Пазарджишкият надзирател, убил дете на пътя, е арестуван отново
11.09.2018 11:43 Mobile watches 2751 прочита Mobile comments 0 коментара

Надзирателят от пазарджишкия затвор Георги Доков се връща в ареста. Това реши преди минути Апелативен съд-Пловдив. Скандалният надзирател беше освободен от Окръжен съд-Пазарджик под парична гаранция от 10 000 лева, въпреки че е бил зад волана с 1,58 промила алкохол, а 16-годишната му жертва е издъхнала минути след като джипът е връхлетял върху нея. По време на мярката за неотклонение стана ясно, че Доков има множество нарушения на пътя, по 9 от тях има наложени административни актове. В последната си дума пред съда Георги Доков каза, че е пил една ракия и така се е случило. Съжалявал.

Промилите алкохол обаче не кореспондират изобщо с изпиването на една чаша алкохол. Доков твърди, че е бил в дома си, но нямал салата, затова се качил в джипа си и тръгнал да купува домати. По делото обаче има данни, че той е бил на заведение, разкриха пред БЛИЦ наши източници.

Прокурорът обясни пред БЛИЦ, че групата деца, сред които е бил и загиналият Станислав Стоянов, се е движила извън пътното платно, в тревата. Доков е криволичел по пътя и е връхлетял върху тях именно там. Две от момчетата, станали свидетели на кървавия ужас и на смъртта на приятеля си, са дали показания, че след като надзирателят връхлита върху Станислав, който се е движел последен в колоната, е спрял на милиметри от тях. Съдът се съгласи с прокурора, че извършеното от надзирателя е с висока обществена опасност и охраната щракна белезниците на Доков още в съдебната зала, пише Блиц.

С. Петров

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката