Известен наш лекар загуби битката със заразата
17 октомври 2020 18:58 Mobile watches 2496 прочита Mobile comments 0 коментара

След тежко боледуване от COVID 19, рано тази сутрин на 66 г. ни напусна акушер-гинекологът проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението в УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас, съобщиха от болницата.

Проф. д-р Хубчев бе диагностициран с коронавирус на 2 октомври и след влошаване на състоянието му, бе хоспитализиран в ОАИЛ. 15 дни колегите му се бориха за неговия живот, използвайки всички възможни методи, предаде Glas.bg.

На 20 октомври, вторник, от 12:30 ч. в Обредната зала на бургаските гробища ще се състои поклонение, с което да почетем паметта на един от достойните лекари на България, съобщават от УМБАЛ "Дева Мария", откъдето изказват своите съболезнования на семейството.

"Загубата на лекар от такъв ранг е загуба не само за семейството му, но и за цяла България", казват от лечебното заведение. 

Проф. д-р Георги Хубчев е роден през 1954 година, светило в областта на акушер-гинекологията. През 2019 г. бе избран за "Лекар на годината". Тогава получи и почетният приз на Община Бургас "Ключът от кулата".

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар