Снимки от спецакцията в сградата на „Сис Индустрийс“ ООД София
5.09.2018 11:27 Mobile watches 1736 прочита Mobile comments 0 коментара

Все още протича специализираната прокурорска акция в офиси, находящи се в във „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД. Репортер засне засиленото полицейско присъствие пред сградата на „Сис Индустрийс“ ООД, която се намира на столичния булевард "Джеймс Баучер", пише блиц.

Процесуално-следствените действия – претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

На този етап е ясно, че данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г. – 2018 г., като реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от дружества от типа „липсващи търговци“, с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама.

Припомняме, че се очаква и известни бизнесмени ще бъдат арестувани във връзка с операцията на Специализираната прокуратура за противодействие на данъчни престъпления. Горещата новина бе потвърдена пред медията ни от два независими източника от правоохранителната система. Около 11 часа днес се очаква Спецпрокуратурата да даде допълнителна информация за акцията.

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката