Постоянен арест за лихвар, раздал 6 млн. лв. заеми
13 юли 2019 11:45 Mobile watches 7207 прочита Mobile comments 1 коментар

Пловдивският лихвар, раздал 6 милиона лева заеми и арестуван от полицията на 10 юли, остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това определи състав на Пловдивския окръжен съд.

48-годишният мъж е бил арестуван след подадена жалба от адвокат Мария Делова. В момента тя е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ заради взети големи суми пари за неосъществена правна помощ от нейни клиенти. Делова, която според прокуратурата се намира на лечение в психиатричната болница в Ловеч, е била ужилена от лихваря заради заем, който взела от него.

След като е била подадена жалбата срещу лихваря, прокуратурата започнала да го разследва, а преди два дни е бил арестуван.

Според наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пенев, има достатъчно събрани доказателства за обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.

По думите на обвинителя, има опасност той да се укрие. Прокурор Пенев допълни, че работата по делото продължава и има опасност, ако остане на свобода, лихваря да укрие доказателства. /fakti.bg

1 коментар
Коментирай
13.07.2019 17:10 | А тук
А в Благоевград кога. Полицията е обвързана с лихвари. Егати наглите полицаи. Докъм 10 за яли шкембе с много чесън, яркия мирис свидетелствс за това, и към 11 притесняват жена. Наглеци .
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар