Обвиненият в шпионаж Малинов призна, че е запознал Цветан Василев с олигарха Малофеев, но останал омерзен от банкера-беглец
11 септември 2019 10:58 Mobile watches 3035 прочита Mobile comments 3 коментара

"Съжалявам, че по такъв начин трябваше да посрещнем 9-и септември. За последен път такива обвинения за шпионаж в полза на друга държава са повдигнати през 1978". Това заяви в ефира на bTV обвиненият в шпионаж председател на Движение "Русофили" и бивш депутат от БСП Николай Малинов.

"Задържаха ме, преобърнаха всичко. В 7 часа дойдоха вкъщи 30 човека, no аз съм повече притеснен за моите съратници, съмишленци. Притеснен съм за децата, за съпругата си, но важното е да вървим напред. Ако ви разкажа за реакцията на децата и съпругата ми, това ще стане топ новината. Повечето от тях се държаха много любезно и внимателно", отбеляза той.

"Имах възможността да остана в ареста и искам да ви кажа, че полицията се държи много човешки и правилно. Условията не са кой знае какви, но е чисто. Да, следил съм сделките на Цветан Василев, Гебрев не го познавам, слава богу. За намерение ли ме преследват, за това, че искам да направя медиен проект"?, попита Малинов.

"Чуждите организации, на които Николай Малинов се е поставил в услуга, са със седалище в Руската федерация: "Двуглав орел" и Руският институт за стратегически изследвания (РИСИ)", заяви вчера по темата главният прокурор Сотир Цацаров. Тази квалификация в личен план за мен е много обидна. Каузата, на която съм се посветил, е нещо планетарно, нещо много голямо и важно. Русофилството е планетарна идея.

"Когато съм издавал в. "Дума", съм получавал пари от Русия и съм си плащал за това данъци. Няма нещо, което да не е оформено с договори и да не е минало проверки", заяви още той. "Познавам Константин Малофеев от 15 години, ние сме единомишленици. От него не съм получавал пари. Да, запознах Малофеев с Цветан Василев. Поводът бе, че беше заплашена дъщеря му и имаше риск за живота му. Затова помоли за връзка с влиятелни кръгове в Русия. Чувствам се омерзен, излъган и обиден от него, той е човекът, който се отметна от договорките. Голям приятел съм с Леонид Решетников. Когато български политици са искали връзка с него, съм им давал телефона му", призна още Николай Малинов. /blitz.bg/

3 коментара
Коментирай
11.09.2019 14:20 | Русофил
Жалки управляващи.
11.09.2019 17:28 | Българин
Ти какъв си по произход безроднико???
11.09.2019 18:25 | Българин
Ми затова си безродник... защото си се определил за русофил, а не за патриот и българин...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар