Иван Гешев: Бойко Рашков и липсата на спецпрокуратура са виновни за бум на престъпността
24 ноември 2022 16:15 Mobile watches 3014 прочита Mobile comments 1 коментар

Главният прокурор Иван Гешев обвини политическите партии, гласували за закриването на спецпрокуратура и бившия вътрешен министър Бойко Рашков за бума на престъпността. Това стана в кулоарите на форум за пътната безопасност, организиран в резиденция "Бояна" от прокуратурата, съвместно с неправителствената организация Институт за пътна безопасност, съобщи БНР, цитирани от Факти.бг.

Според обвинител номер едно "МВР се намира в будна кома": "Това систематично, целенасочено унищожаване на потенциала в МВР, целенасочената война със съдебната власт в интерес на лично его от някои предишни министри, ще берем тези плодове: наркотици масово навсякъде, убийства по пътищата, телефонни измами, битова престъпност. Пожелавам успех на господин Демерджиев. Изправен е пред почти невъзможна задача".

Експерти и представители на институциите се обявиха за по-засилен контрол по пътищата и по-строги наказания за дрогирани и пияни шофьори. Предложенията са обобщени в документ, озаглавен "Пътна карта за развитие на безопасността на движението по пътищата в България 2023 - 2024 година".

 

1 коментар
Коментирай
25.11.2022 15:49 | Ван
Ей смешник нагъл нагъл в костите си нагъл
Мърша герберска
Та нали го свързаха и Семерджиев с теб и с Ради ланеца и тн и тн и всичко води до покровителстване от …. от прокуратурата Нима е случайност че и г-н Ясен Петров е назначен по това дело друго доказано корумпе мммм не мисля
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар