Шефът на "Пътен контрол" изброи 5 нарушения на полицаите при катастрофата с бащата на президента
7.09.2018 14:37 Mobile watches 3759 прочита Mobile comments 1 коментар

Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента в Харманли с участието на бащата на президента. Това каза началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД „Национална полиция“ гл. инспектор Росен Рапчев на редовен месечен брифинг в заседателната зала на МВР.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР при инцидента на 17 август в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието. „Комисията установи, че са допуснати обстоятелства и нарушения при установяване на пътнотранспортното произшествие на 17 август в Харманли, в които участва и бащата на президента Румен Радев, Георги Радев“, каза той. „Установено е, че служител на МВР не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин, той си поема отговорността с дисциплинарно отстраняване", обясни той,пише блиц.

По думите му друго нарушение от служителите на МВР при инцидента в Харманли е, че служители не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент. "На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието“, посочи Рапечев. По думите му има измяна на първоначалните данни от инцидента, служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписи. По думите му няма информация за това, как е изтекло видеото в медийното пространство.

 

1 коментар
Коментирай
7.09.2018 22:35 | Георги
Това го казвам, защото може да се случи на всеки, не само на бащата на президента - инвалиден триколесен стол моторно превозно средство ли е ? Има ли място такъв инвалиден стол на пътното платно заедно със автомобилите ? Как може водач на автомобил да удари подвижен стол/ пешеходец странично със своя автомобил ? Гледах видеото могократно и на всеки коментиращ полицай, трябва да му вземат книжката за непознаване на ЗДП - значи на необозначено место с пешеходна пътека ( кръгово кръстовоще !!!! ), пешеходец ( макар и в подвижен електрически стол ! той е пешеходец !!! ) се ударя челно!!! в предна лява врата на автомобил, който извършва маневра на кръгово, където има знак за внимание път с предимство, изчакай и тогава мини, а не знак стоп !!!!, т. е ако кръстовището е празно от автомобили !!!! шофъора не е длъжен да спира напълно ! Поредната идиотска пр акция на ЦвЦв !
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката