Любовници от България измислиха страшна схема да трупат пачки в Никозия, но...
14 май 2022 00:41 Mobile watches 7350 прочита Mobile comments 2 коментара

Българи са задържани за телефонни измами в Кипър, съобщава БНР, позовавайки се на електронното издание на кипърския вестник „Филелефтерос“. 

Полицията в Никозия е задържала двойка от България и 25-годишен пакистанец. Според информацията тримата са участвали в престъпна схема, с която са взимали пари от възрастни хора под предлог, че техни близки са пострадали и им е нужна лекарска помощ.  

Задържаните ще останат в ареста 8 дни. 

Преди няколко дни трима възрастни хора са били убедени по телефона от групата да изтеглят пари от банка и да ги предадат на посредник на мним лекар, за да не загуби техен близък крака си.

Осъществени са 40 телефонни разговора с цел да се получат пари за фалшиви медицински процедури. Разследват се обаждания, направени в периода 16 април – 4 май.  

Организираната група избирала жертвите си на случаен принцип. Според информацията телефонните разговори се водели от чужбина, а получените с измама пари по всяка вероятност веднага са изнасяни от острова./блиц.бг

2 коментара
Коментирай
14.05.2022 22:44 | ���. K������� ������
БАСИ ТЪПОТО И НЕАДЕКВАТНО ЗАГЛАВИЕ :)))
16.05.2022 13:49 | До дебила К
Охоо и дебила с ник"К" се появи, поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си от герберастите на държавна хранилка, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар