Извънредно! Евгения Банева излиза от ареста
13 юли 2019 11:01 Mobile watches 4340 прочита Mobile comments 1 коментар

Вчера по досъдебното производство в Специализираната прокуратура бе предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест. Според него се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред, съобщиха от спецпрокуратурата.

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение. След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“. С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение./Blitz.bg

1 коментар
Коментирай
13.07.2019 11:22 | да бе
Как пък все се разболяват като влязат в затвора. А тая цингарела не трябва да излиза от там
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар