Прокуратурата проверява аптеки в Софийска област за спекула с цените 
24 март 2020 07:33 Mobile watches 1911 прочита Mobile comments 0 коментара

 По разпореждане на Окръжна прокуратура – София се извършват проверки в аптечната мрежа на територията на Софийска област, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. 

Целта е предприемане на мерки за предотвратяване на продажбата на лекарства на спекулативни цени, в условията на усложнена епидемична обстановка в страната. 

Извършването на проверката е възложено на Регионална здравна инспекция, Регионална дирекция на комисията за защита на потребителите, Териториална Дирекция на НАП и Областна дирекция на МВР - София. 

Към настоящия момент контролните органи са проверили редица аптеки, избрани на случаен принцип. 9 от тях са в Ботевград, 6 в Ихтиман, 6 в град Елин Пелин, 3 в Костинброд, 8 в Самоков, 4 в Сливница, Божурище и Драгоман. 

В резултат на извършените проверки са констатирани четири случая на нарушения в Елин Пелин. Те касаят липса на обозначени цени на изложените продукти и установена разлика между наличните пари в касата на търговския обект и реално извършените продажби. Не са установени случаи на спекула с цените на лекарствата. 

Работата, свързана с извършването на проверки, продължава под надзора на Окръжна прокуратура - София и съответните районни прокуратури. 

 www.dnes.bg/

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар