Нови разкрития за жестокото убийство в Снягово: Мехмед пребил с желязо бременната си жена, след като заклал жертвата
6.09.2018 11:51 Mobile watches 3409 прочита Mobile comments 1 коментар
Апелативният съд потвърди решението на първата инстанция, наказвайки убиеца с 18 години затвор

Бургаският апелативен съд потвърди 18-годишната присъда на Мехмед Юсеин. Той е признат за виновен в предумишлено убийство. Подсъдимият е осъден да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Въззивната инстанция споделя изводите, че извършеното деяние е предумишлено, тъй като решението за неговото извършване е било взето предварително – докато подсъдимият е работил в Англия. Мъжът не можел да се примири с факта, че докато работи в чужбина и праща пари, бившата му съпруга живее с друг мъж. Той дори успял да намери телефона на Ереджеб и го заплашвал с отмъщение, защото му отнел жената.

Убийството е извършено докато пострадалият е бил в безпомощно състояние. Престъплението разкрива висока степен на обществена опасност поради механизма на извършването му – през нощта, след влизане в чужд дом, в присъствието на хора, включително малолетни деца.

Съдът е отчел високата обществена опасност на личността на извършителя, обоснована с предишното му осъждане за кражба; нанесения след убийството побой над бившата му съпруга с арматурно желязо, удряйки я по главата и тялото; данните, че ударът срещу загиналия не е само един, предвид наличните две защитни порезни наранявания по ръката му както и седемдневното укриване на подсъдимия в гората след извършване на престъплението.

Подсъдимият Мехмед е осъден да заплати обезщетения на две от децата на убития Ереджеб съответно по 60 000 лв. и по 50 000 лв. и по 150 000 лв. за всеки от родителите му.

Припомняме, че тежкото престъпление бе извършено на 25.05.2017 г. около 01:00 ч. Тогава Мехмед проникнал в къщата на Ереджеб и семейството му в село Снягово. В едната от стаите спели бившата му жена Айше и жертвата, заедно с 9-месечното им бебе, а в другата собствените му две деца. Мъжът действал предумишлено – като предварително се снабдил се с нож, както и с вила и лампа тип "челник“ и съставил план за начина на извършване на деянието.

Пострадалият Ереджеб е умъртвен посредством нанасяне на прободна рана с нож в областта на шията, докато спял в дома си. В продължение на седем дни подсъдимият се укривал в гората и землищата на селата Снягово, Дъскотна, Руен и Рудина. След близо 1-седмично издирване убиецът е заловен в село Рудина.

flagman.bg

1 коментар
Коментирай
7.09.2018 13:13 | ?!
Много ми е чудно защо у нас не осъждат на доживотен затвор за жестоко предумишлено убийство. Какви са тези 18 години?! Ще го освободят на 12тата за "добро" поведение и той ще убие пак след някоя и друга година, защото няма да усети тежък шамар за тежкото си провинение
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката