Замирисва на избори в Петрич! Сагата със съветниците продължава! Още неотчетени гласове и преференции
17 декември 2019 17:27 Mobile watches 31686 прочита Mobile comments 4 коментара

Поредни действителни над 50 бюлетини, отчетени като недействителни в окончателните протоколи, бяха намерени при повторно преброяване в две секции в Петричко – една в село Яворница и една в село Кавракирово.И това се случва  в хода на делото срещу изборите за общински съветници в община Петрич.

В отворените чували, намерените валидните гласове на избирателите са за ГЕРБ, ВМРО, ССД и Коалиция „Движение заедно за промяната“. Съдията допусна и искане на кандидат-съветника от ВМРО Иван Стоилков за преброяване на преференциите му в секцията в село Кавракирово,чийто председател е от ВМРО. Там Иван Стоилков има реални 9 броя преференции, които обаче не са отчетени в негова полза.

Любопитното в случая е, че влезлият Стоилков беше изпреварен само с три гласа от третия влязъл съветник на ВМРО - Георги Стоилков. Намерените сега преференции практически водят до пренареждане на листата съветници от ВМРО.

По-рано при преброяване на бюлетини се доказа, че има промяна в мандатите на партиите в новия ОбС, тъй като излязоха много неотчетени действителни бюлетини. Сега съдията по делото допусна извършването на математическа съдебна експертиза, след която ще излезе със становище. Припомняме, че срещу резултата от вота за съветници в петричко бяха депозирани шест жалби от кандидати на различни политически формации.

 П. Костов 

4 коментара
Коментирай
17.12.2019 19:08 | Комита
Айде Бръчков у затвора със валяко Динев и боцката убийци некадърници
17.12.2019 19:53 | Христо
Кой ще плаща за тези избори отново?
Ще има ли подведени под отговорност?
Това е подигравка с хората и техния избор. Нагли сте.
Вие страх нямате ли?
Не се молете на Господ, когато раздава правосъдие. Мислете преди това
17.12.2019 20:22 | Koko
Ясно е. Избори на пролет. Герб вкарват трима четвърти на кантар
17.12.2019 23:44 | пенчо
смешки сте в този Бръчков сайт!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар