Опасен престъпник с 12 присъди арестуван зрелищно в "Люлин"
24 март 2020 08:41 Mobile watches 5411 прочита Mobile comments 0 коментара

Затворник с 12 присъди е бил задържан, след като се укривал в продължение на 20 дни в столичния кв. "Люлин", пише "Телеграф". Марио Дебелия имал внушително криминално минало. Дълго се занимавал с продажба на наркотици, а после се пренасочил към кражби и грабежи. Заедно с друг затворник правел и опит за бягство.

Този път обаче администрацията на затвора го пуснала в отпуск. След като ваканцията свършила, Марио забравил да се прибере и се върнал към старите си занаяти. Бандитът бил пуснат за издирване в системата на МВР след телеграма от 28 февруари. Оперативни служители, познаващи контингента в "Люлин", го разпознали в сряда около 14 ч. Беглецът се навъртал около хранителен магазин, като подготвял кражба, подозират разследващи. Това бил единственият начин, по който мъжът изкарвал пари, а после ги харчел за наркотици.

Когато го изненадали, Дебелия опитал да окаже яростна съпротива, но бил обезвреден и задържан при акцията на полицаи от Главна дирекция "Национална полиция". "Сериозни проблеми създава. Когато го пуснат, започва да се друса и пак се започва с грабежите", коментира разследващ. Последната присъда, която Марио излежавал, била за грабеж в условията на опасен рецидив. "Сега поне ще му образуват ново дело и се надяваме скоро да не види отпуска", добави още криминалист. След задържането си бандитът е приведен в Централния софийски затвор.

Само преди дни бе освободен друг известен затворник. Както БЛИЦ съобщи, обирджията Стефан Стефанов, който атакува банка в Сливен и държа 6 служителки като заложници, бе освободен и също живее в "Люлин" при приятелката си. Това стана след пресрочното му освобождаване от затворническото общежитие в Кремиковци с решение на Софийския апелативен съд от 13 март. През 2018 г. Стефанов беше преместен от затвора в Бургас в София, защото приятелката му била в столицата. Той излежаваше присъда от 15 години.

blitz.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар