Майката, убила дъщеричката си с 10 удара с нож, страда от параноидна шизофрения
28 юни 2022 15:43 Mobile watches 6724 прочита Mobile comments 1 коментар

30-годишната Лиляна Халкалиева, която уби 8-годишната си дъщеря Вилияна на 1 юни в пловдивското село Желязно, страда от параноидна шизофрения и не може да носи наказателна отговорност. Това е заключението на съдебно-медицинската експертиза, съобщиха "24 часа" и "Трафик Нюз".

Сигналът за майка и дете в безпомощно състояние бе подаден около 9.20 ч. в Деня на детето на тел. 112. Пристигналите екипи на полицията и Спешна помощ установили, че Лиляна и Вилияна са с множество прободни рани от нож. Двете са транспортирани до УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, но въпреки усилията на лекарите, момиченцето е издъхнало.

Аутопсията установи, че детето е било намушкано 10 пъти с нож. Самата Лиляна също бе в тежко състояние и бе оперирана в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.  В момента младата е настанена в психиатричната болница към затвора в Ловеч. Пловдивският районен съд е уважил искането на прокуратурата Халкалиева да е под принудителна медицинска мярка. 

При извършване на престъплението 30-годишната майка е била в психическо състояние, което не позволява да тя носи наказателна отговорност, категорични са експертите. Лиляна е била самотна майка. Тя живеела в Желязно с майка си и вуйчо си. Съседи на семейството разказаха, че детето било кротко, а Лиляна гледала момиченцето с много любов. Тя била безработна, въпреки че има завършено висше образование./Dir.bg

1 коментар
Коментирай
29.06.2022 20:29 | Стефчо
Пуснете я тогава да бастиса още някой...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар