19 г. ще лежат братята, изнасилили и убили жена
12.01.2019 12:37 Mobile watches 8736 прочита Mobile comments 2 коментара
Станислав и Осман растат без родителска грижа от години

Окръжният съд във Варна призна за виновни и осъди на общо 18 години и 8 месеца затвор двамата братя Станислав Митков и Осман Юсуфов, които през 2017 г. изнасилиха, убиха и ограбиха 67-годишната Копринка Маринова в град Провадия.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като братята се признаха за виновни. По време на извършване на престъплението Осман бе на 14 години, а Станислав на 16 г. Стойността на ограбеното пък е 69 лева, допълниха от прокуратурата.

Възрастната жена бе убита в дома си в Провадия на 22 ноември 2017 г., но тялото ѝ бе открито няколко дни по-късно от съсед. Два дни преди убийството, Копринка Маринова повикала Осман и Станислав да ѝ пренесат дърва за огрев, като им платила 20 лева. Братята обаче решили да я ограбят.

Във фаталния ден те отишли в къщата на пенсионерката, нахвърлили се върху нея, като я душили и удряли с твърд предмет по главата, и я изнасилили. След това откраднали 69 лева от дома ѝ, както и вещи и избягали.


При задържането им стана ясно, че Станислав и Осман растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им бе обявен за общодържавно издирване. За двете момчета са грижеха баба им и дядо им.

За извършените престъпления присъдата на по-малкия е общо 8 години и 8 месеца лишаване от свобода, а на по-големия - 10 години.

Братята ще изтърпяват наказанията си в поправителен дом за непълнолетни до навършване на пълнолетие./fakti.bg

2 коментара
Коментирай
12.01.2019 18:43 | Само питам...
"двамата братя Станислав Митков и Осман Юсуфов"? Тия братя от различни бащи ли са или са ромеи, диверсифиращи налода ни?
12.01.2019 21:47 | Иван
Отноно цигани. до кога ще търпим?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката