Преписки, образувани в РП – Дупница, във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки
23 март 2020 14:41 Mobile watches 2909 прочита Mobile comments 0 коментара

В Районна прокуратура – Дупница са постъпили материали за извършена проверка от Районно управление на МВР гр. Дупница по повод постъпил сигнал от Регионална здравна инспекция относно лицето Р.Н. На 12.03.2020 г. мъжът се завърнал в страната от Италия, като минал през ГКПП Кулата.

Въпреки че бил длъжен да спазва карантина, на 17.03.2020 г. той не бил открит на домашния си адрес. Впоследствие е било установено, че същият се намира при приятел в съседен блок в ж.к. „Бистрица“. Р.Н. е бил предупреден да спазва заповедта на министъра на здравеопазването и ненарушаване на разпоредбата на чл. 355 от Наказателния кодекс. По друга преписка е била разпоредена проверка на Районно управление на МВР гр. Бобов дол и на Регионална здравна инспекция гр. Кюстендил спрямо лицето В.З.

Той също се завърнал от Италия и не бил открит на посочения от него адрес в страната. В хода на разследването по случая е било установено, че два дни след като пристигнал в страната, на 13.03.2020 г., той отново заминал за чужбина. Прокуратурата в гр. Дупница проверява сигнал за струпване на хора, станало на 16.03.2020 г. около и в хотел „Виа Лакус“ в гр. Сапарева баня. По този начин била нарушена Заповед на министъра на здравеопазването от 17.03.2020 г.

В. Иванова

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар