон Тотев, Младен Тимчев. Мълвата спрегна и депутатът от ВМРО Атанас Стоянов, но Стоянов няма да е кандидат за кмет, установи наше проучване. БСП в курортния град още се лутат дали да подкрепят Тимчев или да излязат със свой кандидат.
РЗС в Сандански са с неясна позиция все още.

В Петрич са в неведение кой ще е кандидат за кмет срещу герберския градоначалник Димитър Бръчков. Спрягат се имена на адвокати, бизнесмени, бивши и настоящи депутати. Но никаква сигурност, пък и никаква активност от страна на останалите партии.

Сив кардинал,чието име е добре познато в южния град кадрува и оказва влияние в някои политически формации, различни от ГЕРБ,чертае стратегии, пуска в ход фалшиви номинации, но се твърди, че истинските им политически ходове се пазят в тайна, за да ударят предизборно. Много не ни се връзва тази тактика, тъй като избори се готвят не само месец преди това, а се почва отдалече.

В момента в Петрич политическите партии сякаш са в абсолютна летаргия,дълбоко заспали зимен сън. Активните протестъри и играчи в изборите ВМРО са тихи и кротки, БСП пък са безхаберни и неориентирани около това как ще се справят с двата избора тази година. Разни други политически формации се групират в общи интриги и горе долу от обстановката в Петрич не можеш да извадиш никакви изводи, за това кой и как ще играе в предстоящите избори.

Все пак очакваме изненади, тъй като петричани са дейни, бързо се организират и когато започнат битка не подбират средствата и не премерват действията си. Политическите им ходове са хаотични,непредсказуеми, а това поражда "опасност" от сериозни изненади.
В Банско отчитаме спокойна предизборна година.

Икономов засега няма отявлен, изявен и деен конкурент за поста. Не можем да открием кой от курортния град ще се кандидатира за кметския пост,.И тук все още политиците се ослушват и оглеждат за номинациите си.

Плъзналите слухове, че днес, утре или следващия месец ГЕРБ ще падне, че ситуацията в страната ще се промени и чак тогава ще могат да се вземат решения кой как ще участва в изборите, са по скоро легенди от самозвани политически анализатори, които така завоалират неспособността си и липсата на кураж си да се покажат в тази обстановка, заявявайки се открито като играчи на политическата сцена в изборите. Т.е. чакаме накъде ще задуха вятърът, за да се ориентираме кой, къде ще е.

Губене на време за политиците и техните формации. И да падне ГЕРБ засега не виждаме, кой "ще се вдигне" така високо, че да промени статуквото в страната и в област Благоевград.

Разлог се управлява успешно от Красимир Герчев от ПП ГЕРБ. И тук е пълно предизборно затишие.
Многократно сме коментирали Благоевград, управляван от Атанас Камбитов.

Малки политически партии се обединиха във фронт "Антикамбитов" и политическата им битка се състои в това да броят "дупките по улиците", да словоблудстват и заливат с кал всяко добро дело направено от ГЕРБ и неговия представител Атанас Камбитов, както и да опорочават в зародиш всяко добро намерение. Тук предизборната битка започна от рано,но по скоро прилича на махленски караници, без политически стил и класа.

Наблюдавайки процесите сме категорични ,че в Благоевград не се прави политика с мисъл за бъдещето на града, а се водят битки в защита на частни интереси и набелязани цели. Воюва се с лукавост и коварство.

За сега Камбитов удържа фронта, отговаряйки на всяка нападка с оперативно майсторство и талант, демонстрирайки добро познаване на работата си, както и на политическите си опоненти, затова предвидливо прогнозира действията им. Камбитов стои добре на поста си, заради слабата засега опозиция, която също няма идея кой може да излезе насреща му в предизборната битка.

През лятото на миналата година БСП се изсили, че имат кандидат, за който писахме. Бизнесмен, собственик на местна фирма. Обаче човекът им отказа и в момента БСП са без кандидат.

Останалите опозиционери пускат слухове за този и онзи, но нищо по същество. Спрягаше се името на д-р Ал. Сакелариев, издигнат от опозиционния фронт, но нямаме потвърждение за това. Ако изборите бяха днес със сигурност промяна няма да има и Камбитов ще остане на поста си, независимо от някои градски легенди, родени от липсата на достатъчно информираност, около рейтинга му, според някои проучвания,чийто данни ще публикуваме, когато му дойде времето.

Местни общински съветници се лутат с каква стратегия и тактика да щурмуват местата в общински съвет в следващата година,сред тях има и такива с по-големи амбиции за участие в евроизборите. Правят се совалки по върховете на партийните централи за наместване в червената листа за евроизборите. Остават няколко месеца до Евроизбори 2019 и тогава мераклиите за евродепутати ще станат ясни.

Червените общини Гоце Делчев и Кресна, съответно кметовете Москов и Георгиев, ще щурмуват изборите през есента. За Москов, който е доказано успешен, битката отново ще има победен изход, ако разбира се не се откаже сам, след 6 поредни мандата. Според нас обаче, Москов ще продължи да държи руля на управлението в града. Без конкуренция.

В Кресна има известно раздвижване. На политическата сцена излезе бившият кмет на града Илиян Кръстев и се очаква зад него да застанат всички партии в опозиция на сегашното управление на общината. Кметът на Кресна Николай Георгиев поведе протестните действия срещу управляващата партия и после с тези си действия оправда пред съгражданите си, че общината му е загубила 1 000 000 лева от правителството за ремонти и развитие на града. Голяма загуба за Кресна бе това правителствено решение, тъй като в областта не остава община, която да не получи пари от правителството в края на годината.

Отряза го държавата креснеския градоначалник, а от това загубиха жителите на града. И този град започва да става оперативно интересен, тъй като леко се поразклатиха позициите на непоклатимия доскоро Н. Георгиев.

Истината е, че очакваме мръсни изборни игри. Удари под пояса, нецензурирани обвинения и лъжи, които да сриват този или онзи кандидат. Заявката е дадена най-вече в Благоевград, където се нагледахме на много помия и унизителни обвинения и ако политиците не започнат да се държат като такива,то битки в този мръснишки стил, с тролове и архаични прийоми, считаме за обречени и пагубни.

Липсата на интелигентен подход във всяко действие ще руши и без това крехкия политически авторитет на някои от участниците в предстоящите избори в областта.

П. Иванова

 

40 коментара
Коментирай
19.01.2019 16:14 | Мария
Господ да пази!
Такава наглост!
Вие хората за малоумни ли ги имате?
Какви дупки по улиците?
Кого си мислите, че заблуждавате с тези статии?
В Благоевграда има много по-важни проблеми от дупките по улиците и всички хора ги казват в коментарите под предишни ваши статии.
Затова не преиначавайте нещата, така като ви е изгодно.
19.01.2019 16:40 | Януарчо
Дрън-дрън ярина. Само си пълните страниците. Питам хората от нашата община - при кой кмет сте били добре - Вельо или Бръчков? При нито единия. Това е. Който и да е - все тая. Добре са близкия кръг хора около кмета - не повече от 200-300 души - един вид личната гвардия. Е, питам - какъв е смисъла да гласуваме? Химера е, че кмета ще ни оправи положението. С какво? С по-висока средна заплата, пенсия или качествено здравеопазване и образование? Какво може да направи, че да напълни хладилника ми или да не псувам когато ми дойдат сметките? Да, прави разни проекти - примерно парк, спортна зала. Но защо са ми, когато болницата буквално се руши/отидете и вижте тавани, врати, фасада/. За какво ми е тая магистрала, когато 90% от пътя карам по дупките на града ни, вода от чешмата не съм пил от десетки години - не смея, а казанчето на тоалетната ми се запушва от кал и шума през ден. А какво става в бойлера само той си знае. Най-добре е с едно "Майната ви... " да си направя салатка и си налея що има
19.01.2019 16:59 | старогражданин
Не може да се осъществи защитено свързване с тази страница. -Поне месец е така на моя компютър. Пътувам от Дупница до Благоевград през Самоков. Този проблем го имам само със струма точка ком. Уиндолс 10. Нито антивирусна помага, нито рестартиране. От мен любов... на инат.
19.01.2019 17:33 | Паола
Камбитов трън ви е в очите,
А властта остава във мечтите,
Я, по-добре се примирете,
Раните си оближете!
Камбитов си е кмет мечта,
Кмет на всички времена.
Вие пак сте шеста глуха,
На кой не му изнася да го ….
19.01.2019 18:15 | Паола
Изборите наближават вече,
А Дончо и Злата от целта си са далече,
Камбитов превъзхожда ги категорично,
От това и няма нищо по-логично.

Бали, Милано… Ех, че екзотика,
Долавям дори и малко еротика,
За хорското доверие, обаче друго е нужно,
Хайде, по-добре, омитайте се дружно.
19.01.2019 18:22 | Кочо
Трябва незабавна промяна . Кмет два мандата и край. Значи президент, шеф на БАН, ректори на университетите по два мандата и нямат право на трети. Практиката показва, че в първия мандат нещо свършат за общините, поетапно започват да се учат на далавера, от къде и как може да се гепят пари и най - лесно е през строителство, продажби на общинско имущество и други бандитски истории. За това два мандата и чао. Да идва нов човек . Омръзна ни да гледаме едни и същи физиономия да гледаме, които са избрани д купени цигански гласове, с гласовете на хора по чужбина ... и дописани починали хора, което масово се практикува в една от общините.
19.01.2019 18:42 | смях
БСП няма кяндиидят
Е как да има бре другари, с този смешен и неадекватен председател
БСП никога не е падала толкова ниско, колкото сега е положението в партията
19.01.2019 18:48 | старогражданин
Кочо, Кочо, кой помни думите на Цветанов около 2010-12година знае какво великолепно преметане извърши по проблема с местните феодали.
Дошло е време да помогнем на Герб да се отърве от "модела Цветанов" или да падне от власт. Скоро ще се разбере на къде вървят. Без нерви до тогава, пазете си здравето и гледайте сеир. Никога не е късно за гонене по списък.
19.01.2019 18:57 | христов
Истината е, че Благоевград наистина претърпя развитие, след застой. Камбитов успя да направи доста неща, надявам се да продължи. Червеното статъков беше рабито от сегашния кмет и Слава Богу
19.01.2019 19:07 | запознат
БСП няма и да издигнат кандидат, ZA6TOTO
В централата се викат разни местни представители-съветници и зад гърба на цялата партия и нейният актив се правят задкулисни договорки
19.01.2019 19:21 | старогражданин
Христов, няма начин да избягаш от списъка. Камбитов се обедини с червената буржоазия от там БСП-то е в чудо. Но и градът е в чудо. Друга истина няма.
19.01.2019 20:34 | Биси
Много калпави са общинските служители назначени от Камбитов. Срам
19.01.2019 21:21 | Кочо
Трябва ни хора с достойнство, морал, професионалисти, да обичат града и хората. Не трябва да се робува на партии. Няма ама грам разлика между комунисти и гербаджии, даже вторите са повече комунисти. Това се вижда и на национално и местно ниво. Някой имаха портрети на Живков, на други родители партийни секретари, свекъри любими писатели на Живков....
19.01.2019 21:34 | гражданин
Все си мисля, че онзи Дончо - Балито ще е кандидат на БСП !!
А нали и е рода със Станишев !!!
Балито, не се прави на ощипана мома, признай си, че си с БСП !!!
Иначе какъв смешник си не е истина !!
19.01.2019 23:02 | $$$
По измислена статия не бях чел. Силвия не може да си заслужи 300-та лева, които е взела за този месец. Недялко да и спре парите. Няма ефект и без това няма да е следващият кмет на Благоевград.
19.01.2019 23:05 | ......
Последни по размер на заплати, никакви инвестиции, никакви работни места. Този прекрасен град умира. Напускам страната, не мога да причинят на детето си живот в България, в Благоевград
19.01.2019 23:28 | Хь
ЗАТВАРЯ 1500 РАБОТНИ МЕСТА ПУСКА ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА.
НАСКО КАМБИТОВ
19.01.2019 23:44 | Паола
Ау, че драма, дупка има,
Екстра за съветниците трима.
Дончо, Анева и Злата,
Ся ще черпят до заплата
20.01.2019 08:25 | Жалко
Говорех си вчера с един таксиметров шофьор. Казва, че градът опустява застрашително. Няма кого да возят нощно време, за работа, по предприятия или до заводи. 200 последни мъченика от цигарената отиват на борсата. Още 300 след седмица от завода за волани-на борсата. Цехът за прелетни камини се премести в Симитли, щото тука му искали много рушвет, за заря. Градът оцелява, защото идват пари от чужбина, гастербайтери и далавера и дрога. Университетът е намалял до 5000. Вечер половината от апартаментите не светят-няма хора.
20.01.2019 08:59 | Спас
Струма. ком много плитко! Как няма да е плитко като и вашия гуро ви е оценил най-евтино. 7 бинки! А други по 15-20 са взели. Неграмотни правят джурналистика, да джурналистика. Умря журналистката в Благоевград.
20.01.2019 09:09 | 2019
ALC прекратява производството на автомобилни тапицерии в Благоевград

Южноафриканската Automotive Leather Company (ALC) прекратява изцяло производството на кожени автомобилни тапицерии в България. Чрез местното си дружество "АЛС България" компания има общо три завода в страната с около 1400 души персонал. Решението за закриване на бизнеса е взето от собственика на ALC – канадската Exco Technologies, а работниците са били уведомени в петък, научи "Капитал" от управителя на българската компания Шон Бош ..
20.01.2019 09:13 | 777
котев няма да спечели в Сандански, Герб с него ще срещне дъното.
20.01.2019 09:33 | Читател
Няма работна ръка в Благоевград затова затваря завода . Ма четете като дявола евангелието .Претенциозни некадърници работят, искат пари без работа е така не става затова ще бягат инвеститори ще се затварят фабрики . лесно е да седиш да къцкаш коментари да се водиш в бюрото по труда и по цел ден да пиеш кафе, безделници
20.01.2019 10:03 | така
Как да има работна ръка, като дългогодишното управление на ГЕРБ я прогони от града и страната бе философ? И как точно очакваш да ти работят с немска производителност при африкански заплати? За 500 лв чисто иди ти да работиш.
20.01.2019 11:24 | &&
Докато герба е на власт и съветниците в Благоевград са едни и същи толкова години, като само сменят различни партии, това ще е в общината. Злата, Урдевци, Миладиновци, Албини, Тасковци, Мама кажа и други като тях, от години се подвизават в различни листи, само и само да продължават да са в общинският съвет. И каква файда за общината - НИКАКВА!
20.01.2019 11:35 | Костадин П.
Кой да им вярва на червените подлоги, малко ли пъти изиграха хората. Малко ли пъти напълниха банковите сметки вместо тези пари дА БЪДАТ ВЛОЖЕНИ в обекти. Камбитов не прави никак малко за този град
20.01.2019 11:48 | Галин
С такъв областен председател, като Сарандев бсп са равни на нула, като самият него.
20.01.2019 13:31 | Галин 1
с такъв общински председател, като милиционеро, бсп в благоевград се равни на нула, като самият него, даже и под нулата
20.01.2019 13:34 | старогражданин
Извинение-пробвам допълнителни защити.
20.01.2019 13:39 | старогражданин
Причината не е била в струма точка ком. Северното сияние.
20.01.2019 15:21 | Гражданин
В Сандански ше подкрепим всеки друг, но не и Котев. Нека господин Борисов провери как се облагодетелствува кметът по време на мандата си, какво направи за собствения си хотел, как не спази правилата по саниране и направи услуга на приближените си.
Стига толкова! Не искаме само приказки, а резултати за хората. Надут щад в администрацията - по двама души на един компютър и много по- лошо обслужване.
20.01.2019 16:59 | ДО Гражданин
Същото се отнася и за бръчков в петрич-с него герб удари дъното и скоро ще го разберат. Нека борисов провери личното му състояние откакто кметува+ мезонет в депутатската кооперация+2 апартамента в лебедовото кварталче до парка+250 бона от спортната зала в поделението+ 100 бона от снегопочистването +други и други от санирания на гимназията на блоковете и подобни. А същевременно в общината некадърно отношение и арогантно поведение от кмет и администрация. А и не на последно място злоупотребява с служебното си положение и за сексуални похождения-служителки от болницата, от администрацията, учителки и други.
20.01.2019 17:09 | старогражданин
В шантавите времена на старата десница половината от моето семейство гласуваше за СДС, а другата половина за ДСБ. Поне за евроизборите ще си спомниме тази практика, защото Герб няма сили да се отърве от Цветанов. Трябва да им се помогне да го изхвърлят с възможно по-малко жертви за делото. Лично мнение.
20.01.2019 17:29 | иопе
ДО Гражданин
Не говорете така, човека може да си има сериозна приятелка.
20.01.2019 22:04 | старогражданин
Според рекламната фурия от с. Кулата за 10години България е удвоила стокообмена с Македония. Според Зоран Заев за една година Македония е удвоила стокообмена с Гърция, а стокообмена с България с 12%. Нещо да сте разбрали от тия грандиозни успехи?
20.01.2019 22:13 | старогражданин
Водният експерт Тодор Гикенски от Сандански вече доста време е директор на ВиК-Добрич. За това време е свалил там загубите по водопроводите от 85% на 81, 5%.
Ето какви челници от района са в светлините на прожекторите. Лека нощ и приятна седмица.
21.01.2019 11:05 | До Паола
Моля те преди да започнеш да лижеш някои неща на партия ГРОБ, бъди сигурна че си изпила нужните ти хапчета за нормално комуникация с хората.
21.01.2019 13:37 | 0000e
Кметчето Бръчков, когато разбере с кой ще се бори на изборите ще изпада в още по- дълбоки нервни кризи. Един съвет, увеличи си успокоителните, славата ти беше за кратко
21.01.2019 19:08 | Дано
С комплимент за г-н Бръчков- една Роза с червена панделка!
08.02.2019 15:24 | Буби
Омръзва да четем едно и също. Явно Струма и общинарите живеят в друга планета.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар