Шефът на МВР с първи думи за трупа на Иван в ямболския арест
10 юли 2024 16:25 Mobile watches 5180 прочита Mobile comments 1 коментар

Към момента се твърди, че при случая със смъртта на 32-годишния мъж в ареста в Ямбол става въпрос за самоубийство. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов. Той уточни, че разследването по случая продължава:

"Образувано е следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите, както и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай и към момента се извършват процесуално-следствени действия. Най-важното, което се чака, е аутопсията на загиналия.

За момента се твърди, че става въпрос за самоубийство - от момента на влизането му в районното управление до смъртта - през цялото време има камери, така че лесно може да се установи какво точно се е случило".

БЛИЦ припомня, че преди два дни 32-годишен мъж беше намерен мъртъв в ямболската полиция няколко часа след задържането му.

Близките на починалия заявиха, че върху него е употребено полицейско насилие и помолиха вътрешния министър за съдействие по случая./Блиц.бг

1 коментар
Коментирай
12.07.2024 22:19 | Гражданин
Само да напомня че това се е случвало и в Благоеврадският арест вече няколко пъти. И както винаги, `разседванията` не доведоха до нищо.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар