Извънредно от Германия: Български гражданин е станал жертва на джихадиста, окървавил Лимбург с краден камион
08 октомври 2019 15:39 Mobile watches 4708 прочита Mobile comments 0 коментара

Един български гражданин е сред пострадалите при инцидента в Лимбург, Германия, при който камион блъсна 8 автомобила, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. По информация на германската полиция българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение.

Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти. Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и е готово при необходимост да оказва съдействие. Властите в Германия разглеждат инцидента с премазаните от камион автомобили като терористичен акт.

Според източници на телевизионния канал ZDF, шофьорът на камиона имал „минало на терорист”. Става въпрос за 30-годишен мъж със сирийски произход. Делото е предадено в генералната прокуратура на Франкфурт на Майн. Камионът е откаран за подробен оглед. На въпрос дали става въпрос за терористичен акт, от полицията заявяват, че при подобни случаи се работи по всички възможни версии и засега нито една от хипотезите не може да бъде изключена. /blitz.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар