Белезници: Още трима бандити са арестувани от ГДБОП заедно с бургаското страшилище Георги Илиев
10.09.2018 13:43 Mobile watches 6213 прочита Mobile comments 0 коментара

Георги Илиев, Антон Динев, Йордан Стойков и Минчо Минчев - това са имената на поредната серия обвиняеми като наркобанда в Бургас, които Специализираният наказателен съд (СНС) е оставил в ареста миналата седмица, съобщава „Флагман“. Делото по мерките за неотклонение се оказа „засекретено“, тъй като никой от прокуратурата и съда не съобщи за него вероятно заради все още отпускарското настроение, а и поради факта, че то е било на празничния 6 септември. Вместо това два дни по-късно информация излезе от Министерството на вътрешните работи.

Задържани са били 12 души. Акцията бе в началото на миналата седмица. Обвинения са повдигнати обаче на четирима. Както БЛИЦ съобщи, ръководител на групата за разпространение на дрога е 37-годишният Георги Илиев, според държавното обвинение. Най-възрастният в бандата е Антон Динев на 39 г. Най-младият е на 22 г. и това е Минчо Минчев. Четвъртият обвиняем – Йордан Стойков, е на 28. Спецсъдът е оставил и четиримата в ареста. Жалба срещу определението вече е постъпила от „ветерана“ Антон Динев. Вероятно такива ще има и от останалите участници.

Окончателно решение – дали да останат в ареста обвиняемите, трябва да вземе Апелативният специализиран наказателен съд в четвъртък. Според обвинението, групата е действала от началото на 2018 г. на територията на град Бургас. Иззети са били около 1 кг различни видове наркотични вещества - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано помещение в къща. При претърсванията са иззети още газово оръжие, ножове, палки. А в дома на лидера е открита парична сума в размер на 15 490 лв. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи – заплахи и побои, при осъществяване на престъпната дейност, съобщи още МВР.

С. Петров

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката