Следовател разкри какво е направил шофьорът на автобуса ковчег секунди преди пожара
25 ноември 2021 13:27 Mobile watches 6055 прочита Mobile comments 7 коментара

Подробностите около трагедията на автомагистрала „Струма“ остават. БЛИЦ припомня, че по-рано днес заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов разкри как са загинали пътниците в македонския автобус.


Борислав Сарафов

Малко след това говорителят на главния прокурор Сийка Милева през сълзи обяви голяма загадка с още един оцелял при трагичната ситуация.


Сийка Милева

Мариан Маринов, следовател в Националната следствена служба и ръководител на екипа следователи, които работят по случая, също даде подробности около случилото се. 

 

„Водачът на автобуса е реагирал преди удара с мантинелата, явно е възприел това действие в последния момент. Той се е отклонил вдясно незнайно защо и се е нанизал в тази мантинела. Ситуацията там е такава, че може да е изпаднал в лека заблуда, да завие надясно. Тази мантинела, която обичайно се явява еластична преграда, в случая се оказва препятствие. 

Това нанизване е значително, защото двете колчета са изкъртени и цялата мантинела я намерихме между предните гуми и предна врата. Там се намира и резервоарът за гориво. Свидетелите потвърждават, че след удара са започнали пламъци вдясно“, обясни следователят Маринов.


Мариан Маринов

„Освен това при удара предната врата на автобуса е изхвърчала, но там е имало вече пламъци, които са попречили на хората да излязат през нея. Освен това задната врата е била затисната от разделителната мантинела между двете платна“, допълни следователят. 

„Това вече не е автобус, това са останки от автобус“, заяви пък Сарафов. 

„На няколкостотин метра от трагедията намерихме парче от гума, но се оказало, че то е там от много време и не е от автобуса ковчег“, опроверга Сарафов някои от спекулациите по темата.

„Няма да се замислим да санкционираме никой, който е допуснал тази човешка трагедия", увери Борислав Сарафов, изтъквайки, че ако има виновен държавен служител, то той ще бъде санкциониран.

БЛИЦ припомня, че в Северна Македония вече има наказани митничари във връзка с трагедията.

„Има разпитани свидетели, че на тази бензиностанция, са спирали автобусите и са се разменяли. Има такива гласни доказателства. 

Да, има свидетел, който твърди, че са спасени осем човека. Ще проверим това“, отново обясни следовател Маринов.

Той направи и друго смразяващо кръвта разкритие: „Самото изваждане на телата бе много сложно. За да извадим всяко едно тяло, се наложи да се режат ламарини, седалки…“.Blitz.bg

7 коментара
Коментирай
25.11.2021 19:08 | Чука
Имам чувството, че зорлем искаме да си вкараме автогол. Шофьора може да е заспал, може и да си отвлякъл вниманието с някой пътник, но наще ганчовци настояват, че ние (път, маркировка, завой, че дори и гранична полиция) сме виновни.
26.11.2021 09:22 | До Чука глупака
Чука, самоубий се. Ти си дебил.
26.11.2021 10:13 | Чука
Ей, розов чукундур, самоубий се о време! Сега българомразците сте на власт и мода, но колелото така бързо се върти, че няма да усетите трепането, което ви предстои!
26.11.2021 11:09 | Чука
Аз съм Розов Идиот, аз съм Чука-толупа, вечния ерген, на балканския полуостров няма друг като мен.
26.11.2021 11:24 | Чука
Розов Идиоте, онанизма води до заслепяване, шизофрения и самоубииства. Първите две са те застигнали, моля те хвърли се от Трите кура и ни избави от глупоста си!
26.11.2021 12:03 | Чука
Уточнение, искам три кура, признавам, че съм дебил и идиот.
26.11.2021 12:16 | ГОШО
ЧУКА Е РАЗКРИТ, ТОЙ Е ТРАВЕСТИТ.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар