Инфарктен ден за пловдивския районен кмет Ральо Ралев
11 юни 2019 09:46 Mobile watches 3889 прочита Mobile comments 0 коментара

Апелативният специализиран съд ще реши днес окончателно съдбата на кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев и сочения за негов помагач Иван Делевски. Прокуратурата е внесла протест спрямо определението, с което последният беше пуснат на свобода срещу парична гаранция от 60 000 лв. Припомняме, че Делевски е обвинен за корупционна схема. Именно 60 000 лв. е и подкупът, който двамата мъже са изискали от строителния предприемач Здравко Ангелов.

Според обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление. Жалба за изменение на мярката си за неотклонение "задържане под стража" е направил и Ральо Ралев. Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район "Северен" по обвиненията за корупционни действия и търговия с влияние. Делевски обаче беше освободен незабавно, като мотивите са, че той не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.

Ралев и Делевски бяха задържани при спецакция на 30 май. Преди около 5 месеца строителен предприемач поискал разрешение за строеж. Главният архитект на общината обаче започнал да го мотае, като впоследствие му предлагал различни варианти да си заплати. Строителният предприемач подал сигнал до премиера Бойко Борисов, а той съответно до спецпрокуратурата и КПКОНПИ. Така пет месеца Ралев и неговия приятел били подслушвани, а според прокуратурата в СРС-та има достатъчно доказателства, че двамата са упражнявали натиск над главния архитект, а впоследствие било неизбежно и той да поиска подкуп от строителния предприемач. /Blitz.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар