Камиони, натъпкани с 600 000 таблетки "Екстази", безпроблемно минаха БГ границата, но ги сгащиха в Турция
11.01.2019 12:15 Mobile watches 7910 прочита Mobile comments 2 коментара

Два тежкотоварни камиона са задържани в турския град Текирдаг с укрити в тайници 600 000 таблетки "Екстази" с общо тегло 134 килограма. Преди това те са преминали през Румъния и България, без да бъдат задържани и претърсвани. Арестувани са трима души, предаде агенция DHA.

Ръководителят на дирекцията по сигурността Мустафа Айдън заяви, че тировете са преминали безпроблемно през Румъния и България и ГКПП Капитан Андреево, но за трафика на опасния товар предварително е постъпил разузнавателен сигнал и екипите са пристъпили към операцията. "Предотвратихме употребата на наркотици от гражданите на нашия град", коментира още Мустафа Айдън. Според него операцията е извършена след дългосрочно проследяване.

Полицията е последвала камионите, веднага след като са напуснали турското ГКПП "Капъ куле" при Одрин, спряла ги на изхода на магистралата в района на Текирдаг. Той коментира, че този удар е спасил поне 1 милион души и отбеляза, че това е първият за тази година товар с рекордно количество дрога. Арестуваните са с инициали Й.Д., Й.Г. и Ф.Ю., не се разкрива граждани на коя държава са те, нито каква е регистрацията на тировете./blitz.bg

2 коментара
Коментирай
11.01.2019 13:44 | Януарчо
Ако бяха хванали пратката митничари и капепейци щяха дасе надпреварват да се хвалят. А сега?
11.01.2019 17:30 | тамерланд
А СЕГА ЯДЕЦ НЕСЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ПОД МАСАТА
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката