Експерт от ИПБ огласи страшната истина за катастрофата на Местан
16.04.2019 12:45 Mobile watches 16436 прочита Mobile comments 2 коментара

Експерти от Института за пътна безопасност ще направят оглед на мястото на катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан. Те започват собствено разследване на тежкия инцидент, при който загина 6-месечно бебе. Kметът на Кирково Шинаси Сюлейман коментира, че това е четвърти случай на тежък пътен инцидент на същото кръстовище за последните две години. "Откакто се отвори проходът "Маказа" трафикът е много натоварен.

Призовавам всички, минаващи от там, да бъдат много внимателни", каза той. "Трябва да изчакаме компетентните органи да си свършат работата, за да разберем чия е била вината за катастрофата", отбеляза Шинаси Сюлейман. Диана Русинова от Института за пътна безопасност бе категорична пред Bulgaria ON AIR, че кръстовището, на което 6-месечното бебе загина, е негодно за съвременна употреба.

"Намерихме доста данни за наличие на пътнотранспортни произшествия там. От декември 2017 г. до момента има двама загинали и осем ранени", отсече тя. По думите ѝ е немислимо да се разчита само и единствено на добрата преценка на водачите, тъй като всеки един има различна такава. И организаторът на движението е този, който трябва да мисли за това.

"Тези, които въвеждат един път в експлоатация, трябва да могат да гарантират нашата безопасност", заяви Русинова. Според първите изводи на експертите, в този район има недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно пътните знаци за обозначаване на разклона и въвеждането на ограничения.

Лютви Местан беше освободен от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост. Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза./Blitz.bg

2 коментара
Коментирай
16.04.2019 16:51 | Ооооооооо, Пепи
И коя е страшната истина, не спираме на знак "Стоп". Кръстовище като слънце, видимост отлична, поне това се видя по телевизора. Ама няма кой да спазва знаците. Те са за балъците.
17.04.2019 07:47 | новогражданин-Дупничанин
30г затвор за убиеца лютви местан-няма какво да го защитават тези изроди продажни. не е спрял на знак стоп защото за този убиец законите на България не важат той се има за турчин.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката