Мъжът, счупил челюстта на младеж на плаж, е полицай в изпитателен срок
10 юли 2024 16:29 Mobile watches 4372 прочита Mobile comments 1 коментар

Мъжът, счупил челюстта на младеж на плаж "Градина", е полицай от Бургас, научи bTV. Той ще бъде дисциплинарно уволнен. Владимир Радев и негов приятел разказаха, че са безпричинно бити по време на парти.

Пострадалият обясни пред bTV, че са били в бар на събитие за Джулай морнинг. При влизането бутнали декор и пица, след което охранител посегнал на едно от момчетата.

„Аз отидох да видя какво се случва. Още преди да съм се доближил, получих силен удар в лицето и паднах на земята. Приятели ми казаха, че ми е разбита челюстта. Аз не усещах нищо заради адреналина“, разказа Владимир.

 

 

"В средата на седмицата е получена оперативна информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от затвора в Дебел. В хода на издирвателните мероприятия тази информация не е потвърдена", обясни на брифинг главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

След това е получена информация, че вероятният извършител може да е служител на МВР. Снимковият материал е изпратен в различни формати на групи, които са между служителите на МВР с цел неговото установяване.

 

 

На 6 юли е установено, че става въпрос за служител на Четвърто районно управление в Бургас, обясни Кангалджиев.

Междувременно е изискана цялата информация за всички служители на съответната фирма, охранявала мероприятието. Нито един от 52-мата охранители не е установено да е извършителят, уточни главният секретар на МВР.

 

„След като установихме служителя, влязохме в контакт с наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Бургас и е създадена организация за провеждането на процесуално-следствени действия. Тъй като те трябва да се извършват в присъствието на потърпевшите, в понеделник и вторник те са били възпрепятствани да присъстват в Бургас. Днес те се явиха, извършени са разпознавания, като по категоричен начин въпросният служител е разпознат“, обясни Димитър Кангалджиев.

Служителят е в системата на МВР от 25 октомври 2023 г. Към настоящия момент е в изпитателен срок. Той е на 21 години и работи в патрулно-постовата дейност към Четвърто районно управление.

„При провежданите с него беседи той не отрича, че е бил на мястото, но не е заявявал, че е работил допълнително като охранител", поясни още Кангалджиев.

Няма данни той да е работил към охранителната фирма на мероприятието.

Служителят на МВР е задържан за 24 часа. Ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение./източник bTV.

1 коментар
Коментирай
12.07.2024 14:30 | Стефчо
ами да се дрогирате по-малко, палячо
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар